Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Vajon helyes-e, ha egy szűk réteg, egy titkos szekta születési alapon kiváltságokat kér, felsőbb rendűnek érzi magát és úgy is él? Vajon helyes-e, amit Szigetszentmiklóson a kékkötényesek tettek és tesznek?

2019. január 04. - Buckai Szövetség Egyesület

Kékkötényesek! A Szigetszentmiklósi Önkormányzat szerint Szigetszentmiklós ősei ők voltak! De ez természetesen ebben a formában nem igaz! Valójában Szigetszentmiklós őshonosainak egy rétege kékkötényes volt, amely szektaként működik és követeli magának a kiváltságokat és a felsőbb rendű jogot! De járnak Szigetszentmiklóson vagy bárhol máshol felsőbb rendű jogok, pláne születési alapon?

 

Kékkötényesek! Az Önkormányzat szerint ők laktak egy jól körülhatárolt területen, Szabacson! Ezt ünnepli minden évben ősszel 14 millióért és semmi mást nem ismer el semmiképpen sem! Csakhogy még a Szabacs névnek sincs eredete és semmilyen korhű írás nem említi meg, nem beszél róla így az egész a jelenlegi Önkormányzat nevetséges kitalációja!

 

Kékkötényesek! Az őshonosok azon rétege, akik mindenkin keresztül gázoltak! Akiknek nem számított se az erkölcs, se az ember csak a föld és a pénz! Közülük került ki az az ember, aki ellopta a templom ajtót a második világháború idejében! Közülük került ki az az ember, aki a 3,5 milliárdos TAO roncsot elhozta és a beruházást bedöntötte, mitöbb erre még büszke is! De közülük került ki az az ember is, aki a várost az elmúlt évekbe romba döntötte és mindent megtett ellene! Közben a város többi őshonos családa elélt szerényen, tisztességesen és nem kért nagy vagyont vagy nagy nevet! Tette, amit tenni kellett!

 

Félre értés ne essék! A kékkötényesek között is voltak tisztességes becsületes emberek, de arányaiban sokkal kevesebben, mint azon őshonos családokban, akik nem voltak kékkötényesek és a jelzőtől is viszolyogtak!

 

De vajon miért gondolják ezek az emberek, mármint a kékkötényesek, hogy bárkinél többek? Miért gondolják, hogy akik nem kékkötényesek azok értéktelenek? Miért gondolják, hogy akik nem őshonosok azok nem tudnak előállítani jót és értékeset? S miért bizonyította az élet, s az utóbbi idők pont az ellenkezőjét mindennek? Miért van, hogy a nem kékkötényesek közösséget építettek, rendezvényeket szerveztek és bebizonyították, hogy képesek szeretni, miközben a kékkötényesek ismert alakjainak ennek ellenkezőjét a gyűlölködést, a megosztást és a ki, ha én nemet sikerült elterjeszteni!

 

Kellenek nekünk felsőbb rendűek? Kellenek kiváltságosok? Kellenek kékkötényesek?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1914536698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása