Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Újabb fordulat a Sámé hegyi polgi mutyiban, azaz a bukott FIDESZ-es polgármester ingatlan bizniszében!

2019. november 29. - Buckai Szövetség Egyesület

Eltudják képzelni, hogy van egy terület, amely bár egységesnek és egynek tűnik, mintha szántóföld lenne, de mégis más a besorolása attól függően, hogy ki a tulajdonosa? Eltudják képzelni, hogy nem értesítik Önöket, hogy visszaminősítették a telküket és milliókat bukhatnak egy ingatlan mutyinak köszönhetően? S eltudják képzelni, hogy az Önök területére úgy építsenek lehajtót, hogy meg se keresték Önöket és engedélyt se kértek? Ugye nem! Pedig Szigetszentmiklóson az egyik leghírhedtebb beruházásnál igencsak úgy tűnik ez történt meg!

 

Szigetszentmiklós már eddig is zengett attól, hogy Sámé hegyi beruházás néven Szigetszentmiklós harmadik ipari parkja érkezik teljesen véletlenül a volt és most megbukott polgármester földjére, ahol szinte 99 %-os az ő és családjának részesedése! Zengett attól, hogy ez az ipari park mennyire nem veszi figyelembe a környék közlekedési lehetőségét és egy újabb M0 lejáró ígérgetésével mennyire elfeledkeznek arról, hogy nem bővülnek a közlekedési állapotok ellenére a Csepel szigeti kijáratok és egy új ipari park mennyi teherautót, mennyi forgalmat vonz pluszba még ide, miközben 2018 augusztusának végén és szeptemberének elején Csepel sziget közlekedése szószerint összeomlott és nem kellemes a kezeletlensége okán az alapállapot sem!

 

Megdöbbentő részletek derültek ki szövevényes beruházó céghálózatokról e beruházás kapcsán, ahol vagyontalan és vadi új cégek vásárolnak fel milliárdos forgalmú és elég régi, egyben sikeres cégeket, s ahol titoktartás okán nem lehet felfedezni a valódi befektetőket! Ahol van egy bizonyos Rommer Flóris utca, amely valamiért a sok-sok cégháló alfája és omegája, s ahova Pesten minden be van jelentve! Megdöbbentő volt az is, hogy a beruházásban egy bizonyos Pongrácz Gábor, mint Szigetszentmiklós város főépítésze és a másik oldalról a befektetői oldal állami cégének egyik ügyvezetője hogyan kapcsolódik ebbe az ügyben elégé összeférhetetlennek tűnő módon bele!

De ma egy érintett ingatlantulajdonos a közmeghallgatásra érkezett! Elmondta, hogy ugyanazon a területen az ő telke külterület, meg pár szomszédé is, amely visszaminősítése okán 3.040 Ft / m2 árra lett értékelve, miközben a volt polgármester földje ugyanott tudomása szerint 10.000 Ft/m2, de egyes források szerint 16.000 Ft/m2 áron lett értékesítve! Az ingatlantulajdonos elmondta, hogy az a telke, amelynek átmenősítéséről nem értesítették őt 2011-ben is, mintegy 6.500 Ft / m2 árat ért és azóta nem csökkenhettek a telekárak a felére! Elmondta, hogy az egyenlőtlen bánásmódon csak ő mintegy 15 millió forintot bukhat, de van olyan szomszédja, akinek akár 50 millió forint értékű is lehet a kára!

Elmondta, hogy tudta és hozzájárulása nélkül építettek lehajtót az ő birtokára és területére, s az Önkormányzat nem akarta befogadni a birtokvédelmi eljárásra vonatkozó kérvényt!

Érdekesség, hogy a volt polgármesterhez hű adminisztráció egy része arra hivatkozott, hogy a beadvány nem felel meg az alaki és tartalmi követelményeknek, miközben a tulajdonos elmondását végig gondolva minden bizonnyal birtokháborítás történt meg!

Még biztosan lesz folytatása ennek az egyre elképesztőbb történetnek!

Csizek Csaba

a Buckai Szövetség Egyesület

elnöke

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5715330028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása