Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Megdöbbentő szolgáltatások nyomában: Mit jelent a Sziget TAXI Szigetszentmiklósnak?

2021. május 24. - Buckai Szövetség Egyesület

Néha az ember úgy érzi jobb várni, amikor egy erős impulzus éri, s jobb a dolgokat higgadtabb és objektívebb mederbe sorolni csak azért és csak úgy, hogy az érvek ne indulatokból szülessenek! Pláne ne, ha egy történelmi szolgáltatóról esne szó!

 

Történelmi! De nem maradt-e el? Nem ragadt-e le olyan színvonalon és olyan minőségben, melyet élvezni aligha lehet? Igen az 1983 óta működő Sziget TAXI működése cikkünk jelen alapköve!

 

2018!: Egy ismerőssel állunk a Szigethalmi Vadaspark bejárása után. Úgy döntöttünk, hogy szeretnénk bejárni Szigetszentmiklóst is, de a tömegközlekedtetési összeköttetés e tekintetben szörnyű, pláne ha hozzátesszük az esemény hétvégén történt! Felhívjuk hát a helyi TAXI társaságot, amely teljesen nyugodt hangon közli TAXI-t 2 óra múlva tud biztosítani!

 

2019!: Jelentős közéleti tevékenység után szerettünk volna éjjel iroda bázisunkról hazajutni. A Sziget TAXI száma nem elérhető, mivel a Bucka buszok utolsó járata után jelentős mértékben Szigetszentmiklós területén TAXI szolgáltatás, legalábbis a Sziget TAXI által tapasztalataink szerint nincsen!

 

és a sor sokáig sorolható lenne, de:

 

2021 Május 19: Budapesti tárgyalásról érkezünk vissza egy Szigetszentmiklósi tárgyalásra. Hogy menjen minden ezért még Szigetszentmiklósról megy a telefon, hogy ekkor és ekkor érkezünk meg és szeretnénk, ha kocsi lenne! Mint mondták ez természetes! 35 perc múlva az előrejelzésnek megfelelően megérkezünk Szigetszentmiklósra, de TAXI a környéken nincsen, az iroda zárva van és mikor felhívjuk őket, akkor még ők vannak megsértődve, hogy miért kérjük számon mégis mi történt ebben az esetben! Mindezt ömlő esőben!

 

Jól látható, hogy az ami történt szolgáltatásnak nem nevezhető! Sőt! A szolgáltatás szó megcsúfolásának tekinthető! S ilyenkor az ember gondban van:

 

A Sziget TAXI 1983 óta van térségünkben. Történelmi társaságnak tekinthetjük, mely sokáig ott székelt a kőpark körül. Székhelye éppen útban van a további városfejlesztési lehetőségeknek, de onnan elmenni nem akar, mert szerinte a HÉV állomástól és attól helytől van forgalma.

 

Forgalma? De a fent leírtak alapján nem is érdekli a szolgáltatására igényt tartók milyen igényekkel is rendelkeznek! Többször fordult elő, hogy Szigetszentmiklós területén a BOLT mobilaplikációjából előbb lehetett TAXI-t elérni, mint a helyi illetőségű Sziget TAXI-tól. A BOLT, pedig egy nagy TAXI társaság, még sincs ilyen Úristen módjára arrébb helyezhetetlen székhelye, melyre még a Polgármesternek is azt mondja: Ha arrébb akarják helyezni akkor a Hivatal szerezzen neki hasonlóan jót és forgalmasat. Mindezt csak azért, mert van múltja, miközben nem figyel oda jelen szolgáltatásának színvonalára.

 

Hogy is van ez? Nem a piac határozza meg az igényeket? Nem kell odafigyelni a piaci igényekre, ha valaki tradicionális társaságnak tekinthető? Szembe lehet menni a városfejlesztési igényekkel és hobbi szolgáltatással sokkolni azokat, akik a szolgáltatás igénybe vételén gondolkodnak?

 

A Buckai Szövetség Egyesület szerény véleménye, hogy fontosabb a város fejlesztése, mint egy hobbi szolgáltató hibás szolgáltatása történelmi alapokra helyezve. Fontosabb, hogy a szolgáltatás igénybevétele esetén az is fontos, hogy az igénybe vevőknek tiszteletbe tartsák igényeiket! Nem két óra múlva TAXI-val, nem eltűnéssel az esőben, nem éjjel még TAXI sincsennel, hanem ha ez a kérdés komolyan van kezelve, akkor a komolyságot más is érezze! Ha viszont komolytalanul, akkor a kulcsot át kell adni olyannak, aki tudja vinni e kérdést és komolyan.

 

Csizek Csaba

a Buckai Szövetség Egyesület

elnöke

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3116569424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása