Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Az Atlétikai csarnok komoly veszélyt jelent, ha eredetileg ígért helyére érkezne el!

2019. november 17. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Talán nem látják egyesek a kormányban, talán nem látják egyesek Budapest egyes részeiben, de az Atlétikai Stadion elhozatala Csepelnek, Csepel szigetnek és Dél Pestnek is komoly veszélyt jelent! Komoly veszélyt jelent azon a helyszínen, amelyre érkezne! Ugyanis azon a helyen zöldet pusztítana el, meggátolná a Kisdunai hajózás újjáélesztését, gátat szabna a Csepeli HÉV fejlesztésének, a Csepeli és Ráckevei HÉV összekötésének és egy zöld környezetben kialakítandó közlekedési csomópontnak!

 

 

 

Az Olimpia bújtatott Stadionja, amely 2016-ban a Csepeli HÉV elpusztításának terve után hála Istennek és a köz érdekében meg lett gátolva és le lett szavazva nem veszi figyelembe se azt, hogy Csepel sziget kritikus állapotban van közlekedésileg, sem azt, hogy mi a térség, a közösség hosszú távú érdeke!

 

A térség és Csepel sziget, egyben Dél Pest közösségi érdeke biztosan nem egy olyan Stadion, amely közlekedési fejlesztési lehetőséget rombol és csökkenti a zöld felületet! Biztosan nem egy olyan Stadion, amely nem veszi figyelembe a környezetet és azt, hogy mennyire kritikus állapotba került Csepel sziget és Dél Pest!  S biztos az is, hogy a Stadion, ha beljebb jönne akár Csepel szigetre, akkor is csak akkor valósítható meg, ha jelentős kijáratokat biztosítanak! Ha nem kell éveket várni egyes orvosi vizsgálatokra, ha a Csepeli Kórház vissza nyeri egykori fényét, s nemcsak egy lepusztult elfekvő! Akkor beszélhetnénk erről, ha a Csepeli gerincút és a Szigetszentmiklósi gerincút végre össze lett kötve és mondjuk a peremvidékek, például amelyek Szigetszentmiklós és Csepel között helyezkednek el nem érzik azt, hogy két település mostoha gyermekei is egyben!

 

 S akkor jöhetne el, ha a Csepel SC helyére érkezne! Újjáépítve, s annak történelmi jelentőségét kiemelve!

 

Na majd akkor erre visszatérhetünk!

 

És akkor nem beszéltünk a finanszírozhatóságról és a fenntarthatóságról!

 

Csizek Csaba

a Buckai Szövetség Egyesület

elnöke

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3015310606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aberrált liberó 2019.11.21. 22:22:46

Most akkor Pákozdi József alpolgármesterként azt fogja képviselni, hogy ne legyen stadion, de legyen helyette jó közlekedés?

aberrált liberó2 2021.01.09. 22:25:13

Úgy tűnik, az egyesület csepeli alpolgármestere éppen a bejegyzésben leírtak inverzét képviseli. Legalábbis nem hallottam, hogy megszólalt volna a HÉV stadion miatti beszüntetésével kapcsolatban.
süti beállítások módosítása