Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Iskoláztatás és óvodáztatás Szigetszentmiklóson: Jönnek még az újabb konténerek?

2018. április 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

Nem tudjuk feltűnt-e Önnek és testületének, hogy Szigetszentmiklóson konténerbe járnak óvodába egyes gyermekek, mint ahogy nem tudjuk feltűnt-e, hogy a Batthyány Kázmér Gimnázium kollégiuma át lett alakítva Általános Iskolai alsó tagozatnak! Nem tudjuk feltűnt-e, hogy iskoláink és óvodáink mindenféle toldozott, foldozott külön épülettel és helységgel körbe vannak tűzdelve, csakhogy valahova még be lehessen suvvasztani egy-egy osztályt, csoportot, gyermeket! Azt, pedig végképp nem tudjuk, hogy tudja-e Ön és testülete, hogy mindennek az oka az a 2008-as és 2009-es határozat, amelyet Önök hoztak! A határozatok alapján, melyek testületi üléseken hangzottak el maguk szerint ez a tendencia csak ideiglenes, így megtudják oldani ideiglenes eszközökkel, mint például konténerekkel és jó drága bérleményekkel! Közben a gyermek létszám évről-évre növekedett méghozzá drasztikus mértékben, s ez a tény ellentmond annak, amit Önök megállapítottak, amelyre Önök hivatkoztak!

 

A kérdés nagyon egyszerű: Fenntartják még régi álláspontjukat? Elég megoldás a ideiglenes eszközöket használni a probléma kezelésére és orvoslására? Tényleg jó Önök szerint, hogy a gyermekek konténerbe járnak óvodába és iskolába?

 

Egyes szakértők szerint a gyermek létszám növekedése Szigetszentmiklóson olyan tendenciát mutat, hogy ha nem kerül kezelésre, akkor nem kizárt, hogy 10 éven belül 3 Szigetszentmiklósi gyermekből 2 konténerbe fog járni iskolába és óvodába! Ez e a terv?

 

Persze tudjuk, hogy Önök a propaganda szerint terveznek a Csépi útra és a Temesvári utcába új óvodát építeni, de míg előbbi elégé el van akadva, addig utóbbi véletlenül a falu szélén, kevésbé lakott területen és a Polgármester egyéni választókerületében helyezkedne el, miközben sűrűn lakott részeken az óvoda eljövetelére kilátás sincsen! S persze azt is tudjuk, hogy a Veréb utcába a 16 tantermes iskolát is megígérték, de olybá tűnik a Boglya utca nem fog tudni akkora forgalmat elvinni, a Bucka csatorna pedig nem tud kiszolgálni akkora plusz terhelést, így a jelenlegi állások szerint, ha nem történik valami csoda, akkor mindez hiú remény!

 

Hogyan tovább? Van egyáltalán erre terv? Vagy az nem kell, mert Önök szerint had szenvedjenek a gyermekek? Had szenvedjenek, ahogy tették eddig is az Önök rossz döntése okán? Szadista hajlamokkal rendelkeznek Önök netalántán? S azért teremtenek ilyen körülményeket? Azért építettek a játszótér mellé bűzlő szennyvízfordítót, hogy a gyermekek had szenvedjenek a szagtól?

 

Nem kellemetlen, hogy Szigetszentmiklós lassan a konténer óvodák és iskolák fővárosa lesz? Nem kellemetlenek ezek a gyermekeknek biztosított körülmények, s hogy Szigetszentmiklósról ilyen hír terjed?

 

 

Megtisztelő válaszát

mihamarabb várjuk!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Április 3

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2013803680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása