Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Belügyminisztériumhoz fordulva: Segítségkérés az osztatlan közös tulajdonok ügyében

2020. január 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Magyar Kormány!

Tisztelt Döntéshozók!

Tisztelt Belügyminisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

 

A társadalom széles köre által érintett kérdéssel kívánunk Önök felé fordulni, amely gyakran előforduló és számtalan konfliktust szülő ügy: Ez az osztatlan közös tulajdonok kérdése, melyben szeretett városunk, Szigetszentmiklós és szeretett szülőföldünk az Alsóbucka városrész is érdekelt.

A probléma keletkezése:

Valamikor az 50-es, 60-as évek körül, de akár az évszázad elején szert tett egy család valamekkora ingatlanra. A családnak például 5 gyermeke lett és mondjuk az 5 gyermek is 5 gyermeket nemzett! Minden gyermek és unoka örökölt, melynek hatására kialakult egy terület, melynek legalább 25 közös tulajdonosa van. Ha ebből a területből eladtak, ebbe a területbe bevásároltak vagy egy azóta már külföldön tartózkodó személy örökölte meg kapásból fennáll egy furcsa jogi helyzet!

 

Furcsa, mert bármi csak az összes tulajdonos hozzájárulásával és engedélyével érhető el, melyből legalább egyet elérni általában 20 – 25 – 30 osztatlan közös tulajdonosnál különösen nehézkes és akkor jönnek az általános kérdések!

 

Mi van azzal az ingatlan tulajdonrésszel, amely az egész osztatlan közös tulajdon szélén helyezkedik el a lehetséges gáz, víz, csatorna bekötési ponttól körülbelül 5 vagy 10 méterre? Tényleg fel kell kutatniuk mindenkit, hogy lakásukba alapvető szolgáltatás létesülhessen? Olyan, amely a civilizált emberi lét velejárója? Tényleg éveket kell leveleznie, kanosszát járnia, hogy a külföldön ki tudja hol és hogyan elérhető tulajdonostól is hozzájárulásra tegyen szert? Vagy gyakorolhatnak a szolgáltatók és az önkormányzatok kedvezményeket, ha felmérve a körülményeket egyszerűen megoldható lenne a helyzet?

 

Tényleg az osztatlan közös tulajdonok esetén, amely általában egy kényszer helyzet és általában nem a tehetősek kényszer helyzete meg kell érteni, hogy mondjuk egy 25-szörös osztatlan közös tulajdon esetén 1 lecsatlakozást kapjanak vagy egyet sem, miközben 25-szörösen fizettek vagy gyakorolhat kedvezményeket a szolgáltató és az Önkormányzat?

 

Ha az osztatlan közös tulajdonnak csak egy leállást jelölnek ki eredetileg, de a terület két utca közé esik, akkor gyakorolhat-e az Önkormányzat és a szolgáltató kedvezményeket azon ingatlan részek részére, akiknek a másik utca esik közelebb egy másik csatlakozási pont érdekében?

 

Számtalan kérdés lenne, melyben egy a közös gyakorolhatóak-e kedvezmények, továbbá szándékozik-e a döntéshozatal foglalkozni ezzel a kérdéssel annak érdekében, hogy az ilyen ingatlantulajdonoknak ne legyen olyan bonyolult alapvető szolgáltatások elérése!

 

Megtisztelő válaszukat előre

is megköszönjük!

 

 

Szigetszentmiklós, 2020. január 2

 

Tisztelettel:

 

                                                                             Csizek Csaba

                                                                                BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr10015386044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása