Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

BUCKA CSATORNA - Ha egy beruházás körül csak zűr van - 1. rész: A KÁOSZ KEZDETE!

2019. november 15. - Buckai Szövetség Egyesület

2.643.259.719 Ft elszámolható nettó összköltség 2.510.261.463 Ft értékű kapott támogatás mellett! Kezdetben 2.800 – 2.900 ingatlanérdekeltséggel rendelkező beruházás, amely a végére 3.624 érintett ingatlanegységre emelkedett! 94,9684 %-os támogatottság a kezdeti 85 %-os helyett egy intenzitás növelést követően! De hogyan lett Szigetszentmiklós valaha volt egyik legnagyobb csatorna beruházása egyben a legátláthatatlanabb és a legzűrösebb?

 

2010-ben annyi-annyi ígérgetés után végre eljött az idő, amikor Szigetszentmiklós legnagyobb és legelmaradottabb városrésze, az Alsóbucka, rövidítve csak Bucka végre pályázatot nyert, hogy csatornája lehessen! A beruházás két fordulós volt és kezdetekben a felmérésre és a feltételek biztosítására épített! A feltételek biztosítására, ami azt jelentette, hogy ahol például nem rendelkeztek papíron vezetékes vízzel oda be kellett vinni a vizet! Ahol, pedig kisajátítás kellett oda szükséges volt az is, hogy a kisajátítás megtörténjen!

A második forduló már a beruházást, a csatornaközmű társulat megalakulását, az egységnyi ingatlan hozzájárulás mértékét jelentette, s számtalan feltételt!

Feltételt, amely a lakosságnak segített volna, ha egy percig is igaz lett volna! De erről majd később!

A Bucka Csatorna Viziközmű Társulat megalakult! Azonban csupa olyan emberekkel, mint delegáltakkal telítve, akik lojálisak voltak az akkori vezetéshez! Bár a Társulatnak az lett volna a feladata, hogy a beruházást a lehető legolcsóbban és a lehető legjobb minőségben hozzák el, valamint hogy ellenőrző szerepe legyen. végül csak pénzbehajtásra használták fel bármilyen kérdés, utána nézés mellőzése mellett.

 

Komoly aggodalmat okozott a beruházás két féle kivitelezése! Bizonyos helyekre a gravitációs, azaz a szabadeséses csatorna lett megígérve, bizonyos helyekre a nyomásos, amelyet szivattyúval láttak el! Azt mondták a két csatorna között nem lesz különbség, mert bár az átemelő szivattyúval rendelkező csatorna több költséggel jár a villanymotor villanyszámlája és a karbantartási költségek miatt azt majd megtérítik és hozzájárulnak! Azt is ígérték, hogy a beruházás során okozott esetleges károkat helyre hozzák, így nem lehet senkinek semmi baja! Meg lett ígérve egy iroda ott lévő alkalmazottal! S meglett ígérve, hogy mindenben és minden téren segítenek a lakosoknak!

 

Hogy így lett-e azt olvassák el a folytatásba és a következő részben.

 

Csizek Csaba

a Buckai Szövetség Egyesület

elnöke

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6515307932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása