Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A nagy Bucka busz múltja és jelene, de lesz-e jövője?

2019. október 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Több, mint 19 éve közlekedik nagy busz Szigetszentmiklós Alsóbucka város területén! A busz már eleinte is kisegítő buszként működött, működik és többször veszélybe került! Kapacitásának vonatkozásában a legnagyobb teherbírású, amelyet mára minimálisra züllesztettek! A nagy Bucka busznak van múltja és van jelene, de jövője mindig és folyton megkérdőjeleződik! Vajon lesz-e?

 

A nagy Bucka busz, mint tudható a Buckán belül az Őz utcán át a Csépi úton közlekedett és manapság inkább, mivel olyan ritkán van, ezért közlekedget! De a Csépi út másfél sáv széles, járdázatlan és a Csépi úton nincsen sok más mellett buszforduló sem! Így a buszok Y fordulásra és terelő igénybevételére kényszerültek, amely például a Madarász utca esetén jelentősen borzolja és borzolta a kedélyeket!

 

Lett volna megoldás, de a most leköszönt vezetés nem élt vele! A megoldás az lett volna, hogy a Csépi út keleti oldalán lévő Csépi úti megállóval szemben lévő háromszög telket megveszik és buszfordulót építenek a helyére, esetleg egy kis postafiókkal mellékelve! Ma már persze tudjuk, hogy nem ez történt meg! Hagyták eladni az ingatlant és annak a helyére is sorház épül fel körülmények biztosítása nélkül és körülmények biztosítása helyett!

 

Éppen ezért új útvonalra van szűkség ott, ahol szűkek az utcák, ahol városvezetések nem törődtek semmivel és senkivel sem csak saját érdekeikkel! Lehetőség például a Gyökér utca kiszélesítése! De mivel az rengeteg konfliktussal és költséggel járna gyorsan vessük is el! S lehetőség a Nyaraló utca – Topolyafa utca – Árnyas utca útvonal használata! Ebben van egy S kanyar és sajnos van egy érthetetlenül útba épített szennyvízfordító telep, melynek szükség lenne az áthelyezésére. A lakosok nyitottak arra a kérdésre, hogy akár erre jöjjön a Busz vagy nyitottak a visszahozatal érdekében bármely más lehetőségre! De vajon nyitott lesz-e az új testület? Hajlandó-e áldozni azért, hogy a 40 ezres Szigetszentmiklósiból a 10 ezer Buckainak jobb legyen? Vajon érti-e, hogy mi ennek a jelentősége? A nagy Bucka busznak van múltja, van jelene, de miként kellene, hogy legyen vajon jövője lesz-e? Nyitottságot kapunk-e a civilek elképzelésére?

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6615271512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása