Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Civil összefogást 2018-ra Szigetszentmiklósra, mert a mostani vezetőknek menniük kell!

2017. december 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi, Csepel szigeti, Pest

megyei és Országos civil szervezetek!

Tisztelt Pest megyei, Csepel szigeti,

Szigetszentmiklósi és Buckai lakosok!

Tisztelt Sajtó!

és

Tisztel további címzettek!

 

Szigetszentmiklós ma soha nem látott válságban van minden Pest megyei település közül talán a legjobban! Hisszük azt ugyanis, hogy nincs mégegy olyan Pest Megyei vagy Magyarországi 40 ezer fős város és település, amely ekkora ipari parkkal rendelkezve városi szinten csapadékvíz elvezetéssel ne rendelkezne! Hisszük azt, hogy nincs mégegy olyan Pest megyei vagy Magyarországi település, amely minden esőzés idején víz alatt van és ahol a vezetés ünnepel ennek, valamint a feltörő Határ úti fekália árnak a tetején! Hisszük azt, hogy nincs mégegy olyan Pest megyei vagy Magyarországi település, amely Szigetszentmiklóshoz hasonlóan a rendszerváltás óta nem ért el semmilyen fejlődést sem, miközben elvesztette az alapvető értékei jelentős részét vagy, mint a Kis-Dunai gátrendszer esetében alapvető védelmi rendszerét! Hisszük azt, hogy nincs mégegy olyan Pest megyei vagy Magyarországi csatorna beruházás, amely a Bucka csatornához hasonló mértékű kárt okozott volna, s ahol annyira megtagadták volna az elszámolás tisztaságát elősegítő adatokat, ahogy tették ezt és ebben a beruházásban! Hisszük azt, hogy nincs mégegy olyan Magyarországi vagy Pest megyei település, aki egy olyan szennyezést, mint ami a Bucka-tó területét galvániszap, kohósalak és egyéb ipari hulladék formájában érte ne távolítassa el, s hagyja hogy a pénz eltűnjön a valódi munka és kitakarítás helyett! Hisszük azt, hogy nincs mégegy olyan település a világon, ahol ennyire semmibe vennék a lakosságot, hogy élnek, hogy közlekednek és hogy a lakhatáshoz, tömegek fogadásához is kellenének alapvető feltételek! Nincs mégegy ilyen! S nincs mégegy ilyen kegyetlen és embertelen intézmény sem!

 

Tisztelt Civil szervezetek és Kedves Lakosság!

 

Jelen pillanatban a testületben egyes emberek 10-en, 20-on és vannak, akik majdnem harmincon éve ülnek, de semmit sem tettek és Szigetszentmiklós város felemelkedése, épülése vagy szépülése érdekében! Itt már nem pártokról van szó! Itt már nem ideológiákról! Itt arról van szó, hogy egy Szigetszentmiklóson vagy Buckában élő ember is bármely magyar állampolgárhoz hasonló ember, aki megérdemli, hogy élhető környezete legyen, s hogy abban éljen! Egy biztos élhető környezet ezzel a vezetéssel biztosan nem lesz csak további kín, szörnyűség és szenvedések! Ez a vezetés és ez a testület képtelen kiállni például a közlekedés javítása érdekében vagy a városból kijutás mellett! Mindent úgy tesznek és csinálnak, hogy miközben választásnál a lakosságtól kérnek bizalmat lakosságot hibáztatnak, bántanak és ahogy csak tudnak információkból és döntéshozatalból kizárnak! Elmondták, hogy ennyi idő alatt nem lehet 50 év hibáit helyre hozni, de véleményünk szerint nagy munka lesz helyre hozni az általuk okozott károkat is!

 

A jelenlegi testület és vezetése a sérült gyermekekhez hasonlóan mindig elvárják, hogy dicsérjék meg őket! Akkor is, ha semmi jót sem tettek! Azért is, hogy csupán léteznek!

 

Az ellenzék túl gyenge ahhoz, hogy képes legyen megállítani azt a szörnyűséget, amely ezt a várost nap, mint nap éri és érte! Az embereknek nincs más esélye, mint hogy bizzanak egymásban és a civilekben! Mi ennek a testületnek nem szeretnénk újabb esélyt adni, képtelenek vagyunk Boldog Új Évet kívánni nekik, hiszen kártékony élőlényeknek nem szoktak! Szerintünk ezek az emberek nem érdemesek további bizalomra, mind inkább elszámoltatásra, hogy mondják el és mutassák meg mi mindent tettek az elmúlt évtizedben és évtizedekben az emberek, a Szigetszentmiklósiak, a Buckaiak, a Lakihegyiek, a Felsőtagiak, az Üdülő soriak, az idősek, a fiatalok, az aktívak, a betegek továbbá az itt lévő élővilág és környezett ellen!

 

Jelen levelünk nem szól másról, mint új esély kereséséről egy új évben és új alternatíváról! Arról, hogy legyen akár bárki jobb vagy baloldali az élhető környezetet, az élhető otthont mind megérdemli! Arról, hogy mi civilek, akik komolyan gondoljuk, hogy Szigetszentmiklós és bármely városrésze, környezete élhető és élhetőbb legyen fogjunk össze, s városunkat tisztítsuk meg, hogy egykor büszkék lehessünk arra, ami körül vesz bennünket!

 

2018 egy új év egy új eséllyel!

Szigetszentmiklós felemelkedése

kezdődjön el!

 

Sikerekben Gazdag Új Boldog Évet!

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 29

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                           Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6513533403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása