Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Legyen igazság 2018-tól!

2017. december 29. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Országos Rendőrfőkapitány Úr!

Tisztelt Pest Megyei Rendőrfőkapitány Úr!

Tisztelt Budapesti Rendőrfőkapitány Úr!

Tisztelt Csepeli, V. kerületi, Szigetszentmiklósi Rendőrfőkapitány Urak!

Tisztelt Bíróságok!

Tisztelt Ügyészségek!

és

Tisztelt további Döntéshozatali, Igazságszolgáltatási és Nyomozati szervek!

valamint

Tisztelt Sajtó és Egyéb címzettek!

 

A 2017-es év a Buckai Szövetség Egyesület számára számtalan tapasztalattal járt számtalan területen és ha akarta, ha nem sok más mellett az igazságszolgáltatásban. Az Egyesület, mint Szigetszentmiklós város Alsóbucka városrészének társadalmi és érdekvédelmi szervezete saját tapasztalatára hivatkozással azt tudja mondani, hogy véleménye és meglátása szerint az igazságszolgáltatás terén Szigetszentmiklós és környéke 2017-ben biztosan válságban van!

 

Számtalan területen, ahol kellene nincsen nyomozati cselekmény és a város lakói sem érezhetik magukat biztonságban és teljesen. Miközben 84 éves mamát ugyanis meglopnak és elviszik a kis TV-jét vagy egyéb értékeit, amely lehet, hogy nem nagy érték pénzben kifejezve, de annál nagyobb az eszmei értéke, s csak 6 órával a bejelentés után érkeznek nyomozati szervek a helyszínre, aközben másokat, akiknek nyitva van a szeme és alátámasztottan fogalmaznak meg súlyos észrevételeket politikai alapon és meghurcoltatás részeként nyomozati cselekmény nélkül olyan súlyos szavakkal illetnek, mint hogy gyanúsított, ráadásul megalapozottan! Teszik mindezt úgy, hogy minden az állításukkal ellentétes adat nyilvánosan elérhető és ráadásul az interneten! Tényleg ma Magyarországon ott tartunk, hogy vannak nyomozati szervek, amelyeket a valós bűncselekmények (nagymama meglopása) nem érdekelnek, de mások ártatlan, politikai alapon történő meghurcoltatása igen? Tényleg ma ott tartunk Magyarországon, hogy nyomozati szervek bárkire, bármely hazug bejelentés alapján olyan súlyos szavakat használhatnak és alkalmazhatnak, hogy megalapozottan gyanúsított?

 

Szigetszentmiklós ma a közbiztonság terén egy rettenetes hely! Ha bárki bekapcsolja a TV-t, akkor a Kékfényben legalább kétszer adásonként szerepel Szigetszentmiklós! Mert: Itt találtak pedofil testnevelés tanárt, Debrecenben vagy hol megszökött intézetis kislányt, gyermekeit sanyargató és éheztető szülőket! Itt lőttek le a K&H Bankban bankrablót, rángattak ki automatát az egykori CBA épületéből az ERSTE Bank elől. Itt csaptak össze a város határában roma és szkinhed csapatok egymásnak szamuráj karddal még ki tudja még milyen egyéb borzalommal neki esve! Itt történt meg, hogy egy tél alatt eltűnt egy faház az ingatlanról! Nem betörtek a faházba! Nem eltűntettek belőle valamit az Iglice utcába, hanem a faház eltűnt mindenestől! Itt történt, hogy 10 – 12 kutyát mérgeztek meg egy utcában csak azért, hogy az egyik ingatlanba betörjenek! Lehet, hogy egyesek semmibe veszik az eb életet, de akiknek az ebét mérgezték meg annak a szíve szakadt meg! Itt történt meg egykoron, hogy eladták a Dunapartot és emiatt egy tanácselnök helyettes a börtönbe mehetett, de itt történik meg napjainkban, hogy egy nyomozati cselekménnyel 4 nap alatt végezni tudnak úgy, hogy ebből 2 nap hétvége! Ezzel, pedig azt az érzetet keltik, s lehet ez csak rémkép, hogy ha ma valaki a döntéshozók közül eladná a Dunapartot nem biztos, hogy lenne nyomozati cselekmény és lenne következménye rá nézve! Ha pedig ehhez hozzávesszük azt az ügyészségi levelet mely szerint ahol burjándzik a növény ott nincs környezetszennyezés, akkor méginkább ez az érzetünk! Hiszen Csernobilban is burjándzik a növény, de mégsem egészséges környezet! Továbbá egy egyszerű, elemi, akár gyermek természettudós is tudja, hogy ahol burjándzik valami az még nem biztos, hogy egészséges környezet, hiszen bacilusok és fertőzések is megtelepedhettek sok minden más mellett, ahogy az e-coli is.

 

Tisztelt Nyomozati, Igazságszolgáltatási és

Döntéshozatali szervek!

 

 

Ma Magyarországról a fiatalok, a szakmájuk nagyon is értő emberek menekülnek! Menekülnek, mert jobb életet keresnek! Menekülnek, mert az embereknek nincs biztonság érzete! Menekülnek, mert vannak olyan helyek, ahova ész nélkül telepítenek embereket, anélkül, hogy alapvető infrastrukturális feltételeket teremtenének! Menekülnek, mert van, hogy nincs járda, zebra vagy a biztonságos közlekedésnek lehetősége! Menekülnek, mert életveszélyben, száguldozó autók között, mint például a Buckaiak veszélyeztetik önmaguk, gyermekeik, szüleik, párjuk, családtagjuk és barátaik életét. Menekülnek, mert úgy érzik annyira nem teljesül az Alaptörvény azon passzusa, mely szerint a törvény előtt mindenki egyenlő, hogy egyes hivatalok, mint például a Szigetszentmiklósi Önkormányzat abban a meggyőződésben él, hogy bárki ellen bármikor és bármilyen gaztettet megtehet anélkül, hogy annak lenne bármilyen következménye! Menekülnek, mert azt látják, hogy egy súlyosan szennyezett területen egy hivatal megengedheti magának azt, hogy vezetékes víz hozzájárulást kifizettethet emberekkel majd nem hoz érte cserébe semmit sem! Mitöbb, ha valaki ragaszkodna ehhez, akkor újra kifizetetné vele úgy, hogy aki a talajvízhez ér az bőrbetegséget kap, megbetegszik és jól látható az is, hogy azok között, akiknek nincsen vezetékes vizük jóval nagyobb a daganatos megbetegedések aránya! Menekülnek, mert úgy érzik, ha maradnának veszélyben lenne az életük! Menekülnek, mert van olyan hely, amely Magyarország 30 legszennyezettebb területei között szerepel, amelynek kitakarítására az arra illetékesek 4,770 milliárd forintot kaptak, de valójában nem csináltak semmit sem. Talajt forgattak és nem vitték el a súlyos szennyezéseket!

 

Tisztelt Nyomozati, Igazságszolgáltatási és

Döntéshozatali szervek!

 

A Közbiztonság és főként az érzete egy olyan dolog, amely mindig nagyon törékeny! De felkérjük Önöket arra, hogy Szigetszentmiklóst és környezetét szánják meg! Felkérjük Önöket arra, hogy teremtsék meg, hogy egy Szigetszentmiklósinak, egy Buckainak is legyen biztonság érzete! Egy egyébként emberileg kedves nyomozó azt kérdezte tőlünk 2017-ben, hogy mit várunk el tőle! Meg fognak lepődni! Egy nyomozótól mi a nyomozás cselekményét várjuk el! De úgy, hogy ha bűnt bárki is követi el, akkor a törvény teljes szigorával csapjanak le! Bárki! Akár egy Önkormányzat is! Ne legyen kivétel! Ne legyen mérlegelés, ne legyen szigorúbb vagy enyhébb kezelés! Ha az Alaptörvény azt írja, hogy a törvény előtt mindenki egyenlő, akkor teremtsék meg Tisztelt Nyomozati, Igazságszolgáltatási és Döntéshozatali szervek, hogy ezt az egyenlőséget mindenki érezhesse!

 

Hatalmak és döntéshozók jönnek, mennek! Ki rövid ideig marad, ki hosszabb időre! Aki bármilyen rendszer, bármilyen igája alatt tisztességgel áll hozzá a dolgokhoz az amikor nyugdíjba megy és visszanéz alkotására büszkeséggel tekinthet vissza! Aki súlyozott és mérlegelt az viszont sohasem! Mindig küzdenie kell a lelkiismeretével!

 

Ahogy küzdenie kell annak bíróságnak, annak a bírósági titkárnak, s annak a jegyzőkönyvezőnek a lelkiismeretével, aki egy sima békéltető tárgyalás során az objektív jegyzőkönyvezésre képtelen. Aki a neki nem tetsző oldalt alany és állítmány nélküli mondatokkal pakolja tele úgy, hogy ha valaki elolvassa a jegyzőkönyvet, akkor meglepő módon az egyik oldal hozzászólása a jegyzőkönyv szerint teljesen értelmetlen!

 

2018 és a rákövetkezendő évek sok mindent hozhatnak! Hozhatják azt, hogy az emberek fejvesztve meneküljenek, de hozhatják azt is, hogy megteremtik úgy az országban, mint a Csepel szigeten, Szigetszentmiklóson és a Buckában nemcsak a Közbiztonságot, hanem a biztonságérzetet. Azt az érzetet, hogy bárki bárhova elindul nem történhet baja, nincs az élete vagy az értékei veszélybe és nem tehet bárki és bármit ellene!

 

Szokott lenni egy félre értés! Egyesek úgy tartják, hogy nyomozati, igazságszolgáltatási és döntéshozatali szervek támogatásokat ne fogadjanak el! Mi nem ezt az elvet valljuk! Mi tudjuk, hogy a rendőrség például nagyon szegény! Tudjuk, hogy jól jön, ha kap egy számítógépet vagy rendőrautót az Önkormányzattól. Helyes is, hogy kap! De akkor, amikor azzal szemben kellene nyomoznia, akitől kapott, aki iránt hálát érez ezt 2018-tól ne tehesse meg! Jelentse be és ebben nincs semmi szégyen, hogy elfogult, hiszen az eljárás valamely résztvevője iránt hálát érez!

 

Erre kérjük Önöket és ebben kívánunk

Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet

Kedves mindnyájuknak!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 29

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1813532669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása