Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Miniszterelnök Úr és az Emberi Erőforrások Miniszterének megkeresése a Szigetszentmiklósi TAO roncs miatt

2019. november 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Magyar Kormány!

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Tisztelt Emberi Erőforrások Minisztériuma!

Tisztelt Miniszter Úr!

 

 

 

A magyar kormány 2019. június 20-án meghozta a 144/2019 (VI.20) számú kormányrendeletét, mellyel a Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre „felszámolás alatt” lévő 96 éves sportklubot stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté emelte!

 

Pontosan mit jelent ez a Szigetszentmiklóson élő 40 ezer emberre nézve?

 

A kérdés azért kérdés, mert Szigetszentmiklóson van az ország egyetlen olyan TAO Stadionja, amely sosem készült el, amely sosem épült meg, s csak egy Stadion torzó érkezett abból kiálló vaselemekkel, amikor elfogyott a pénz, holott mindez egy 3,5 milliárd összértékű projekt volt.

 

Az elfogyott pénz tönkrement alvállalkozókat, 3 havi illetményükért rohangáló, az eseményekről a sajtóból tájékozódó sportolókat, ketté tört sportkarriereket, tönkrement 96 éves többszörös bajnok klubbot, egy 1 milliárd forint értékű önkormányzati telekkárt és a városra nézve hatalmas szégyent eredményezett! Arról nem is beszélve, hogy bizonyos dolgokért a város tudomásunk szerint kezességet vállalt az előző vezetés alatt!

 

Mit jelent ez, ha az emberek megelégelve a városi problémákkal való nem törődést, a segítségkérésre való olyan választ, hogy: „Miért költöztél ide?”, a város folyamatos elöntöttségét, a csapadékvíz, a súlyosbodó közlekedési állapotokkal való nem törődést, a régi problémák megoldásának elodázását, néptömegek úgy ide telepítését, hogy nem biztosították hozzá a fogadási körülményeket sem infrastrukturális, sem például járda tekintetében menesztették az előző vezetést? Mit jelent ez, ha a várossal nem törődés, az önszolgálat a közszolgálat helyett, a kamerák előtt beígért segítségek nem gondoltuk komolyan című kezelése azt eredményezte, hogy Szigetszentmiklós városa kormánypártiból ellenzéki város lett abszolút a személyek ellen való szavazás miatt?

 

Mit jelent ez, ha Szigetszentmiklós városa az ismert városi szintű kezeletlen régi problémák és új problémák megoldása okán nem rendelkezik akkora anyagi kerettel, hogy ezt a kérdést, a TAO roncs kérdését állami segítség nélkül bármilyen értelemben kezelje? Nem rendelkezik, mert az infrastruktúra kezeletlen állapota, a csapadékvíz elvezetés egyre súlyosbodó helyzete mellett iskolái, óvodái, bölcsődéi egyre inkább telítettek, új intézmények létesítésére kényszerítenek és az egészségügy terén is fontos, hogy például a Bucka vonatkozásában végre orvosi rendelőt kapjon a város! Azaz a 40 ezres Szigetszentmiklós 10 ezres városrészének végre hosszú idők után először legyen önálló egészségügyi intézménye!

 

Mit jelent ez, ha a város olyan problémákkal rendelkezik, hogy legészakibb része (Felsőtag) nincs a várossal közvetlen összeköttetésbe? Hogy mindazoknak, akik Felsőtagon laknak és tömegközlekedést választanak először be kell menniük Csepel központjába, hogy onnan különböző járatokkal átjussanak Szigetszentmiklós ügyintézési központjába? Mit jelent ez, ha a régi összekötettést az un. Tagi utat ketté vágta egy olyan nemzeti fontosságú út, mint az M0-ás és senki se szólt akkor és azóta semmit sem ezért? Senki sem szólt azért, hogy ezt az utat nem szabadna ketté vágni és összeköttetését, történelmi jelentőségére is tekintettel, akár az M0-ás fölötti felüljáróval, akár az M0-ás alatti aluljáróval, de mindenképpen a Magyar Állammal, továbbá a Szigetszentmiklósi Önkormányzaton túl a Csepeli Önkormányzattal összefogásban meg kellene oldani? Mit jelent ez, ha mi azon gondolkozunk, hogy az összeköttetés biztosítása mellett forgalmat nem generálnánk Felsőtagra, így a lakott részek helyett azt keressük hogyan lehetne elkerülő gyorsforgalmi utakat létesíteni?

 

Mit jelent ez, ha a leszakadt olyan városrészek, mint a Bucka, Felsőtag mellett valamilyen összeköttetést szeretne a város elérni az Üdülősor (azaz a Kisduna mentén) élők részére és emberi körülményeket, továbbá felszeretne karolni és megfelelő fejlettségi szintre hozni olyan városrészt is, mint amilyen Lakihegy? Mit jelent ez, ha a városnak olyan megoldandó problémája van, hogy hogyan biztosítson egyes utcáknak. városrészeknek vezetékes vizet vagy csatornát, míg más városrészeken hogyan oldja meg a rossz kivitelezések, az elszámolás nem megfelelő kezelése miatt kialakult problémákat?

 

Mit jelent ez, ha tele vagyunk osztatlan közös tulajdonokkal, ahol nem egy helyen az út, s olykor a főút is osztatlan közös tulajdon részét képezi, melyet meg kell oldani? Ha egyes városrészeken másfél sáv széles járdázatlan utak mentén két irányú forgalom van 30-as tábla mellett úgy, hogy a sebesség korlátozást csak akkor tartják tiszteletben, hogy ha tudják hogy ott a hatóság? Mit jelent ez, ha vannak útjaink, amelyek nem egyirányúsíthatók azok jelentősége vagy a párhuzamos útvonal hiánya miatt? Mit jelent ez, ha a város azon gondolkozik, hogy a súlyosan például ciánnal szennyezet, a Jó Isten se tudja miért Natura 2000-es területnek minősített Csepel Autógyár két kerítése között elhelyezkedő területre elkerülő gyorsforgalmi utat szeretne kiharcolni a város részben azért, hogy ne a 10 ezres városrészre zúduljon a hatalmas az 51-es út, Szigethalom és Tököl felől érkező átmenő forgalom, valamint a szennyezett terület is könnyebben elérhető és takarítható legyen! A Csepel Autógyári véderdő ugyanis szennyvíz iszappal, festék üzem salakanyagával, galvanizáló salakanyagával feltöltött terület, amely egyik részén 2001-ben egy repedezet betontalapzaton 10 ezer darab sérült ciános hordó volt! Ezt többek között Illés Zoltán segítségével és hatalmas botrányok árán vitték el innen! De a beton nincs felszedve! Alatta a talaj nincs kicserélve! Mellette a zagytározó vize, amibe belefolyt a cián nincs kitisztítva és kezelve se! A hely egy biológiai bomba, ahova kikapcsolódási központot létesített volna az előző városvezetés Bucka Park néven a körülményekkel mit sem törődve!

 

Ilyen problémák mellett, amelyben Szigetszentmiklós városa minden bizonnyal megoldások terén fogja kérni a mindenkori Magyar Kormány segítségét, így az Önök segítségét is kérni hogyan tudja kezelni még a felelőtlenül kezelt városi katasztrófának és szégyennek számító TAO roncsot is?

 

Hogyan deríthető ki egyébként az, hogy mi is történt a TAO roncsnál valójában? Úgy vágtak bele, hogy nem voltak biztosítottak a feltételek? Úgy vágtak bele, hogy nem voltak meg a feltételek, az anyagi biztosítékok és hazardíroztak mindenki (a város, az alvállalkozók, a klub, a sportolók) jövőjével? Úgy vágtak bele, hogy bár megvolt a pénz, de azt valaki eltűntette? Olyanná váltak a körülmények, hogy minden oda figyelés mellett lehetetlenült ez a beruházás, amit nem tudtak menedzselni? Mi történt itt és legfőképpen miért?

 

Szigetszentmiklós város és annak lakossága nem tud ezzel a helyzettel mit kezdeni az ismert és városi szintű súlyos problémák megoldásának szükségessége mellett! Hogyan lesz megoldva ez a helyzet? Miként kérhetjük az Önök segítségét? Hogyan lesz mindez kezelve?

 

S végül, de nem utolsó sorban nem csak Szigetszentmiklósra tartozóan, hanem az egész térségre vonatkozóan 32 éves ígéret a Gyártelepi felül vagy aluljáró kérdése, valamint az, hogy Sziegtszentmiklós Gyári út a Tököli körforgalomba lesz csatlakoztatva! Ez a probléma a térség vonatkozásában előkerül minden választáson és minden kampányban, mint olyan, amit megfognak oldani! Mivel ezt a kérdést volumene miatt egyetlen Önkormányzat, mitöbb több Önkormányzat sem tudná kitermelni, ezért nem lehet a Magyar Állam hathatós segítsége nélkül megoldani! 32 év után kapunk ebben segítséget? Itt van a térség egészségügyi központja! Itt van a bíróság, az ügyészség, a rendőrség vagy az új kormányablak!

 

KÖSZÖNJÜK MEGTISZTELŐ VÁLASZUKAT!

 

 

Szigetszentmiklós, 2019. November 6

 

Tisztelettel:

 

 

 

                                                                             Csizek Csaba

                                                                                BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7415291920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása