Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csak megfelelő környezetben szabad hagyni, hogy részönkormányzat legyen a Buckában!

2017. január 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Immáron sokadszorra merül fel az a téma, hogy legyen részönkormányzat a Buckában. Nem tudnánk olyan oldalt mondani és nem tudnánk olyan önkormányzati ciklust sem, ahol mindez ne merült volna fel.

 

Legutoljára egy általunk is elismert prominens Szigetszentmiklósi közszereplő írt erről éppen ma!

 

De nézzük hogyan is működik ez?

 

A részönkormányzatok működhetnek az Önkormányzat berkein belül is és működhetnek önállóan is. Lehet csak javaslattételi lehetőségük és lehet, ha az Önkormányzat akár terület, akár népesség arányosan úgy dönt, akkor önálló költségvetésük is! Papíron az adott térség lakóiból áll, de hogyan is néz ki ez valójában?

 

Az első legfontosabb példa erre a Bucka csatornamű és viziközmű társulat! Abban is elvileg itt lakó, itt élő emberek képviseltek bennünket! Olyan emberek, akik nem értettek a csatornázáshoz, a közmű folyamatokhoz így kérdésük sem igazán volt! Ellenben jó pártkatonák és kedves bólogató Jánosok! Szeretnénk olyan részönkormányzatot, amelyben ilyen emberek szerepelnek?

 

Persze jó lenne az ötlet, ha nem ez lenne a környezet! De most ez a környezet! Szeretnénk mégtöbb bajt, mégnagyobb ellehetetlenítést a nyakunkra? Nincs elégé lecsúszva és magára hagyva a Bucka?

 

Szerintünk olyan közösségi forma kell, melyet nem a döglött hal büdös feje azaz az Önkormányzat hoz létre, hanem olyan amely alúlról és lakossági szinten tör fel. Olyanra amelyben nem vesznek részt városunk elpusztítói, jelenlegi képviselői! Olyanra, amely alternatíva lehet a pusztulás ellen a fejlődés és az értékteremtés mellett!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7812093629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása