Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Folytatódik a törvényi mulasztás a nyomásos csatorna esetében! Nincs villanyszámla hozzájárulás hiába ígérték meg!

2019. augusztus 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Továbbra is törvényi mulasztásban vannak azok az Önkormányzatok, amelyek bár megígérték, hogy hozzájárulnak a nyomásos csatorna hálózat kötelező szivattyújának villanyköltségéhez, de ezt az 58/2013 (II.27) Kormányrendelet előírásait megszegve a mai napig nem tették meg!

A Buckai Szövetség Egyesület 2019 Június 2-án írt nyílt levelet a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak a véleményünk szerinti egyértelmű törvényi mulasztással kapcsolatban feltéve a kérdést, hogy ezt hogyan akarják helyre hozni! A Szigetszentmiklósi Önkormányzat jószokásához híven azóta még válaszra se méltatott bennünket! Még azt sem írta, hogy további időt kér a helyzet, az állapotok tisztázására! Persze nem ez az első eset! Minket ugyanis az Önkormányzat úgy kezel, hogy külön kapcsolattartót fizet meg a megkeresések kezelésére! Ugyanakkor mióta megbízott kapcsolattartónk van azóta egyetlen levélre se kaptunk választ 30 napon belül, s a levelek 20 %-ára érkezik reakció, melyek rendre nem érdemiek és többségükben mellébeszélésnek tekinthetőek!

Pedig a nyomásos szivattyúk villanyköltsége akár havi 4 – 5 ezer forinttal is megemelheti egy háztartás villanyszámla terhét a kötelező karbantartásokról és meghibásodásokból eredő egyéb költségekkel együtt! Ezzel bünhödnek mindazok az ingatlanok, akiknek csatornája nem szabadesés útján működik, tehát nem gravitációs! Elvileg azonban csatorna és csatorna között eltérésnek nem szabadna lennie.

Az eset Szigetszentmiklós esetében továbbá azért is különleges, mert a Bucka csatorna esetében a beruházás, tehát a 3.624 ingatlannak mintegy egyharmada érintett, míg a most bedőltnek tekinthető RSD csatorna esetében ez a mód képezi a beruházás teljes egészét! Az is furcsa természetesen, hogy a hozzájárulás úgy nem teljesült, hogy meg lett ígérve! S várják az emberek, hogy az ígéretek teljesüljenek...

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9414998600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása