Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Jönnek az ünnepek - Fokozottan figyeljünk oda egymásra!

2016. december 19. - Buckai Szövetség Egyesület

A közelgő ünnepek számtalan család által várt események! Eseménye az összetartásnak, a megértésnek, szeretetnek! Sajnos azonban eseménye nem csak a jónak, hanem a gaztetteknek! Ünnepeink során így figyeljünk fokozottan oda egymásra és egymás értékeire.

 

A karácsony és a szilveszter nagyon közel van ahhoz a naphoz, amelyen a legrövidebb a nappali napfényes és világos órák száma. Az emberek a hőmérséklet, az ünnepi hangulat és annyi minden miatt saját kis otthonukba bújnak és erre koncentrálnak, erre figyelnek!

 

Sajnos azonban a tapasztalat szerint a bűnös szándékú embereknek is ilyenkor szokott lenni a legnagyobb ünnepe! Üres házakat, víkendházakat, vagy karácsonyi, újévi egybe családi kirándulás miatt otthagyott házakat törnek fel végleg tönkre téve egy csodásan induló ünnepet!

 

Az eltulajdonításokat általában portyázások előzik meg! Utcán járó és feltűnően minden kertbe és kertre különösen szemlélődő emberek! Ha ilyet látunk azonnal szóljunk a rendőrségnek, s ha azt mondják nem történt még bűncselekmény, akkor hívjuk fel a megelőzés fontosságára a figyelmüket!

 

Figyeljünk ilyenkor különösen oda az állatainkra is! Nem csak azért, mert hideg van! Nem csak azért mert szeretjük őket, hanem azért is, mert ilyenkor rendszeresek a mérgezések! Buckai szinten nem egyszer törtek be egy-egy ingatlanba úgy, hogy korábban végig mérgezték az összes kutyát, ami abban az utcában van! Sajnos mi is megéltünk ilyet és nem kívánjuk senkinek!

 

Ha állatmérgezési hullámot tapasztalunk nagyon figyeljünk és a rendvédelmi szervektől gyakoribb arra járást kérjünk!

 

Sokan nem igazán foglalkoznak a szomszédokkal! Sokan azt sem tudják ki van a szomszédban! Pedig a legközvetlenebb ember, aki segíthet az a szomszéd! Segíthet rajtunk és mi is segíthetünk rajta, így a jó viszony kialakítása mindkettőnk szempontjából fontos és elengedhetetlen.

 

Fontos továbbá az is, hogy amely ingatlannál nagyon sok felhalmozott reklámújságot látunk azt onnan vegyük és vigyük el. A nem kezelt reklámújságok azt jelentik nincs mozgás az adott helyen! Ez pedig zöld jelzést ad azoknak, akiknek nem kellene!

 

Reméljük ezen tanácsainkkal és kellő odafigyeléssel hozzátudtunk járulni ahhoz, hogy ünnepük ne csak boldog, de békés legyen! Vagyonukat, pedig biztonságban tudhassák!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9612058659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása