Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Átvette a munkálatokat az enyészet a Regionális Ifjúság Fejlesztő Központ felett

2016. szeptember 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Emberi Erőforrások

Minisztériuma!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

Tisztelt Magyar Kormány!

és

Kedves Barátaink!

 

Az elmúlt időszakban sokat és sok féleképpen olvashattak az új ifjúság fejlesztő sportközpontokról országszerte, melyből az egyik költségvetésében a Magyarország harmadik legnagyobbja Szigetszentmiklóson a Furcsa Földön valósul meg.

 

A mintegy 3 milliárd forintot kitevő részben TAO támagotásból, részben Önkormányzati hozzájárulásból megvalósuló beruházás már eddig is többször hívta fel magára a figyelmet, melyről mi úgy tudtuk, hogy a terveket egy Miskolci fővállalkozó alvállalkozójaként többek között a VITÉP’ 95 Kft, de mára kiderült, hogy az enyészet és a dudva valósítja meg.

 

A történelmi időket és Scornicesti beuráházást idéző állapotokat látva egy biztos: Ez a beruházás nagyon emlékezetes lesz! Igaz Scornicesti legalább felépült és úgy pusztult le, míg a Szigetszentmiklósinak még a felépülés sem sikerült.

 

A beruházás során megtudtuk eddig 361 millió forint mínuszt sikerült felhalmozni, amelyet a költségvetés nem régen pótolt ki és a munkálatok alatt egy három települést ellátó központi vezetéket is sikerült teliben elszakítani. Így szűnt meg a beruházás hatására az áramszolgáltatás jó pár órára Szigetszentmiklós, Szigethalom és Halásztelek egy részén is!

 

Ráadásul a korábbi kivitelező és a hírek szerint igen csak morci. Miután állítólag mintegy 400 millió forinttal tartoznak neki az utca hangja szerint. Talán ezért is jött az enyészet és a dudva helyette.

 

Mégis, ha felépült volna, akkor fűtött pályaként szolgálta volna a pályán ácsorgókat, akik most a helyi csapattal éppen a harmadosztályban vergődnek, de látva az eredményeket azért könnyűszerrel lehet negyed vagy ötöd osztály is belőle.

 

Igaz! Legalább nem fáznak fel, amíg az éppen feléjük tévedő labdára várnak, amelybe vagy belerúgnak örömtől röpdösve, vagy nem, mert éppen élvezik az alulról áradó meleget. És, ha nem fáznak fel nem állnak sorban legalább ők a Gyártelepi SZTK-ba 4 vagy 5 hétig a vérvételre várva és ezzel is támogatják még ha furcsa módon is az egészségügyet.

 

Bár azt nem tudjuk, hogy jutnak el. Sajnos ugyanis a 20 éve ígért Gyártelepi felüljáró valahol eltévedt és mint megtudtuk rajta sincs a térképen, a Buckában és a környező településeken, pedig igazán a jó borba és nem az utakra való dugó – dugó hátán alakult ki. Ja és a környéken járda sincsen! Igaz! Az a Buckában sincs!

 

Van viszont Határ úti fekália áradatunk! 6 éve és minden kisebb vagy nagyobb esőzésben! Milyen szép is lesz a fertőn átgázolni egy Regionális Utánpótlási Központ felé jövet.

 

A föld, ahol felépül sem különb! Annak idején 100 millió forintért vették meg, majd megtervezték rá 40 millió forintért egy Sportcsarnokot! Persze a Sportcsarnok nem itt épült fel és a terveket sem tudták felhasználni, így bár a 100 millió nem, de a 40 millió elveszett.

 

Aztán hosszú éveken át ez volt a helyi vadásztársaság gyakorló pályája! Hogy hol találtak rajta vadat azt persze ne kérdezzék meg!...

 

Jelentősége újra nem is olyan régen lett! Méghozzá városi legendák szerint a Bucka-tó látszat beruházásnál. A Bucka-tó talajforgatását fedő ormótlan dombként szolgáló termőföld kupacot mindenféle engedélyeztetési eljárást megkerülve éppen a Furcsa Földről vitték el városi legendák szerint.

 

Aztán a Furcsa Földről hiányzott a föld, ezért hoztak oda földet a Szebeni utcai Sportcsarnok mellől az utca hangja alapján. És a föld csak ment és ment város szerte ide-oda, hogy a Furcsa Földet jó drágán elhagyja vagy meglátogassa. Bár azt, hogy jó drága-e persze mindenki elhallgatja! A föld vándorlások költségvetése ismeretlen, ahogy a számlázások menete. Utóbbiakról szintén zengenek történetet város szerte. S, ha ez igaz, akkor érdekes a kiállítása, a menete és a teljesítése (?). Ahogy érdekes az, hogy ahogy hallani a földről származó fát nem a szegényeknek, hanem a havernak adták, hogy adja el.

 

Ez a beruházás a kezdetektől maga az izgalom, melyet nagyon szépen köszönünk az abban részt vevő kiemelt egyedeknek, így városunk hírhedtségének Becz Péternek is. A formálodó katasztrófa túrizmus talán egyik központi állomása lehet, melyért úgy a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak, mint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és az Emberi Erőforrások Minisztériumának mérhetetlenül hálásak vagyunk, hiszen lesz miről beszélni és lesz mit megmutatni!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016 Szeptember 6.

Tisztelettel:

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4211688747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása