Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka-tó: Mihet lehet kezdeni ezzel az ormótlan dombbal?

2016. augusztus 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Amikor a Bucka-tó a 2001-es cián botrány idején napvilágot látott és elkerülhetetlen volt az a kitakarítási kötelezettség, amelyre pályázatot nyert Szigetszentmiklós még sokan arról beszéltek: Teljes kitakarítás lesz és a Bucka-tó mind a 6,5 hektárával, s benne élő vízfelszínével egy szabadtéri kikapcsolódási központ lehet.

Hát!... Nem így lett! Mint tudjuk a Bucka-tó nem lett kitakarítva csak talajforgatás történt! De annak idején orvosi rendelőtől, óvodán, iskolán, játszótéren, buszfordulón át annyi mindent ígértek, hogy ha a terület több emeletes lenne akkor sem férne el! Ugyanakkor egy valamiről egyszer sem volt szó: Arról az ormótlan dombról, ami alatt az el nem vitt és súlyos szennyezés zanzásítva található! Mit lehet kezdeni vele? Nagyjából mindennek útban van és a Csépi út felől megöli a terület esetleges szépségét!

Éppen ezért a Polgármesteri Hivatalhoz fogunk fordulni, hogy válaszoljon arra a kérdésre mi ezzel az ormótlansággal a terve és hogy tervei szerint az örök időkre ott fog maradni?

Továbbá az is nagy kérdés, hogy a Bucka-tón miért nem lehet vágni a fűvet és miért úgy szorták el, hogy itt-ott nagy kupacban van máshol pedig sivatagi hangulat a jellemző? Nem érzik-e szégyennek, amit ott műveltek? S nem érzik-e a város lakosságának negyedét kitevő Buckaiak meggyalázásának?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6610407272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása