Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Buckai Víz károsultak magánpénzének jogosulatlan lekönyvelése miatt - Vajon Maár Jánosnénak, a pénzügyi osztály vezetőjének van-e szakképzettsége?

2016. június 24. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Minisztériumok!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Állami Számvevőszék!

és

Kedves Barátaink!

 

2015 November 25-én egy képviselő testületi ülésnek nevezett színdarabon hazudott az Önkormányzat élen a Polgármesterrel, Szabó Józseffel, a gazdasági bizottság fejével Becz Péterrel és Pénzügyi Iroda vezetőjével Maár Jánosnéval minden Buckainak és minden Vízkárosultnak! A Polgármester esetében nyilván a probléma oltása, Becz Péter részéről annak elbagatelizálása volt a cél, de amivel Maár Jánosné érvelt az szembe megy minden közgazdasági szakmai elvvel!

Azt mondani, hogy egyes emberek bekötését előfinanszírozták, miközben azok az egyes emberek egyetlen vízcsonkot se kaptak, a vizet nem tudják igénybe venni azt lehet mondani, hogy teljes butaság és aki ilyet mond az a közgazdaság és a számvitel világához biztosan nem ért, azt nem tudja!

 

Előfinanszírozni csak annak a beruházását, vízbekötését lehet, aki azt a beruházást megkapta vagy belátható időn belül minden kétséget kizáróan megfogja kapni! Sok ember esetében ez a feltétel egyáltalán nem teljesült és hajlandóság sem mutatkozott arra, hogy ez valaha is megfog változni! Így a befizetett pénzösszeg, mivel ellenszolgáltatást nem jött cserébe, ezért nem Önkormányzati és Víziközmű társulati vagyon, hanem az ingatlantulajdonos magánpénze, amelyet nem finanszírozott meg előre senki, de amelyet, mint tévesen értelmezett valójaban ingatlantulajdonosi magánvagyont elekarták évültetni, az ingatlantulajdonost megkárosítva ezzel. Ráadásul ezek között van olyan időszak is, amikor nem is szedhettek volna pénzt, hiszen nem volt Víziközmű Társulat bizonyos szempontból már, bizonyos szempontból még abban az időszakban (1999-ben megszűnt az első és csak 2011-ben lett második).

 

Éppen ezen súlyos hiba okán, amikor is Maár Jánosné jogosulatlanul befolyt pénzeket, valamint magánszemélyek pénzeit Önkormányzati vagyonként mutatta ki és mutatta be ezzel megsértve a számvitel több alapelvét, melyek közül kiemelném a valódiság elvét, hiszen a bemutatott vagyon Önkormányzati szempontból, Önkormányzati vagyonkénti bemutatásban valótlan szeretnénk kérni Maár Jánosné szakmai felkészültségének felülvizsgálatát és annak biztosítását, hogy megnézhessük a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tételes könyvelését, vagyon elszámolását. Azt szeretnénk tudni, hogy milyen további jogosulatlan vagyonelszámolások történtek meg! Abban biztosak vagyunk, hogy Szigetszentmiklós Város éves költségvetése és vagyoni kimutatása, ha abba ilyen elemek is szerepelnek, akkor valótlan és nem megbízható!

 

Kérjük továbbá azt is, hogy vizsgálják meg Maár Jánosné rendelkezik-e közgazdasági végzettséggel! Kiemelten kérjük, hogy ha igen, akkor az Intézményt is keressék fel, hogy volt-e valaha ilyen nevű tanulójuk! Ha nem, akkor egyértelmű a dolog, ha igen, akkor pedig annak kivizsgálását kérjük, hogy ezt a tudást és szakmaiságot a gyakorlatban megszerezte-e vagy mikor vesztette el! Kérjük annak tételes kimutatását, hogy magánszemélyek, illetve jogosulatlanul befolyt pénzek Önkormányzati vagyonként történő elszámolásával mennyi kárt okozott a lakosságnak és az Önkormányzat vagyonbemutatását mennyire torzította el. Kérjük annak kimutatását is, ha tételesen bebizonyosodik (véleményünk szerint befog), hogy jogosulatlanul számolta el az Önkormányzat el ezeket a pénzeket és kamatos kamattal vissza kell fizetni, akkor abból Szigetszentmiklós városának és Önkormányzatának mennyi kára származik?

 

Felkérjük továbbá az Állami

Számvevőszéket a Buckai Vizek

elszámolásának tételes leellenőrzésére!

 

Köszönjük!

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 Június 24

 

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                                                          BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                                                                  Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr258836600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása