Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

ALAPTÖRVÉNY: Mindenkit megillet az egészséges vízhez való jog!

2016. március 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Mindenkit megillet az egészséges vízhez való jog! Írja az Alaptörvény! Sem az nem olvasható benne, hogy 200 vagy 300 ezer forintért, mint Szigetszentmiklóson sem az, hogy ha már egyszer kifizetted, de nem tudtad rögtön érvényesíteni a jogodat, akkor majd újra fizesd ki, míg a korábbi befizetéseidet az Önkormányzat jogtalanul elköltheti!

Már korábban tájékoztattuk Önöket arról, hogy milyen katasztrófák történtek Szigetszentmiklóson és, hogy milyen veszélyt és kockázatot jelent ránk nézve! Bemutattuk és bebizonyítottuk, hogy a veszély a továbbiakban is fennáll, hogy szennyezet a Bucka talaja, talajvize, ahogy a Bucka-tó is! Rámutattunk arra, amelyet egy RTL Klub Fókuszos riportja is megmutatott, hogy a víz locsolásra, fürdésre, főzésre és egyáltalán fogyasztásra alkalmatlan, bőrbetegséget okoz, 6 éven aluliak számára életveszélyes!

Mi van hát azokkal, akiknek nincs külön vízre 200 – 300 ezer forintja se egészbe, se részletekbe? Mi van azokkal, akik már egyszer befizették, de különböző rajtuk kívül álló okok miatt a víz mégsem jutott be? Mi van azokkal, akiknek a pénzét az Önkormányzat hamis indok alapján a magánvagyont és a közvagyont összekeverve elköltötte és akiknek nincs arra pénzük, hogy ezt újra kifizessék? Ő rájuk nem vonatkozik az alaptörvény? Nekik nincs az egészséges vízhez joguk?

Szigetszentmiklós jelenlegi szolgáltatója, a Fővárosi Vízművek arra hivatkozott eddig, hogy az árakat az Energiahivatal határozza meg!  Ő miattuk kell magasabb árat fizetni! 2016 januárjában az Energia Hivatal leírta, hogy ez nem igaz! Ők csak a maximális díjakat írják elő és alá menni szabad! Ezt követően a Fővárosi Vízművek a magas költségekre hivatkozott és a sok-sok engedélyezésre! De hol vannak magas költségek? A hálózatnak ő csak a bérlője! Az 500.000 Ft-os éves bérleti díjat sok jó indulattal két rákötésből ki lehet hozni! A többi mind-mind ajándék! Az engedélyezési díjak meg más településeken miért olcsóbbak? Ott nem kell utat helyre állítani? Ott nem kell dolgozni?

- CsCs –

BSZ elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr278510340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása