Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

VÉLEMÉNY CIKK: Telekspekulánsok határozzák meg Szigetszentmiklós jövőjét, környezetvédelmét, fejlődését?

2019. május 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Elképesztő, hogy egy telekspekuláns érdeke fontosabb,  mint Szigetszentmiklós város fejlődése, környezetvédelme, jövője! „ – kezdte élménybeszámolóját egy neve elhallgatását kérő lakó, aki 2019 Május 20-ai rendkívüli képviselőtestületi ülésen jelen volt! „S elképesztő az is, hogy a védhetetlen védelmébe troll hadsereget és bértapsolókat, béréljenzőket vonultat fel a polgármester!”

2019 Május 20-án rendkívüli képviselőtestületi ülést hívatott össze Szigetszentmiklós város ellenzéke Dr. Barabás Botond kivételével. Az összehívók, úgy mint Jószai Attila, Jaksa-Ladányi Emma, Orosz László, Nagy János és Ladányi Sándor az utolsó érintetlen Buckai területen található védett növényekre és a Bucka Parknak nevezett Csepel Autógyári véderdőbe végzendő tervezett tar írtásra és növényzet cserére hívta fel a figyelmet!

 

Álláspontjuk szerint ez esetben a környezetkárosítás bűncselekménye is felmerülhet ismeretlen tettes ellen!

 

A polgármester védekezésként Buckai ingatlanspekulánsokat hivatott, akikkel együtt azt hangsúlyozta, hogy a terület nem tartalmaz semmilyen értéket, s ha nem hagyják azt is beépíteni, akkor a tulajdonosokat kártérítés illeti meg. A jól látható védhetetlen védelme érdekében, pedig felvonultatta azt a bértapsoló, elvakult troll hadsereget, amely bármit is mond a polgármester, magából kikelve hurrázik és éljenez! Így pedig mindenféle szörnyűséget hangulatkeltéssel keresztül vihet!

 

De ne csodálkozzunk azon, hogy Szabó József polgármester ilyen eszközökhöz nyúl, hiszen egyik kiemelt projektje az ipari park a saját földjére, avagy Sámé hegy szintén ingatlan spekulációra hajaz, melyben leginkább a  zűrös és megismerhetetlen gazdasági háttér és Csepel sziget közlekedési ellehetetlenítése az, amely bármely jó érzésű ember számára borzalmasan hat!

 

Az ingatlan spekuláció, tehát a polgármester természetes közege! Legtöbb általunk ismert barátját is ebből a közegből szedte össze! A TAO roncsért is felelős GB elnök, a Repkény utcai szemétdombot lakóparkként eladó, a Buckát festéküzemmel és galvanizálóval szennyező ingatlanspekuláns vagy az, aki a Csépi úti óvoda eredeti helyét eladta neki, ahova óvoda azért nem épülhet, mert a szükséges költségek felét egy támfal viszi el mind-mind a polgármester kebel barátai! S szerintük az ő szavuk a valami és nem a város lakosságáé!

 

Itt jegyeznénk meg, hogy az sem véletlen, hogy a tegnap felszólaló ingatlanspekuláns, egykori kommunista tanácstag, aki most a FIDESZ-esebbnél is FIDESZ-esebb a Bucka csatorna viziközmű társulatnak is delegáltja volt! Sosem volt kérdése! S mindig, mindennel egyetértett! Nesze neked lakossági érdekvédelem!

 

Régen a Bucka és Szigetszentmiklós is vidéki terület volt! Rengeteg tanyaháznak beillő épülettel és hatalmas telkekkel! Az ingatlanspekulánsok rájöttek, hogy sokkal többet kaszálnak, ha a telkek felvannak aprózva és túlzsúfolt lakóparkokat telepítenek szinte mindenhova! A zöld így szinte teljesen eltűnt és rengeteg ember lassan sehol sem tudja élvezni a természetet, a környezetet! Helyes-e ez?

 

A Polgármester persze megígérte, hogy biztosít zöldet az embereknek! Ezt az ötletét Bucka Parknak nevezte el és valójában az egykori Csepel Autógyár külső és belső kerítése közötti véderdőre célzott és hajazott! Csakhogy a véderdő, akárhogy is Natura 2000-es az a terület, ahol 10 ezer darab ciános hordó fedél nélkül, felborulva egy repedezett betontalapzaton folyt bele a talajba és egy víztározóba! Az a terület, amelyet szennyvíziszappal öntöttek el, valamint a festéküzem és a galvanizáló salaktermékével! Magyarul itt szerepel az egykori Csepel Autógyár mocska! S a polgármester szerint itt kapcsolódjanak ki az emberek!

 

A 2019 május 20-ai testületi ülésen a polgármester közölte: A Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal beméreti, hogy a kifogásolt növények vajon védettek avagy sem! Ugyanakkor mivel a Bucka Parknak ígért terület a Duna-Ipoly Nemzeti Park területe, aki alig várja, hogy megszabaduljon ettől a szennyezett területtől és annak mindenféle kitakarítás költségétől, ezért független szakértői véleményre ne számítson tőlük senki se!

 

Hogy mit lehet tenni? Független környezetvédő szervezeteket kell hívni! Az utolsó érintetlen Buckai területet védetté kell nyilvánítani és meg kell védeni! S bár az ingatlanspekulánsok már szinte leigázták településünket az utolsó talpalatnyi helyen, az utolsó talpalatnyi területen védjük meg értékeinket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2814841528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása