Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nincs új a nap alatt! Ha az Önkormányzaton múlik a Csépi út a Katasztrófavédelemnél soha nem fog kiszélesedni!

2017. szeptember 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Nincs új a nap alatt tudta meg a 2017 Szeptember 18-ai Gazdasági Bizottsági ülés alapján a Buckai Szövetség Egyesület! A Szigetszentmiklósi Önkormányzat továbbiakban is fenntartja azon megdöbbentő álláspontját, hogy sokkal jobb egy balesetveszélyes szűkített rész, mint az útszélesítés, hiszen ha utat szélesítenének még nagyobb forgalmat generálnának erre az útvonalra és erre az úttestre!

 

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Dr. Barabás Botond független Önkormányzati képviselő indítványára ismét előkerült a Csépi út a Katasztrófavédelemnél téma, mint az elmúlt 15 – 20 évben már olya rendszeresen! A téma kapcsán nagyjából mindenki tudja, hogy a kerítés beljebb vitelére bármikor kész és képes a Katasztrófavédelem, hiszen erről többször is írásos nyomát adta úgy az Önkormányzat, mint például nekünk a témát folyamatosan napirenden tartó Buckai Szövetség Egyesületnek is. Sajnos azonban ezt a képviselő Úr elfelejtette vagy nem járt utána!

 

A probléma nem, tehát nem is az ingatlannal, hanem a villanyoszlopokkal van! Ezek arrébb helyezési költségét 200 – 300 ezer forintban állapította meg darabonként az ELMŰ hozzávetőlegesen 10 éve! Ez volt az indoka annak, hogy nem nyúlnak hozzá, hiszen pénzbe kerülne! Ezt követően húzták elő azt a kalapból, hogy a forgalom mérséklődésének megakadályozása érdekében tagadják meg az útszélesítést eme balesetveszélyes helyen, de mint írtuk természetesen nem ez az indok! Ugyanakkor erre hivatkozással le lehetett söpörni a barter ügyletre vonatkozó felvetésünket is! Vagyis azt, hogy tessenek az ELMŰ-nek mondjuk a Sportcsarnokba ingyen reklámfelületet adni és akkor idővel le lakja, ha erre egyébként nem lenne pénz! Képzelhetik, hogy erre még egy sajtcetli nem sok, de annyit se kaptunk!

 

Amíg, tehát ez a képviselőtestület és ezzel a vezetéssel van, addig a Csépi úti útszűkület a Katasztrófavédelemnél nem lesz megszélesítve vagy helyre hozva! Addig szabad közlekedni balesetveszélyes körülmények között, útszűkületben, úgy hogy a villanyoszlopok pontosan egymással szemben helyezkednek el!

 

Az ügy érdekessége egyébként, hogy itt Csépi út szélesítése az Önkormányzat szerint nem kell, de a Csépi út más szakaszain az ingatlantulajdonosoktól pont a szélesítésre vonatkozó hivatkozással ingyen vennének el területet az ingatlantulajdonosokat mindemellett nem kis költségbe verve! Ha ebbe valaki talál értelmet, akkor kérjük szóljon nekünk, mert ebben értelem szerintünk az Önkormányzat részéről egyáltalán nem lelhető fel.

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9612877822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása