Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Önkormányzata - Bizottsági ülések jönnek fontos, meghatározó és mindig visszatérő kérdésekkel!

2017. március 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Ismét beindult Szigetszentmiklós városában az Önkormányzati gépezett, hogy felkészüljön a 2017-es év harmadik hónapjában az ez évi második rendes képviselő testületi ülésre. Mint ahogy mindig a testületi ülést bizottsági ülések és döntés előkészítések előzik meg, melyből 4 bizottságnak tudható a napirendje, időpontja és várható megszabott intervalluma.

A holt szezon után, amellyel a 2017-es év indult és amelyben az első rendes testületi ülés 2017.02.15-én volt döntéshozóink ismét összeülni készek, hogy meghozzák a szokásos döntéseket, igaz a korábbi évekhez képest ezt igencsak késve!

Erre a négy bizottsági ülés, amely felkészít időrendi sorrendben a következőképpen alakul:

·       2017.03.20 13:00: Népjóléti bizottság. Benne: Gyermekvédelemről, Személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, Felnőtt korúakra vonatkozó szociális ellátásokról szóló döntések. Téma lesz ugyanakkor a lakástámogatás, a Felsőtag 2016. évi egészségügyi ellátásának, valamint a Városi Egészségnapnak a kérdése is például a József Attila Általános Iskola és a Bíró Lajos Általános Iskola orvosi feladat ellátása mellett. Utóbbi nyilván az iskola orvosra vonatkozik.

·       2017.03.20 15:00: Gazdasági bizottság. (Nem mellesleg ez a város egyik legjelentősebb bizottsága)  Benne: Hulladékgazdálkozásról szóló rendelet törlése, a Szent Miklós úti lakótelep zöld város részprojekt támogatása, a városi térfigyelő kamerarendszer kiépítése (No ez e a téma olyan mint a rétestészta: Több éve beszélnek róla és beleégett még az álellenzék is, amikor tízszeres áron akarta támogatni, de nem történt semmi se eleddig), Stratégiai zajtérkép elkészítése és ami talán a legfontosabb: Víziközmű társulatok átvétele és üzemeltetésbe adása a Fővárosi Vízművek Zrt részére! Utóbbinak hatalmas veszélye van! Mindig ilyenkor jelentkeznek a legnagyobb problémák! Buckai szinten ez a Bucka csatorna, de vélhetőleg az Üdülő sori csatornarendszerre is gondolnak!

·       2017.03.21 09:00: Köznevelési, Nemzetközi Kapcsolatok és Közbiztonsági Bizottság. Benne: Szigetszentmiklósi művészeti iskolák eszközfejlesztésének támogatása, javaslat a 2017/2018. nevelési év óvodai beíratkozási időpontjának meghatározására, a körzethatárok megállapítására (ezek szerint változni fog). Érdekesség, hogy az idei Gasztró Fesztivál itt fog felmerülni. Tehát a nagy zabálás legnagyobb rendezvénye már készül. Fontos még, hogy televagyunk testvérvárosi előkészítésekkel és támogatásokkal. Külön érdekesség, hogy a döntéshozatalok során erre mennyit szándékoznak költeni, miközben nincs például egy normálisan járható út se.

·       2017.03.21 11:00: Kulturális, Sport és Társadalmi Kapcsolatok bizottsága Benne: A társadalmi és sport szervezetek 2016-os elszámolásának elbírálása és a 2017-es pályázatok mérlegelése. Itt külön érdekesség az, hogy ki és mennyit kap. Másképpen: Aki nem az önkormányzati többség kölke az vagy alamizsnát kap vagy 0 Forintot általában. Érdekesség, hogy idén hogy döntenek! Rendezvények tekintetében érdekesség, hogy a Sárgaház itt számol el 2016-os munkájával és tárja a döntéshozók elé, hogy 2017-ben mit tervez és az mennyibe fog kerülni. Ebbe a bizottságba szó lesz egy Szigetszentmiklósról szóló tájékoztató kiadvány elkészítéséről is. Vajon a Bucka, Lakihegy, Felsőtag és az Üdülősor belefog kerülni, vagy megint egy propaganda kiadvány lesz, mellyel a többség közpénzen magát népszerűsíti.

Meglepő és egyben megdöbbentő, hogy a Tulajdonosi bizottság kiírását nem lehet látni, miközben az önkormányzati tulajdoni ARIES Kft-ben, mely többek között Halásztelek, Szigethalom és Szigetszentmiklós hulladékgazdálkodásáért is felelős hatalmas a bérfeszültség! Mintha döntéshozóinkat nem is érdekelné! Újabb meglepetésként szolgál, hogy Szigetszentmiklós város hosszú idők utáni első köz WC-jéről szintén semmit se lehet hallani! Tavaly hatalmas lendülettel dobták be, de azóta se tudni hol tart! Mintha csak azt sugallnák, hogy azért dobták be, hogy nyugodjon le mindenki, de nem gondolták komolyan!

Sajnálatos, hogy a köztéri kutak leszerelésének örült ötletéről még előkészítés sincsen! Pedig felül kellene bírálni azt a döntést és igazán törölni! A köztéri kutakat békén kellene hagyni és maximum csak karbantartani! Ahogy nincsenek útfejlesztési kérdések, a Buckai Vízkárosultakkal kapcsolatos döntés előkészítések és annyi – annyi problémát, valós problémát megoldó döntés előkészítés sem!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3912350253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása