Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós és a csapadékvíz elvezetés, a szennyvízelvezetés és a vezetékes víz

2016. október 07. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt napok, hetek és évek során számtalanszor mutattuk be, hogy milyen problémákkal rendelkezik Szigetszentmiklós, a Bucka, a Határ út, a Czuczor szigeti út vagy más terület a csatorna, a csapadékvíz elvezetés vagy a vezetékes vízhálózat terén! Mindig és egyenként mutattuk be őket és egyenként szörnyülködtünk azon, hogy mégis hogyan és miként lehet ilyen szörnyűségeket elkövetni! Igyekeztünk javítani, javítatni és az elhárításokat kérni! Persze olykor több, olykor kevesebb sikert tudtunk elérni! De egy valamire még nem hívtuk fel a figyelmet! A problémák kezdenek egységes egészet alkotni és kezd egy minden eddiginél katasztrofálisabb végkifejlet kirajzolódni! Amely, ha bekövetkezik az nem csak katasztrófa sújtotta területté tenné és ténylegesen Szigetszentmiklóst, de a várost minden eddiginél nagyobb szégyen érné!

Önök nem régen egy tanmesét olvashattak tőlünk, amely természetesen nem volt véletlen! Ez volt az egyszeri ügyvéd esete! A tanmese számtalan tanulságul szolgál és tanulságul szolgál Szigetszentmiklós csapadékvíz, szennyvíz és vezetékes víz kezelésére.

Az elmúlt évek során egyre és egyre többször szembesülünk azzal, hogy valami nem stimmel a csapadékvíz elvezetéssel és valami nem stimmel a csatornával! Valahogy és valamiként, de sehogy sincsen rendbe! Kiáradást észleltünk a Határ útnál ráadásul immáron hat éve és minden egyes esőzésnél, kiáradás volt a Czuczor szigeti útnál, állt a szenny és a csapadékvíz a Tököli úton és a város számtalan pontján. Közben bűzlik a fordító a Dunaparton, folyamatos karbantartás van a Csépi út – Csónakos utca kereszteződésénél és a Madarász utcai szennyvízfordító is magánterületre épült ráadásul információink szerint engedély nélkül.

A Bucka csatornát is megépítették! A lakosoknak segítség semmi! Az irodában lehetett egy szemtelen és szerintünk mérhetetlenül buta ügyintézővel találkozni, aki a Gabika becenévre hallgat és ugyanolyan tehetségtelen ügyintézők kezelték az ügyet az Önkormányzat részéről például Kovácsné Sz. Lenke vagy a meglátásunk szerint minden idők legkulturálatlanabb, legfelkészületlenebb és legtanulatlanabb osztályvezetője, Kaló Éva személyében! Ők azt se tudták merre vannak arccal és mindenkor, mindenhol más tájékoztatást adtak! Persze teljes meggyőződéssel, mintha tudnák mit csinálnak, pedig fogalmuk sem volt róla!

A társulat elnöke, a most éppen alpolgármesteri babérokkal és állásai során egymásnak ellentmondó és egymással ütköző állásokkal és érdekekkel rendelkező, 13 vagy 14 állásával álláshalmozó dr. Vántsa Botond sem a segítőkészségével, hanem a zsarolásával, fenyegetésével, a lakosok regzálásával, érdekeik elárulásával tűnt ki a beruházás során!

A társulat tagjai között, pedig egy sincs, aki szakember lenne! A lényeg nem a szakmaiság, hanem a párthűség és pont emiatt a kollaboráció volt! Ezért nem tűnt fel, hogy a második fordulóban csináltak olyan dolgokat, amit az elsőben kellett volna, így a Csepel Autógyár szűretlen vezetékének megkeresése, mely a Kisdunába vezet és a Bucka alatt megy át. De beszéhetünk a Holló utcai kisajátításról, a kivitelezői rombolásról és tombolásról, egyes utcák vastörmelékkel telített építési törmelékkel történő felszórásáról, házrepesztésről, kerítés bedöntésről és persze mindennek a letagadásáról. Ahogy beszélhetnénk az előfeltételek közül a vezetékes vízről, amelyet biztosítani kellett volna, s amelyben egy súlyosan szennyezet területen a Buckai vízkárosultak megsegítésén és nem megalázásán kellett volna dolgozni! Nem azon, hogy azok vagy a mérgezet talajvízbe, vagy a kifizethetetlen és kibicnek semmi sem drága csatlakozási díjak miatti infarktusba, esetleg a már korábban kifizetett, de az önkormányzat által már jogtalanul elköltött pénz elévültetési vélelmezése miatti keserűségbe haljanak bele, miközben nem kapnak semmit sem!

 Ja! És a talaj nemcsak a Buckában szennyezet! Szennyezet a Halas tónál északon, melyet most szeretnének betemetni a Csepeli út mellett! Szennyezet a Sport vendéglő környékén és az egész szennyezés elterjed a Dunaharaszti úton északra és a Sport vendéglőtől kicsit dél fele! S ez csak pár szennyezés, amiről mi tudunk a Csepel Autógyár szennyezéseiről, talajcseréjének elmulasztásáról, melybe például cián is szivárgott már nem is beszélve!

Eddig tehát beszéltünk a csapadékvíz elvezetésről, ahogy beszéltünk a csatornáról, a kiáradásokról, a mulasztásokról, a cserben hagyásokról, a párt alapú hozzáállásokról és a szakmaiatlanságról, a kivitelezői rombolásokról, de mindaz amire utalunk még két tényezőt hordoz magába! Az egyik tényező ebből a környéken a szolgáltató!

A környéken a szolgáltató nem más, mint a Fővárosi Vízművek! Amelynek, mint a Polgármestertől megtudtuk nagy múltja van (pláne a 2013-as a több, mint 50 milliárdos veszteséggel khm…), nagy jelene és persze még nagyobb jövője! Meg persze aki a hálózatot évi 500 ezer forintért bérli, a csatlakozási díjakat csúcsra járatta és arany áron méri, miközben a hibaelhárítások során lassú, tesze – tosza, felkészületlen és olykor szerszám nélkül érkezik ki! Aki egyes bevezetéseket itt és vidéken a Fővárosi viszonylatokhoz hasonlít, és azért áraz túl, miközben egy Csépi út azért nem egy Üllői út! Nem kell annyit bontani és nincs annyi minden a talajban! Egyéb iránt a szolgáltató azontúl, hogy mellébeszél és láthatólag a csapadékvíz és csatorna kezelésben felkészületlen utóbbiban pályakezdő is egyben! Ugyanis a Fővárosban is csak a vezetékes vizet kezelte! Bár a víz kezelésében sem felkészült minden téren! Hiszen míg a Fővárosban nincs házi vízmű, addig vidéken és nálunk is itt-ott bizony van! Csakhogy ezt nem tudja értelmezni és nem is tud mit kezdeni vele!

Van tehát egy felkészületlen szolgáltatónk is!

De még valamink van! Van egy Polgármesterünk, aki immáron több ciklus óta a csapadékvíz elvezetésének probléma megoldását választási ígéretként ígéri saját csapatával együtt! Sajnos azonban ez, ami városi szinten fontos lenne nem tudott eljönni, csak a tékozlás, a habzsolás, a bálok, a mellébeszélés (pl.: az illegális rákötők a hibásak a mértéktelen kiáradásért) és az úri-muri.

Rakjuk csak ezt össze:

A város több pontján kiáradások vannak, melyek fekália árral járnak! Ebből a legsúlyosabb a központi csatorna vezetékkel rendelkező, de kapacitásában az igénybevételhez kicsi Határ úti. Több ponton durva kivitelezési hibákkal telített beruházások, lakossági cserbenhagyások vannak és úgy, hogy a problémát nem megoldjuk, hanem ígérgetünk, hibást keresünk a problémára 10.000 embert még rácsatlakoztatunk és egy hozzá nem értő, de giga áron dolgozó, a hibát elhárítani alig-alig akaró szolgáltatóval rendelkezünk!

Mivel a problémák, ha nem orvosolják őket össze fognak érni, ezért legkésőbb 3 éven belül a teljes  Szigetszentmiklósi csatornahálózat és csapadékvíz elvezetés össze fog omlani, mert nem bír már ekkora terhelést! Ha összeomlik, akkor egész Szigetszentmiklós az emberi ürülék alá fog kerülni! És ez nem vicc!

Tessenek gondolkodni!

Mi azon leszünk, hogy ezt a katasztrófát elkerüljük!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3411777021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása