Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kihalt a lokálpatriótizmus, mint szó? Ellenség vagy, ha rossz kínálatot elfogadni nem vagy hajlandó?

2019. augusztus 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Egységesen elmondható, hogy az emberek sokat vártak és sokat várnak az ellenzéki összefogástól, amelyben a legfontosabb, hogy pártok intelligensek gondolhatta volna az emberrel pár hónappal ezelőtt vagy pár héttel! S hogy ez nem így van minden esetben? Sokak számára mélységes döbbenet!

A pártok az Önkormányzati választást valamilyen fajta egymás közötti versengésként definiálják és fogják fel! Ez a versengés határozza meg létüket és életüket! Olybá tűnik azonban, hogy miközben némelyek értik, hogy miről szól az Önkormányzatiság, s hogy ez a legközvetlenebb, a legszemélyesebb választás, addig némelyek egyáltalán nem értik ezt! Nem értik azt, hogy ez a választás az emberek otthonáról, utcájáról, a lakokörnyezetükben elhelyezkedő járdáról vagy járdázatlanságról, a létező vagy nem létező csapadékvíz elvezetésről, a közledésről, a helyben felfedezhető környezetvédelemről szól és valóban magukról az emberekről, az emberi sorsokról! Nem értik, hogy itt  a lokálpatriotizmus az első és az, hogy azt válasszák ki, akik a legtöbbet és a legjobbat tudják elhozni lakókörnyezetükben és településükön!

Azt sem értik, hogy a kínálatuk gyenge, miközben az ember karakán a településért, a területért bármikor kiállni képes embert vár el, akkor keresi az egyéb lehetőséget, hogy megadja az esélyt a másnak, a valódi és érdemleges változásnak!

Nem értik, mert ha értenék, akkor ma nem kapok telefont, mely szerint ellenség vagyok, ha az ÖSSZEFOGÁS ellen indulok! Másként mondva, ha egy étkező helyen az éhetetlen ételt nem eszem meg, hanem főzök magamnak, akkor még én leszek a rossz, hogy miért nem izlik az ehetetlen dolog!

Valóban így működnek a dolgok? Valóban ezek az értékek? Hol maradnak ebből az emberek? Vagy nem az emberek és az ő életük a lényeg? Nem azért alakultak egyes pártok és szervezetek, hogy őket segítsék meg?

Persze tisztelet annak a kivételnek, akik fontosnak tartják a lokálpatrióta értékrendet! Akik szerint tenni a városért, az otthonért az érték! Akik úgy választottak csapatot, hogy erős emberekkel indulnak a csatába, nem gyengékkel, nem pályakezdőkkel és nem ejtőernyősökkel! Tisztelet a kivételnek, amely már bizonyított és úgy kér bizalmat! Nem pedig a bizalmat kéri és a teljesítményt csak eztánra ígéri!

Nálunk, pedig nincsenek ellenségek! Az otthonunk van! S az érte folytatott folyamatos jobbátételi harc!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1014998668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása