Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós csődbe megy?

2018. november 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Szigetszentmiklós város lakói részére megdöbbentő hírek érkeznek a költségvetéssel, a pénzügyi elszámolásokkal és hitelfelvételekkel kapcsolatban, ha követik az eseményeket!

 

Mint tudható csak az elmúlt időszakban dőlt be a 3,5 milliárdos TAO roncs, amely a valaha volt legnagyobb szégyen, amelyet elszenvedett valaha is ez a város! Összedőlt csapat, kifizetetlen alvállalkozók, reményvesztett és szélnek eresztett sportolók! De a következménye mindennek nemcsak ez volt! Miközben ugyanis a klub 96 évesen szűnt meg, s a jubileumi 100 évet se élhette meg, valamint egy éve még azt mondták a leállások idején, hogy az csak két hét lesz és újra indul minden, aközben a felszámolások elindításának hatására olybá tűnik 900 millió – 1 milliárd forint kell ahhoz, hogy az Önkormányzat az SZTK-val is érintett birtokai esetében ingatlanon belül maradhasson! S ekkor még nem történt semmi csak minden föld és minden érték újra a várost illeti. Ezen felül 1,5 – 2 milliárd további minimum pénz kell ahhoz, hogy az egyébként 1 milliárd forint értékű önkormányzati telken a TAO Stadion értelmezhető legyen! Ellenkező esetben bukott a kiemelten nagy értékű telek!

 

Ezen túl a város úgy döntött, hogy hitelt vesz fel 1,8 milliárd forint értékben különböző folyó dolgok és útrendezések tekintetében! Ezutóbbinak több üzenete is van! Egyrészről, hogy a város nem jön ki 2 ipari park befolyó bevételéből, azaz a vezetése képtelen jól és hatékonyan gazdálkodni! Tényleg képtelen jól és hatékonyan gazdálkodni? A másik üzenet, pedig az, hogy az elkövetkezendő évtizedekben rettenetesen eladósodott lesz ez a város, amely a következő vezetés kezét is megkötheti! Van ilyen terv? Van ilyen szándék?

 

Biztos jó dolog 1,8 milliárd forint hitelt felvenni úgy, hogy igaz akkor deviza alapút de 2007-ben 120 millió forintot vett fel a város! A 120 milliót 11 éve 12 millióval törleszti évente, s tartozása még mindig 93 millió forint. Elgondolkodtunk azon, hogy ugyanez 1,8 milliárdra vetítve mit is jelent? Ez a terv? Szigetszentmiklós csődbe megy?

 

Megtisztelő válaszukat mihamarabb várjuk!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. November 3

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2014342527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása