Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Sámé hegy projektje, a Polgármester esetleges érdeke minden más beruházást lesöpör Szigetszentmiklós esetében?

2018. november 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

 

Immáron nem először találkozunk azzal, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat számára kiemelt projekt a Sámé hegyi Ipari park esete, melyben mint megtudtuk a Polgármester Úr is érintett! Kívülre történő kommunikációk szerint ide egy harmadik M0 lejárót terveznek Szigetszentmiklós esetében, de a belső információk teljesen másra engednek következtetni! Belső információk és vélemények szerint ugyanis ismételten ingatlan spekulációról van szó és egy újabb, Szigetszentmiklós esetében harmadik ipari parkról, mert ennek a városnak nem elég kettő (ÁTI Sziget, Leshegy), hiszen nincs elég pénze, s neki mégtöbb kell! Itt jegyeznénk meg, hogy több olyan nagyváros is van az országban, amelynek nincs ipari parkja, mégis infrastrukturálisan és minden értelemben fejlettebb, mint az a hely, Szigetszentmiklós, amelytől 15 km-re Budapest terül el.

 

Tényleg ennyire nem tudnak bánni a város rendelkezésre álló erőforrássaival és értékeivel? Ennyire tékozló gazdálkodás folyik szembe menve a lakossági érdekekkel? Sámé hegy milyen téren lakossági érdek és milyen téren egyéni érdek? S ha csak és kizárólag egyéni érdek (szerintünk az), akkor hogyan lehetséges, hogy úgy tűnik a lakossági érdekek elé van téve?

 

Miközben Sámé hegy ömlik az előterjesztésekből, aközben hol van a Határ úti fekália ár elkerülő csatorna vezetéke, a Csépi út, a Boglya utca járdája, a város és a Bucka infrastrukturális rendezése? Hol van és milyen stádiumban tart a Bucka Csépi útra megígért óvodája, orvosi rendelője, vagy a Veréb utcába megígért 16 tantermes iskola beruházásának megkezdése? Hol van és mikor indul el Szigetszentmiklós város csapadékvíz elvezető rendszerének kiépítése, hogy ne legyen ez a város minden esőzés idején víz alatt? Hol van a Gyári úti bicikli út, a József Attila telepi HÉV megálló közwc-je, s annyi-annyi minden amit megígértek? Mikor lesz rendezve a Gyártelepi Szakorvosi Rendelőintézet esete, ahova 120 ezer ember jár, ahol 6 hetes a vérvétel úgy, hogy az ország minden más rendelő intézetébe 70 – 80 ezer ember tartozik! Mikor tőrödnek ezzel? Mikor lesznek kijáratok és a Csepel-szigeti kijáratokért folytatott harcok? Mikor lesz az, hogy Székesfehérvárra nem ér hamarabb haza egy ember, mint Szigetszentmiklósra Budapestről indulva? Pedig Székesfehérvár 80, míg Szigetszentmiklós 15 km! Mikor lesznek ezek? S mikor lesznek képviselve végre a lakossági érdekek?

 

 

Megtisztelő válaszukat előre is megköszönjük és mihamarabb várjuk!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Október 26

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6914340725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása