Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós mostoha gyermekei? - Lehet idejene lenne a mostohát kitenni!

2018. július 22. - Buckai Szövetség Egyesület

„Ez a terület a város mostoha gyermeke!” – modják a lakók Szigetszentmiklóson belül akár a Buckában, akár Lakihegyen, akár a Felsőtagban, akár az Üdülősoron vagy akár, ha két település (pl.: Szigethalom és Szigetszentmiklós) peremvidékén, határán laknak! De mit jelent valójában ez? A lakók hibája? A lakóknak róható fel?

 

Egyáltalán nem!

 

Ez a kifejezés azt jelenti, hogy mindazoknak, akiknek törődnie kellett volna egy-egy területtel nem álltak ki mellette, nem törődtek a lakossági kérésekkel és érdekekkel! Azt jelenti, hogy a területek képviselői születési joguknak tekintették, hogy széket kaptak, hogy képviselők lettek, de úgy gondolják ezért nekik nem kell tenni semmit csak a lakosságot ellenségként kezelni vagy egymás ellen fordítani!

 

Egymás ellen fordítani úgy, hogy őshonosról és gyütt-maradtról beszélnek, miközben a lakosságban fel sem merül hasonló! S egymás ellen fordítani úgy, hogy ódákat regélnek a másik leszakadt területrészen mennyit tettek és mennyit költöttek! De az ellenségünknek se kívánunk olyan tetteket! Mit is mondtak a rómaiak? Oszd meg és uralkodj elv? Na! Hát alkalmazták az elvet!

 

Mert őszintén ki kíván magának olyan borzalmas csatorna beruházást, mint amilyen a Bucka csatorna volt? Ki kívánja magának azt, hogy megrepesszék a házát, elöntsék a kertjét, az utcáját, vagy zsák utca hegyek között éljen járdátlan nagy forgalmú utak mentén, amely ráadásul még a két irányú forgalomnak sem igazán felel meg szélességében? Ki kivánja, hogy felszórják az utcáját vastörmelékkel telített építési hulladékkal? Ki kívánja azt, hogy kifizesse a vezetékes vizet és azért ne kapjon semmit sem? Ki szeretné, hogy Magyarország 30 legszennyezettebb területe mellett éljen, amelyet 4,7 milliárdért talajforgattak, de ki nem takarítottak? Ki szeretné, ha a csatorna pénzével nem számolnának el tisztességesen vagy úgy utazhasson a buszon, hogy többen kandikálnak a gyomrában, a lábán és a veséjében, mert annyira nincs hely? Ki örül egy olyan területrésznek, ahol 10 ezer ember él, de nincs egy orvosi rendelő, posta, gyógyszertár, normális játszó és közösségi tér, mitöbb ahol bűzt teremtenek szennyvízfordító formájában egy  játszótérnek nevezett izé mellé? Mert ez a Bucka! Irigylésre méltó? Irigylésre méltó, hogy mint  a város többi része úszik minden, ha esőzés van a területen?

 

Vagy menjünk tovább! Ki irigyli, hogy területén folyik át a város elvileg megtisztított szennyvize, amiből nem lehet kitisztítani különböző vegyszereket, gyógyszereket és hormon szereket? Ki irigyli, hogy egy terület ipari parkja miatt kell, de senki se gondol arra, hogy egy újabb Nagy Dunai árnál mi lesz vele? Ki irigyli, hogy útjai itt-ott olyanok, mint amilyen a balkán lehetett a háború idejében? Kinek tetszik, hogy folyamatosan a lakosságot semmibe vevő nagyvállalkozók jelennek meg, akik fát pusztítanak és terrorizálják az embereket? Ki irigyli, hogy egy városrész úgy része Szigetszentmiklósnak, hogy több köze van Csepelhez, mint Szigetszentmiklóshoz lakóinak? S azt végkép ki irigyli, hogy a területet olybá tűnik azért büntetik, mert mertek nem az önkormányzati többségre szavazni? Mert ez Lakihegy!

 

Esetleg irigyeljük Felsőtagot, amelynek semmilyen tömegközlekedési kapcsolata nincs Szigetszentmiklóssal, csak Csepellel? Ahol az utak gödrei, akár lővészároknak is tekinthetőek? Ahol olybá tűnik nem törődött senki sem a körülményekkel minimum az elmúlt évezredben? Ahol a terület képviselője vagy mije leginkább hírhedt, semmint, hogy híres lenne?

 

Netalántán Üdülősor lenne az irigylés tárgya és utolsó gyöngyszeme! Ahol a képviselőt csak négy évente látják, ha látják, amikor  már megint a szavazat kell? Ott ahol akkor a forgalom, hogy házak repednek? Ahol a kengyelfutó gyalogkakkuk kismiska azokhoz a gyalogosokhoz képest, akik ott élnek?

 

Mi is irigylendő és melyik területben?

 

Már értjük azt, hogy miért is mostoha gyermekek ezek a területek? S ugye értjük azt is, hogy ezeknek nem egymást kell irigyelni, hanem a mostohákat eltakarítani innen minél hamarabb és végleg!

 

De ha eddig nem értettük, akkor mutatunk még valamit! A terület képviselőit, mostoháit:

 

Papp István 1990 óta képviselő a FIDESZ-KDNP tagja. Minden önkormányzati választáskor miatta szabnak át körzet határokat, mert az emberek, ha megismerik annyira megutálják! Mindig keresik a helyet, hogy hol nem ismerik és még mi nem pusztult teljesen le! Ő veszi fel a pénzt most éppen Üdülősorért, a teljes Kisduna partjáért és a Bucka déli részéért! Gyakorlatilag 1990 óta nem csinált semmit sem! Gyűjti az erőt, hogy egyszer tegyen! Bár jó lenne, ha máshol próbálkozna és másképpen! Egyébként arról lett hírhedt, hogy állítólag 2010-ben egy akkor terhes anyukának neki ment! Mondjuk! Állítólag!

 

Kövesdi László FIDESZ-KDNP: 1990 –től  1994-ig, majd 2002-től napjainkig Buckai képviselő. Egy fűszál nem sok annyit nem tett arrébb soha a Bucka érdekében! Általában néz és ül, mint egy sült hal! Bár lehet a sült halnak több értelme lenne!

 

dr. Vántsa Botond a FIDESZ-KDNP tagja és a város alpolgármestere annyi állása mellett! Legalább 14 állást vállalt fel és állítólag tud ellátni, amelyre még Einstein sem lenne képes! Ő a botrányba fulladt Bucka csatorna beruházás egyik vezér alakja, a csatornaközmű társulat és azt ellenőrző bizottság elnöke! Mert ő olyan objektív és akkora zseni, hogy még saját tevékenységét is simán letudja ellenőrizni! A Buckai problémák esetében ha lakossági és önkormányzati érdek ütközik, akkor mindig az önkormányzati érdek mellett kardoskodik a lakossági érdekkel szemben! A Buckával nem törődik! A Bucka csak rosszat köszönhet neki!

 

Becz Péter a város legtöbb és legzűrösebb hírű beruházásainak vezéralakja! A fel nem épült TAO roncs, a tönkre ment csapat, a 3,5 milliárdos bedőlt beruházás, városunk szégyenbe hozása és a Felsőtag fejletlensége és hanyatlása az ő nevéhez köthető! Soha életünkben nem találkoztunk még önteltebb és szégyentelenebb emberrel! Soha az életben!

 

Hát ők a mostohák a városát cserbenhagyó Polgármesterrel együtt a mostoha gyermekek felett! Ezek után szerintünk nem kell csodálkozni, hogy ilyen szörnyűek a Szigetszentmiklósi állapotok! Nem kell csodálkozni a közlekedési káoszon, a folyton víz alatt lévő és fekália árban úszó városon!

 

A mostohagyermek területeknek, pedig nem egymás ellen fordulni, hanem egymással összefogni kell! Kell! Hogy a mostoha korszaknak egyszer és mindenkorra vége legyen!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7814128907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása