Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A közlekedési káosszal küzdő Szigetszentmiklós 3 évre választani fog újra közlekedési szakértőt! Az állapotok mellett az is elképesztő, hogy eddig volt ilyen titulusban ember!

2018. július 04. - Buckai Szövetség Egyesület

2018 július 11-én a szokásos rendes képviselő testületi ülésen pályázat kiírásáról dönt a Szigetszentmiklósi képviselő testület. A pályázat lényege, hogy ki vagy mely cég legyen Szigetszentmiklós közlekedési szakértője a 2019-től 2021-ig terjedő 3 évben!

 

Természetesen a 1,5 – 2 órás dugókban állva, melyek korábban megfeleltek egy sima 20 perces útnak csúcsidőben vagy, hogy  a város lakosságának nincsen menekülési lehetősége a kijáratok tekintetében az is fura, hogy volt olyan ember, aki betöltötte eddig ezt a titulust és pénzt kapott, pénzt vett fel erre!

 

Hájas Róbert Sándor Szigetszentmiklós most leköszönőnek tűnő közlekedési szakértője természetesen azért nem volt észrevétlen az elmúlt 3 évben! A közlekedési diplomával valóban rendelkező, de a közlekedéshez valójában álláspontunk szerint nem értő szakembernek nevezett személy mindig felhívta magára a figyelmet, csak sajnos nem pozitív értelemben!

 

Először a város közlekedési koncepciójában vállalt tevékeny szerepet, amely nem kissé tűnt mindig is összeollózottnak és dokumentum tekintetében összefüggéstelen, férc műnek! Elkészültekor 2015-ben olyan apróságokra vágyott sok más között, mint hogy legyen biciklitároló a Gyártelepi HÉV állomás mellett, miközben az már több éve megújult módon ott volt! Vágyott továbbá az anyag a Massányi utat kiszolgáló, de a várost elkerülő út kialakítására, miközben már ez is elkészült, akkor több éve és nem kisebb dolognak nevezik és nevezték, mint Gerinc útnak!

 

Hájas Róbert Sándor sikerrel elhozott a városnak intelligens buszmegálló néven 3 db semmire se jó buszmegállót 10 millióért, hiszen szépségük mellett az esőtől és széltől óvó alapvető funkciójuknak esztétikus kinézetük ellenére sem tudták eleget tenni, ellenben 14 millióért információink szerint mások húszon buszmegállót építettek Dunavarsány és környékében! Ez utóbbiak funckiójukban is használhatóak a Szigetszentmiklósiakkal ellentétben!

 

Itt jegyeznénk meg, hogy a közlekedési szakértőnek nevezett személy városunknak sok ilyen drága és használhatatlan közdíszt akart, mitöbb be is akarta az intelligens buszmegálló ötletét védetni és szabadalmaztatni úgy, hogy egy cég azt már több éve forgalmazta bizonyítható módon! Tehát más ötletére akart felszedni jogdíjt! Hatalmas botrány lett belőle, amikor ez kiderült.

 

Hájas Róbert Sándornak köszönhetjük a baba kék BKK buszok eljövetelét, ami pozitívum, de sajnos neki köszönhetjük, hogy a Bucka elvesztette az 5 kisbusznak megfelelő kapacitású Csépi úti nagybuszt! Amikor még az közlekedett 2 kisbusz és egy nagybusz közlekedett, amely így 7 db kisbusznak megfelelő kapacitást jelentett! Most 5 kisbusz van, amely kapacitás csökkenéshez vezetett és ez leginkább csúcsidőben, iskola napokon érezhető meg!

 

Örülünk, hogy végre megértette, hogy mekkora nagy jelentősége van a Buckán át Gyártelepig közlekedő járatnak, melyet bár ő 2014-ben hozott el a Buckai Szövetség Egyesület már 2009-ben a Boglya járat megtervezésekor is kiharcolásakor megtervezett. Ugyanakkor a Csépi út közlekedésének ritkítása nem szerepelt a mi terveinkben, amit megvalósított ennek kíséretében!

 

Szigetszentmiklósra a Kelenföldi Pályaudvarig közlekedő járatok immáron eljönnek! Kezdetben a közlekedési szakértőnek nevezett Úr nem értette, hogy miért lenne erre a városnak szüksége, majd idő kellett hozzá, hogy megértse és a mi kezdeti javaslatunknak megfelelően harcoljon érte!

 

Ellenben egyszer sem hallottuk, hogy felszólalt volna a várost elárasztó csapadékvíz ellen, hogy legyen végre kezelve, hiszen nagy akadálya a normális közlekedésnek, ahogy azt sem hallottuk hogy felszólalt volna a módszeres Szigetszentmiklósi betelepítések és néptömegek Szigetszentmiklósra áramoltatása ellen! Márcsak azért, mert feltételek biztosítása nélkül egymás hegyére – hátára több tízezer embert halmozni nem biztos, hogy a közlekedésre jó hatást fog gyakorolni, ahogy ennek a hatása az elmúlt időszakba be is bizonyosult!

 

Szintén nem hallottuk, hogy kikérte volna magának Szigetszentmiklós városa nevében, amikor a kormány és Csepel Önkormányzata megtámadta a Csepeli HÉV-et, s majdnem sehol sem elférő villamossá züllesztette! De azt sem tudta és azt sem értette, hogy miért lenne köze a városnak ahhoz, hogy az Olimpia tervének nevében a Ráckevei HÉV sínét felszedték volna Közvágóhíd és Pesterzsébet között! Nem értette, pedig Szigetszentmiklós tömegközlekedő lakosságának javarésze a Csepeli és a Ráckevei HÉV-et használja Budapesti tömegközlekedésére!

 

Nem szólalt fel akkor sem, amikor 2016-ban a közlekedés önállóan volt a Közmeghallgatás témája! Nem szólalt fel, pedig annak a közmeghallgatásnak Dr. Fónagy államtitkár személyében volt egy díszvendége! Az államtitkár azt kívánta kifejezni, hogy itt Szigetszentmiklós és a Csepel sziget vonatkozásában nincs szükség út szélesítésre és kijárat bővítésre, mert Amerikában is, amikor egy 2*1 sávos utat 2*2 sávra bővítettek az is bedugult egyszer, ahogy a 2*4, a 2*8 és a 2*16 sáv is! Nem mondta el, hogy ez a hozzáállás a város vonatkozásában teljes képtelenség, s minimum olyan hozzáállás, mintha valaki azért nem adna ruhát a gyermekére, mert az úgyis kinövi egyszer!

 

Szóval Szigetszentmiklósnak közlekedési szakértője lesz a következő 3 évben! Csak reménykedni lehet abban, hogy ez a személy valódi szakértelemmel is rendelkező személy lesz a leköszönővel ellentétben! S szintén reménykedni abban, hogy valódi és hozzá értő szakértő mellett javulhat Szigetszentmiklós ma válságban lévő közlekedése!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7214093913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.07.05. 17:15:19

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.07.06. 05:11:59

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása