Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Az Egyenlő Bánásmód Hatóság megemlítése ülteti asztalhoz az Önkormányzatot?

2018. június 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordulással kellett megfenyegetni az Önkormányzatot ahhoz, hogy egyeztető tárgyalásra üljön le a Lakihegyi Fairtás és megnövekvő teherautó forgalom miatti népszavazás ügyében egyesületünkkel miután napokig már megint csapkodták a telefont.

 

Egyesületünk az elmúlt években lenyelte, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat külön kapcsolattartókat nevezzen ki kérdései és ügyei kezelésére! Elfogadta, pedig az a valótlanság volt az érv, hogy azért kell kapcsolattartó, mert egyesületünk a rengeteg kérdés miatt akadályozza az Önkormányzat működését és tevékenységét! Az Önkormányzat működése ugyanis bármely halandó számára borzalmas és nincs olyan kérdés az általunk ismert időszakban, idősávban, például az elmúlt 10 évben, amelyre ne lehetne elmondani azt, hogy valós alapú ez a vélemény!

 

Ráadásul a kapcsolattartónak kijelölt személy egy ügyvéd! Mióta ő a kapcsolattartó azóta egyetlen levélre se kaptunk válaszlevélnek minősített valamit időben! Többre választ sem kaptunk, de amire véletlenül igen azzal sem lehetett semmire se menni, hiszen nem volt érdemleges!

 

Miközben állítólag mi akadályozzuk őket érdemes megnézni egy objektív tényt, amelyhez egyszerű egy google earth-öt megnézni! Ha a google earth-öt Szigethalom, Halásztelek, Dunaharaszti fölé viszik, akkor párhuzamos utakat fognak látni és jól tervezett települést és várost! Ugyanezt, ha Szigetszentmiklós fölött teszik nem találnak mást, mint őskáoszt! Szigetszentmiklósnak szinte egy párhuzamos utcája sincs!

 

Ráadásul nem a mi nevünkhöz kapcsolódik a Bucka-tó beruházás, amelyben 4,770 milliárd forintért kellett volna elvinni a súlyos szennyezést, az ipari szennyezést! De ez nem történt meg! Nem véletlenül nyomoz a NAV rendőrség és nem véletlenül került fel a terület Magyarország 30 legszennyezettebb területének térképére! Ezt nem mi koordináltuk végig! Nem mi asszisztáltunk! Nem mi állítottuk azt, hogy minden rendben, amikor ez egyáltalán nem volt igaz!

 

Nem mi hoztuk el a Bucka csatorna beruházást abban a formában, ahogy az eljött! Mi sosem döntöttünk volna be kerítést, repesztettünk volna meg házakat, öntöttünk volna el utcákat vagy szórtunk volna fel vastörmellékkel telített építési hulladékkal közterületeket. A mi elszámolásunk során biztosan áttekinthető és nyomon követhető lenne minden! Nem kellene bírósághoz fordulni, ahhoz hogy valaki a közérdekű adatokkal megismerkedhessen! Mi nálunk biztosan nem lett volna ilyen, de a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnál van!

 

És nem is a mi cégünk nem tud elszámolni évi 50 millióval! Nem a mi cégünk hazudja azt, hogy Szigetszentmiklós város csapadékvíz elvezetését megoldja, miközben Szigetszentmiklóson csapadékvíz elvezetés, mint olyan nincs! Ez a cég az Önkormányzat cége! Ez a cég az ÉCSVCS Kft! S nem is mi vagyunk azok, akik a kérdésekre adandó válaszok helyett kamu pereket indítanak mások ellen hamisan hivatkozva rágalmazásra és becsületsértésre is! Nem mi próbáltunk meg ebbe társtetteseket is bevonni, hanem az Önkormányzat, meg az Önkormányzat közeli cég! Nem véletlen a Nyomozó Ügyészség nyomozása! Nem véletlen a rendőrség nyomozása sem!

 

Nem is mi mentünk neki Szigetszentmiklós egyetlen szabadidő központjának, a Kéktónak! Nem mi akartuk elpusztítani, beépíteni és emberek ezreinek kikapcsolódási lehetőségét megszüntetni! Ezt az Önkormányzat tette 2009-ben, amelynek még mindig kezünkben van az összeollózott, összefüggéstelen, nevetséges és vérlázító terve! Csakhogy egyet említsünk: Nem mi mondtunk akkora hülyeséget, hogy a Római part látogatottságának csökkenése okán majd Szigetszentmiklósra jönnek a turisták!

 

S mitöbb! Nem mi és nem is a mi csapatunk egyik vezető tagja kapcsolódik Szigetszentmiklós legnagyobb szégyenéhez az eredetileg 3,5 milliárdos TAO projektnek tervezett Stadionhoz! Nem mi nem fizettük ki az alvállalkozókat, s nem is mi tartozunk 3 havi illetménnyel a focistáknak! Nem mi értük el, hogy egy egykor NBII, NBIII bajnok csapat két év alatt kiessen az NBII-ből majd az NBIII-on, a Megye I-en át kiessen és megszűnjön! Nem minekünk köszönhető az, hogy csak a sajtóból értesültek a csapattagok! Nem mi tettük tönkre számtalan sportolni vágyó fiatal sport jövőjét és kikapcsolódási lehetőségét, hanem ezt az Önkormányzat hagyta és az Önkormányzatban vezető tisztségben lévő személy tette sok más mellett! Hiszen a legnagyobb döntés előkészítő bizottság, a gazdasági bizottság vezetőjét szerintünk nevezhetjük elég meghatározó Önkormányzati tényezőnek! Így nem is mi hoztunk szégyent Szigetszentmiklós nevére!

 

Szigetszentmiklós város Önkormányzata arra hivatkozik, hogy az a káosz, amely a városban van nem neki köszönhető! Csakhogy ez nem igaz! Amikor ez a garnitúra részben vagy egészben átvette a várost, akkor még csak 10 – 11 ezren éltek ebben a városban! A problémák akkor is fennálltak, de kezelhetőek voltak! Csakhogy ma a város létszáma 40 ezer és nem csináltak semmit sem! Örültek annak, hogy jönnek az emberek, de nem biztosították a fogadásukhoz szükséges feltételeket!

 

Ennek tudatában szörnyű, hogy egy ilyen Önkormányzat mellett még mi érezzük magunkat megregulázva! Pláne szörnyű úgy, hogy ismerve az Önkormányzatot a tárgyalás előtt és közben semmi jóra sem számítunk!

 

Ugyanakkor a népszavazást Lakihegyi ügyben meg kell kezdeni! Az összes fát nem hagyhatjuk kipusztulni! S nem hagyhatjuk azt sem, hogy az ott élők élete élhetetlen legyen, újabb teherautó tömeg jöjjön a településre, miközben a közlekedési állapotok túl vannak a környéken azon a szinten, amelyek kritikusnak minősíthetőek! Mindezek fényében, pedig ha a fapusztító teremtene talán 5 munkahelyet nem vethető össze azzal, ahány ember életet tenne tönkre!

 

Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4714067351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása