Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kamu költségvetéssel blokkolja az Önkormányzat Szigetszentmiklóson a városi fejlesztéseket!

2018. április 26. - Buckai Szövetség Egyesület

Kijöttek a valódi költségvetési számok a 2017. évi Szigetszentmiklósi városi költségvetésnél miután 2018.04.25-én sor került a zárszámadásra. Az eredetileg 270 millió 139 ezer forint mínusszal tavaly februárban elfogadott költségvetés a valóságban sosem volt mínuszos és végül pozitív 224 millió 583 ezer forint lett.

 

Az Önkormányzat szerint persze a számok a jó gazda spórolásának köszönhetőek, de valóságban messze menőkig távol áll ettől a helyzet!

 

A költségvetés ugyanis minden év elején csak azért válik mínuszossá, mert egy számviteli trükközéssel teszik azzá! Célja, hogy senki ne kérjen és semmilyen fejlesztést se, mert azt lehet mondani a városnak nincsen pénze! Így a valóságban rendelkezésre álló pénzt arra költi, amire akarja az Önkormányzati többség!

 

Spórolásról sem igazán beszélhetünk, hiszen 8 millió forint megy el egy napra, gasztrónomiai nap néven, melyből a város aligha élvezhet bármit is! 14 millió forint megy el Szabacsi napra, amely egy olyan dolognak az ünnepe, melynek nincs az égadta világon semmilyen valóság alapja se! Újabb legalább 14 millió forintért jöhet a Summerfest! Nem is beszélve az ősztől tavaszig tartó milliós kaja partikról…

 

Ellenben nem költenek út fejlesztésekre, járdaépítésekre, infrastruktúrára és közlekedésre. Nem költenek egészségügyre, oktatásra és ugyanúgy bérleményekbe, konténerekbe járnak a Szigetszentmiklósi gyerekek! Szigetszentmiklós minden része, de főként 4 mostoha gyermeke a Bucka, Lakihegy, Felsőtag és Üdülősor nem ért el semmilyen fejlesztést, valódi és probléma mentes fejlesztést az elmúlt években!

 

A városi problémák melyek évtizedek óta fennálltak és fennállnak nem enyhültek, nem mérséklődtek, nem oldódtak meg! Mitöbb! Vannak olyan területek, ahol sokkal súlyosabbak lettek!

 

Úgy persze könnyű pénzt spórolni, hogy nem költünk fejlesztésekre és nem költünk semmire se, amire kellene! Akkor lenne ez érdekes, ha lennének valódi fejlesztések és a fölösleges urizálásra történő költés lenne sokkal kevesebb!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6613872436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása