Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós az események sodrásában - Zűrös ügyek nyomába eredtünk

2018. február 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Kedves Olvasóink!

 

Az elmúlt hetekben Önök tájékozódhattak arról milyen megdöbbentő események történtek csak napjainkban és csak Szigetszentmiklóson.

 

Így tájékozódhattak arról, hogy Szigetszentmiklóson van Magyarország egyetlen olyan TAO Stadionja, melyre bár 3,5 milliárd forintot + 361 millió forintot elköltöttek az határidőre 50 %-osan sem készült el! A csapat 2 év alatt NBII-ből az NBIII-on át, a Megye I érintésével végül felszámolódott és tagjai a megszűnést nem a klubtól tudták meg, hanem a sajtótól. Így tájékozódhattak arról, hogy az alvállalkozók kifizetetlenek, utánpótlás csapatok és női csapatok is megszűntek, a futballisták 3 havi bérükkel mind máig nem rendelkeznek és a darukat is elvitték innen. Továbbá így tájékozódhattak arról, hogy a klub mögött álló zűrös cégháló és az Önkormányzat több ponton összefonódik és összekapcsolódik! Összefonódik, mert az Önkormányzat 100 millió forintért vett, de ma már 1 milliárd forint értékre becsült telkén történt meg, melynek elég kacifántos és zűrös az előélete a vándorló földeket is beleértve. Összefonódik mert a klub egyik vezető embere az Önkormányzat legfőbb döntéselőkészítő bizottságának, a gazdasági bizottságnak az elnöke, miközben a klub másik vezetője annak a bizottságnak a tagja, amely a klub támogatását és működését hivatott ellenőrizni és felügyelni Önkormányzati téren! Így tudhatták meg, hogy nyoma sincs a pénznek és, hogy egy egész város, beleértve a szülőket is megdöbbenve szemléli az eseményeket, melynek kapcsán az a vélemény alakult ki, hogy ez a Stadion már sosem készül el.

 

Az elmúlt héten tájékozódhattak ugyanakkor arról is, hogy Szigetszentmiklós az ELIOS botrányban is érintett! 2015 Szeptemberében az ELIOS nálunk is megvalósított „világítás korszerűsítéseket”, s nagyon úgy tűnik a 15 kiemelt városnak az egyike, ahol ráadásul összefonódás gyanúja is felmerül.

 

De amiről nem tudhattak, hogy a Buckai Szövetség Egyesület korábban a Bucka-tó ki nem takarítása, 4,770 milliárd forint eltűntetése miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, hiszen amikor rekultivációnak és talaj rehabilitációnak kellett volna történnie, akkor valójában csak talajforgatás történt meg és valaki vagy valakik eltették a pénzt zsebre és érdemtelenül. A pénznél talán sokkal nagyobb baj, hogy a kérdés, a szennyezés nem kevesebb, mint játék az életünkkel! A szennyezés, amely az 1970-es években oda tett ipari szennyezés beleértve galvániszapot, kohó salakot, CSESZŰ akkumulátorokat is elszennyezte a környék teljes talajvízét, s azt ma már semmire sem lehet használni! Nem véletlen az, hogy a Bucka-tó Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike és a Greenpeace Mérgezett Örökségünk című kiadványának része!

 

Amit mi elszeretnénk érni ezzel az nem is igazán a pénz visszaszerzése, hanem a valódi kitakarítás és kármentesítés elérése! Ha most, ha itt hagyjuk az események ilyenkénti lefolyását, akkor soha többé nem kérhetjük, hogy hozzák helyre e területet! Márpedig ez mindannyiunk érdeke! Ahogy érdeke az is, hogy mivel ekkora a szennyezés, ezért mindenhol legyen vezetékes víz, ahol eddig nem volt, ahol korábban nem volt és ezt támogassák és segítsék!

 

Az elmúlt héten benn jártunk az ügyben eljáró nyomozó szervnél, így azt tudjuk az ügy vizsgálati szakban van és nyomoznak is!

 

De nemcsak ez volt, amiről sokan nem tudtak, hanem arról sem, hogy mivel a Bucka csatorna elszámolása nem jön ki matematikailag, s azt hiába kértük közérdekű adatigénylésben eddig nem kaptuk meg, ezért polgári bírósághoz fordultunk, hogy rendelkezésre álljon minden dokumentum! S ez azért kell, hogy a Bucka csatorna kérdésében az elszámolás végre tisztességes és korrekt legyen! Azaz, hogy minden Buckai lakó azt kapja meg és azt kapja vissza, amely tényleg megilleti őt! Tudni kell ezzel kapcsolatban, hogy az eredeti elszámolás visszajáró pénzét sem szerették volna megadni, melyről Becz Péter nyilatkozata óta tudunk, s ezt ITT nézhetik meg! De azért, mert harcoltunk és a harc alatt a Buckai Hírmondót vagy a Kapocs-2310 oldal gazdáját is értjük ezért valamennyi vissza pénzben részesültünk! Számításaink szerint azonban minden ingatlantulajdonost további legalább 13.978 Ft illet meg, de az sem kizárt, hogy a további visszajáró pénz akár a 70.000 Ft-ot is eléri ingatlanonként! Szerintünk ez a Buckaiakat megilleti! Mi ezért harcolunk!

 

S mindamellett, hogy a Buckai Gyógyszertár esetleges eljövetele kapcsán minket elég sokan megkerestek, hogy mikor jön el, melynek persze a Buckai Orvosi rendelő megépülése az előfeltétele a jövő hetünk sem lesz eseménytelen.

 

Bíróságon fogunk találkozni azzal az Önkormányzati céggel, amely elvileg Szigetszentmiklós csapadékvíz elvezetéséért felel. Egy a baj Szigetszentmiklóson olyan, hogy csapadékvíz elvezetés nincsen! Ő pedig nem válaszol arra, hogy a kapott pénzeket valójában mire költi el. Ha nem hiszik, hogy Szigetszentmiklóson csapadékvíz elvezetés nincs, akkor nézzék meg ezeket a képeket és győződjenek meg saját szemükkel is: (KÉPEK)

 

Találkozunk továbbá azzal az emberrel, akinek az lett volna a feladata, hogy segítse az embereket a Bucka csatorna évei alatt, de amelyet nem tett meg! Helyette betegeket, időseket, szegényeket és elesetteket alázott meg, s a mi nevünkre hivatkozással egyes emberektől segítséget tagadott meg, azaz démonizált bennünket! Egy bíróság keretében amelynél az egészben az a vicces, hogy ezek után ő jelentett fel minket talán választ ad arra, hogy mindezt, mindezeket miért is követte el!

 

 A Buckai Szövetség Egyesület a továbbiakban is keményen dolgozik az elkövetkezendő hetekben! Keményen, hogy a Bucka végre élhető otthona legyen minden embernek, s benne az az ember, azok az emberek boldogan élhessen, élhessenek!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9913678502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása