Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Újabb 4 év telt el egy cm új Buckai járda építése nélkül! Ez a teljesítmény?

2018. február 04. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési

Minisztérium!

 

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

és

Kedves további címzettek!

 

Már idejét se tudjuk annak az időpontnak, amikor először járdát ígértek a Buckába, s azon belül is legalább a fő utakra. Az 1974-es járdaépítési terv mellyel az akkori lakók, mint önszorgalomból elkészítendő járdát felkeresték a tanácsot nem az első volt ez már minden bizonnyal tudható! De 1974 óta nem volt egyetlen ciklus, nem volt egyetlen testület sem, amely a járda kérdést komolyan vette volna, elhozta volna, hogy az itt élő lakosság ne közlekedjen életveszélybe! Nem volt, pedig a Bucka Önkormányzati képviselői közül Dr. Vántsa Botond 2006 óta, azaz 12 éve ül a testületben, s nem mellesleg 2014 óta ő az alpolgármester. Nem volt, pedig Papp István 1990 óta, 28 éve koptatja a képviselői széket és szintén volt már alpolgármester, sőt még tanácsnok is több ciklusba. Nem volt, pedig Kövesdi László szintén 1990 óta képviselő és noha 4 évig csak Pest megyében képviselte, ha képviselte a térséget, de képviselői léte szinte folyamatos. Ő is volt alpolgármester. Ő is 28 éve ül bent, de nem tudott kiharcolni egy cm új Buckai járdát sem!

 

Ahogy nem tudott kiharcolni a város Polgármestere sem! Szabó József 1998 óta képviselő, 2002-től alpolgármester és 2006 óta Polgármester! De hiába minden új Buckai járda nincsen!

 

2010-ig a Bucka csatorna  volt az akadály! Az volt az akadály, hogy a csatorna miatt majd úgyis újra fel kell bontani az utakat! Csakhogy azóta elkészült a Bucka csatorna, s most azt hagyjuk figyelmen kívül, hogy milyen szörnyű minőségben, de végülis elkészült. De a Bucka csatorna elkészülte óta se épült egyetlen egy cm új járda se! Új kifogásként a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítését tennék előre vagy az utak szélesítésének lehetőségét.

 

Előbbiben az a döbbenetes, hogy a csapadékvíz elvezető rendszer csak most jutott eszükbe! Most, amikor már hatalmas néptömegeket engedtek és zúdították rá a területre! Most, amikor ezek az emberek eme rendszer kiépítésének hiányától szenvednek! S nem akkor, amikor még nem voltak ennyien, s amikor annak kiépítése sokkal egyszerűbb és talán költséghatékonyabb is lett volna! Önök, tehát nemcsak a közlekedés terén, de ebben sem teremtették meg ama rettenetesen nagy néptömeg fogadási lehetőségét. És a fentiek fényében az is kérdéses, hogy tesznek-e, illetve tettek-e valami jót az itt élők, a város lakossága, a Buckaiak érdekében.

 

Utóbbiban szintén döbbenetes amit tettek! Ugyanis szintén a néptömeg ide engedésével sokkal nehezebb az ingatlan és tulajdonviszonyok rendezése! Sokkal nehezebb, mert  a Bucka sokkal beépítettebb és sokkal több a konfliktus, az önkormányzat és a lakosság közötti súrlódás lehetősége! Ez megint az átgondolatlanságnak és a hozzá nem értésnek a jele, melyet a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak lassan már védjegye!

 

Mit is mondtak Önök? Mi és egyéb hevesen küzdő lokálpatrióták mit is csinálunk? Folyamatosan zaklatjuk és feltartjuk Önöket? Folyamatosan feltartjuk, hogy munkát és hatékonyan végezzenek? Milyen munkát végeznek Önök, ha egy cm járda se épült a Buckába minimum a rendszerváltás óta?

 

Milyen munkát végeznek Önök, ha járda terén csak annyit tettek, hogy a Csépi út mentén a két lyukú híd és a Dosztojevszky tér közötti régi járdát felszedték és kicserélték, de nem hoztak egyetlen egy cm új járdát sem? Az a járda már vagy 40 éves és összeségében csak a Narancs utcáig vezet! Attól délre, attól keletre, attól nyugatra vagy bármilyen utcába sehol egyetlen cm járda sincsen! A Buckában a lakosság 90 %-a úgy él, hogy másfél sáv széles járda nélküli utak mentén veszélyezteti az életét.

 

Ez az Önök teljesítménye? Ezért tiszteletre méltó az Önök testülete? Még egy járdát elhozni sem képesek? Még oda sem, ahova az lehetséges?

Vagy azt gondolják bárki megeszi a számviteli trükkel kreált költségvetésüket? Azt gondolják, hogy megértjük, hogy ha Önök rajzolnak egy mínusz 270 milliós költségvetést akkor nem kerülnek elő ezek az igények? Azt gondolják, hogy a lakosság beletörődik ebbe 100 millió forintos propagandára költés és további milliós 200 millió forintos felesleges, a város élete szempontjából sehova se vezető költés mellett? Miért van szükség például propagandára, ha Önök annyira jól teljesítenek? Vagy mégsem? Vagy leplezni kell, hogy mi is a valós helyzet?

 

Tisztelt Szigetszentmiklósi

Polgármesteri Hivatal!

 

Mivel a járda több, mint fél évszázados ígéret, s a képviselőtestület tagjainak jelentős része jelenlétében több évtizedes így vagy elkezdenek a Buckába járdát építeni vagy legyenek szívesek mandátumukat egyenként visszaadni! Vagy lesz egy normális Buckai ingatlan nyilvántartó rendszer, melyet a földhivatallal és az ingatlantulajdonosokkal is leegyeztetnek vagy nem lesz más Önöknek nem létező teljesítményük mellett menniük kell!

 

Várjuk a választ arra, hogy a Buckai

járdaépítés, új járdaépítés mikor

kezdődik el!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Január 30

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4913632276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása