Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Annyi ígérgetés után legyen Pest megye 8-asban körzet minimum!

2018. február 04. - Buckai Szövetség Egyesület

Pest megye 8-as a magyar választási rendszerben Szigetszentmiklósi központtal helyezkedik el! Része teljes észak és közép Csepel sziget Fővároson kívüli része, valamint Majosháza, Dunavarsány és Százhalombatta is. Az elmúlt években és évtizedekben e terület, e térség nagymértékben és nem fejlődött semmit. Jelentős részébe embereket fogadtak infrastrukturális feltételek, azaz megfelelő és kiszolgáló útviszonyok biztosítása nélkül, valamint hagyták még az országon belül is kirívó mértékben a környék egészségügyét lezülleszteni! A térség és a terület egyre inkább úgy nézett ki, mint amelynek nincs gazdája, s mint amit elfelejtettek kezelni, megvédeni és karbantartani!

 

Pest megye 8-asról számtalan párt és vezető azt sem tudja hol van, ahogy azt sem tudja voltaképpen mi is itt a probléma! Nyilván ezért engedik meg, hogy általános frázisokkal, évtizedes, de üres ígérgetésekkel terheljék az itt élőket és az egybe gyűlteket!

 

Tekintettel erre és az évtizedes ígéretekre a Buckai Szövetség Egyesület felkér arra minden Pest megye 8-as jelöltet, hogy tegyen ki az oldalára egy körzet minimum nyilatkozatot és tervet!

 

Legyen a körzet minimum része, hogy a jelölt:

 

·       A Kisduna kikotrását nem ígéri meg, mert az 1974 óta teljesületlen ígéret! Nem ígéri meg, nem áltatja az embereket, hanem tesz érte, illetve tesz a belefolyó szennyezések leállítása érdekében!

 

·       A Gyártelepi felüljáró – aluljáró kérdésével nem fárasztja az egybe gyűlteket! Több, mint 30 éve ígérik, s egy kapavágás sem történt azóta sem ebben a kérdésben!

 

·       Nem örvendezik a Gyártelepi Szakorvosi Rendelőintézet 800-adik újjáfestésének, hanem tesz azért, hogy ne 150 ezer ember tartozzon ide, ha minden más Rendelőintézetnek 70 – 80 ezer fő a kiszolgálási körzete! Tesz az ellen, hogy a vérvétel ne 6 hetes várólistával működjön, más ellátásra, pedig ne több hónapos, esetleg éves várólista legyen!

 

·       Nem törődik bele, hogy nincs kórház a körzetben! Megnézi azt, hogy hova tartoznak az itt élő emberek és ott milyenek a körülmények! Így harcol az ellen, hogy a körzetileg illetékes Jáhn Ferenc Kórház színvonala ne a wc-ben található aszalt hulla legyen és a Merényi Gusztáv Kórház se arról legyen híres, hogy ott patkányt kergetnek!

 

·       Nem mondja azt, hogy máshol is kevés a mentő és alacsony színvonalú a szolgáltatás az ügyeleteken, hanem küzd és harcol azért, hogy a körzetnek több mentője, több mentőse és színvonalasabb ügyeletes orvosi szolgáltatása legyen! Olyan ahol tudják hol a defibrillátor és ahol egységes az egészségügyi szolgáltatás rendszere. Olyan rendszer, ahol amikor kiérkeznek a beteghez vagy megérkezik a beteg, akkor tudják milyen betegségei vannak, voltak és mire érzékeny!

 

·       Nem mondja azt, hogy utak szélesítése kell! Hanem elmondja, hogy hogyan és kivizsgálja, hogy miért lett a térség közlekedésileg túlzsufolt, hogyan alakult ki a dugó és mit lehet tenni ellene!

 

·       Nem mondja azt, hogy a Kisduna közlekedése újjá lesz élesztve! Nem mondja pláne, ha semmit se tett senki ennek érdekében az elmúlt évtizedekben! Nem mondja és nem ígéri, hanem megteszi!

 

·       Nem mondja, hogy a HÉV-nek, HÉV-eknek korszerűbbeknek kell lennie, s mikor elakarják pusztítani az Olimpia őrülete miatt a Ráckevei HÉV síneit Közvágóhíd és Pesterzsébet között felszedni, a Csepeli HÉV-et, pedig villamossá visszazülleszteni, akkor nem csap az asztalra és nem mondja: Na ezt azért már nem! S nem mondja azt sem, hogy legyen korszerűbb a térség kötött pályás közlekedése, hanem tesz érte!

 

·       Nem sajátítja ki magának azt intézkedést, amely nem neki köszönhető! Így nem sajátítja ki azt sem, hogy a Bíróság Szigetszentmiklósra költözött, hiszen annak indoka a népesség nagyarányú növekedése és nem egy képviselő bármilyen lobbija!

 

·       Nem felejti el, hogy ő egy körzet képviselője lesz! Hogy emberek fektettek bele bizalmat, s az emberek az elsődlegesek és nem a pártja! Nem felejti el, hogy amikor a párt érdek és az őt megválasztó lakosság érdeke egymással szembe megy, akkor a lakosság érdeke lesz a fontosabb és nem a párt érdekek! Párt érdeket kövessenek azok, akik listán jutnak vagy jutottak be, mert ők mandátumukat nem közvetlenül a lakosságtól kapták, hanem a lista okán a párttól.

 

·       Nem kifogásokat keres, hogy mi az ő feladata és mi az aktuális önkormányzatok feladata, hanem minden település és minden önkormányzat pozitív kezdeményezését támogatja, s lobbizik sikerük érdekében a megfelelő helyeken, mivel ez lakossági érdek!

 

Azt gondoljuk, hogy minden ember, higgyen az bármilyen ideológiában is tiszteletben tartása mellett ez a Pest megye 8-asra alkalmazható körzet minimum! Arra kérünk minden jelöltet, ha egyet ért ezzel és egyet ért azzal, hogy e körzetnek immáron nem üres ígéret kell, akkor írja meg és tegye ki saját körzet minimum nyilatkozatát! Azt a nyilatkozatot, amelyet, ha nem tart be, akkor bármikor visszahívható!

 

 Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7313632552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása