Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Komoly kérdések komoly hivatalokhoz: 8,5 év sem elég egy osztályvezetőnek, hogy választ írjon egy levélre? Önök szerint alkalmas?

2017. december 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Miniszterelnökség!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

és

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

2009. március 24-én a Buckai Szövetség Egyesület beadvánnyal élt a Szigetszentmiklósi Önkormányzathoz a Boglya járat megvalósítása okán. A járat kapcsán akkor még a Polgármesterrel is kimentünk, megnéztük a vonalat, de a járat kiharcolása minden hivatalnál, minden intézménynél nekünk köszönhető, hiszen a Polgármester bár megígérte, akkor és ott semmit sem segített, mitöbb becsapott bennünket és 2009 Júniusában a Bucka Nagygyűlés keretében becsapta mindazokat, akik azon a rendezvényen jelen voltak! Persze a járatot sikerült kiharcolni 2009 December 1-ére, de volt a történetnek egy másik vonzata is!

 

A másik vonzat az volt, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat Városgazdálkodási és Beruházási osztályának vezetője a beadvánnyal kapcsolatban kötelezettként levelet fog írni. Igaz, hogy a járat megvalósult, de ez a kötelezettséget nem törli el és mi ezt a levelet annak ellenére, hogy általában 30 nap a hivatalos válaszadási határidő 2009. március 24-e óta várjuk! Eddig nem jött meg!

 

Tessenek mondani Tisztelt Hivatalok ez normális így? Mert szerintünk, ha az osztályvezető minden egyes napon csak egyetlen betűt ír le, akkor is készen lenne ez a levél! Mire gondoljunk? Nem tud írni vagy néz bennünket annyira embernek, hogy több, mint 8,5 év alatt válaszra méltasson bennünket? S ha az egyik vagy ha a másik, akkor alkalmas egy ilyen ember osztályvezetőnek? Alkalmas egy olyan osztály vezetésére, amelyen kiemelt beruházások és pályázatok előkészületei múlnak? Ha ilyen egy ilyen feladatkörrel ellátott osztály osztályvezetője, akkor számíthat Szigetszentmiklós városa és lakossága bármi jóra és bármi fejlődésre?

 

Tessenek mondani ez az indoka annak, hogy a Bucka csatornát is koordináló osztályon olyan emberek ülnek, akik nem tudják, hogy a Bucka busz mennyi idő alatt tesz meg egy kört és merre is megy, miközben a csatorna beruházás során ezt kellett volna koordinálni? Ennek köszönhető, hogy a Bucka csatorna beruházás során a Sas utca esetében egy útszűkületbe kétirányú forgalmat vezettek, aminek hatására két autós összebunyózott, hogy kinek is van ott elsőbbsége és tovább haladási lehetősége, s a forgalom rendes vezetését csak ezután oldották meg? Ennek köszönhető, hogy 2015-ben az Ádám Jenő sétányon lévő omló támfalnál történt Katasztrófavédelmi ellenőrzés során kiderült, hogy olyan „szakértőt” alkalmaztak, aki a 20 percenként közlekedő Bucka buszt a helyszíni ellenőrzés során fedezte fel, tehát sosem járt korábban a helyszínen? Ennek köszönhető, hogy szintén ezen osztály jóváhagyásával egy játszótér mellé bűzlő szennyvízfordítót telepítettek? Ennek köszönhető, hogy a Bucka csatorna kivitelezője, a Penta Kft utcákat szórhatott fel vastörmelékkel telített építési törmelékkel és mikor hivatali ellenőrzés volt (bár lebuktak) azt se tudták hogyan rángassák el onnan az ellenőröket? Ennek volt köszönhető, hogy a kivitelező házakat repeszthetett meg, kerítéseket dönthetett be, utcákat áraszthatott el és létrehozhatott olyan szennyvízfordítót is, amelyet azóta naponta kell karbantartani?

 

Tessenek mondani ennek volt köszönhető, hogy a két fordulós Bucka csatorna első fordulós elszámolását a hírek szerint többször visszadobták és második fordulós pályázatát is alig akarták befogadni? Ennek volt köszönhető, hogy az osztály olyan írást adott ki a kezéből, mely szerint a Határ úti zebra és a József Attila telepi HÉV megálló egymás mellett van, miközben köztük azért jelentős távolság és több házsor is elhelyezkedik? Ennek volt köszönhető, hogy a Lakihegyi bicikli út ráépült az Antena Hungária területére és, mint 2009 novemberében kiderült egy 50.000 Ft-os örökbérleti díjat kell ezért fizetni? 50.000 Ft persze nem sok! De öröké? Hatalmas összeg!... És nem nyilatkoznak arról, hogy vajon azóta mindezt kiküszöbölték-e!

 

Nem soroljuk tovább a kérdéseinket, de tessenek mondani Szigetszentmiklós városa vagy a Bucka biztosan ilyen színvonalú munkát és ilyen dolgokat érdemel? Vagy nincs jobb? Ez volt a legjobb? Miért büntetnek ezzel és mikor lesz válasz egy 2009-es beadványra és levélre? Soha?

 

Továbbá tessenek mondani sem Szigetszentmiklós város Polgármesterének, sem Szigetszentmiklós város jegyzőjének nincs arra igénye, hogy az egyik legnagyobb osztályát vezető személy ne ilyen és hasonló szarvas hibákkal, meglátásunk és véleményünk szerinti totális felkészületlenséggel és maximális helyismeret hiányával legyen tele?

 

Tényleg mi, mint civil szervezet, és mi mint Buckaiak olyan alacsony emberi rangba vagyunk sorolva, hogy nem lehet nekünk levelet írni 8,5 év alatt?

 

Megtisztelő válaszukat

mihamarabb várjuk!

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 12

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3313487071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása