Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Bucka-tó ki nem takarítása és 4,7 milliárd forint Uniós pénz ellopása miatt a Buckai Szövetség Egyesület feljelentést tett ismeretlen tettes ellen!

2017. december 04. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Bucka-tó ki nem takarítása és a rekultivációra kapott 4,770 milliárd forint teljesítmény nélküli felvétele és eltüntetése miatt.

 

A Bucka-tó az 1970-es években 10 éven át lett iparilag elszennyezve! Kohósalakot, galvániszapot, CSESZŰ akkumulátort, egyéb ipari hulladékot hordtak ide, majd pedig megtetézték ezt kommunális hulladék hegyekkel a 80-as években. A szennyezés következménye az alábbi 2001-es videón megtekint megtekinthető és részletesen: (videó)

 

A szennyezés annyira súlyos, hogy a Bucka-tó a Greenpeace Mérgezett Örökségünk című kiadványában szerepel, mint Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike!

 

A város 4,770 milliárd forintot kapott a kitakarítására, amely bizonyíthatóan nem történt meg! A Szövetség keresi a felelősöket és keresi annak lehetőségét, hogy hogyan lehet a Bucka-tót valóban ki és valóban megtakaríttatni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4413428601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása