Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Komoly kérdések komoly hivatalokhoz: Helyes az, ha egy város, egy térség, egy régió közlekedési káoszban van?

2 rész

2017. december 03. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Előző

 

Eddig azonban csak és kizárólag a térséget mutattuk be kérdésünkben, de jöjjön a térség egyik központi városa, amely az eddigieknél is nagyobb problémában van!

 

Szigetszentmiklóst úthálózatának tekintetében a káosz jellemzi! Alig lehet két olyan utat találni, amely párhuzamosságot mutatna egymással. Egyes városrésze, mint például a Bucka nem más, mint a zsákutcák fővárosa. Hisszük azt, hogy az egy főre jutó zsákutcák száma itt a legmagasabb az egész országban! Ebben a városban előfordulhat az, hogy két utat összekötő út esetében eladják az út közepét egy lehetetlen állapotot kialakítva, mint például az Iglice utcába!

 

KÉP

 

Ahogy előfordulhat az is, hogy egy központi csatorna vezetéket, amelyet eredetileg 10 – 15 ezer emberre terveztek és amely minden  esőzésnél megadja magát és feltör a fertő és fekália ár 7 éven keresztül ne kezeljenek, kifogásokat (mint például illegális rákötések) keressenek és minderre, hogy a fertő szanaszét terjedjen forgalmat eresszenek!

 

KÉP

 

KÉP

 

Hova vitték már szét ezt a fertőt a kocsi kerekek?

 

Tudják a közlekedés volt az is, amely minket a Buckai Szövetség Egyesületet és annak elnökét a közéletbe hozott el. 2008-ban a Bucka busz és a Ráckevei HÉV szörnyű csatlakozása, illetve nem csatlakozása miatt idősek, betegek, gyermekek, iskolások és dolgozók arra kényszerültek, hogy két száguldó HÉV között rohangáljanak teljes életveszélyben! Hiába mentünk el a képviselőhöz, hogy érje el a buszok 5 perccel előbb közlekedjenek a füle botját se mozdította erre! Nekünk kellett elmennünk és nekünk kellett kiharcolnunk! De ugye akkor jogos a kérdés Tisztelt Hivatalok, hogy minek van képviselőnk?

 

Ha ez nem lett volna elég és nem lenne már így is elég szörnyű a Szigetszentmiklósi közlekedés, akkor Szigetszentmiklós városának Önkormányzata képes bebizonyítani, hogy minden elképzelhetetlen örültséget felül tud múlni! Mi másnak lehetne nevezni azt a 2009 március 17-én a Gazdasági Bizottság elé tett 3. napirendi pontot, amely az agyon szennyezett és pocsolya nagyságú Bucka-tó fölé átívelő két sávos hidat tervezett?

 

KÉP

 

Ugye megértik Tisztelt Hivatalok, hogy ezt le kellett söpörtetnünk az asztalról? Ugye megértik, hogy inkább mi mentünk ki a terepre készítettünk vonaltervet, megálló tervet és benyújtottuk a Boglya járat, az un. 2. számú Bucka busz tervét 2009. március 24-én?

 

Tudják ebben a pillanatban még a Polgármesterről nem gondoltunk semmit sem! Nem gondoltuk volna, hogy képes arra, amit később nap, mint nap éltünk meg! Amikor megterveztük a Boglya járatot, amely olyan területre vitt buszt, ahol addig sosem volt, akkor kétszer a Polgármesternek is megmutattuk az útvonaltervet kint a helyszínen. Sose gondoltuk volna, hogy hazudik nekünk! Sose gondoltuk volna, hogy ígérete ellenére a Volánbuszt nem keresi fel! De 2009 június 4-én rájöttünk erre! Akkor szembesültünk ezzel a Volánbusz Népligeti központjában!

 

Sosem gondoltuk volna, hogy ha meghívjuk őt a saját nagyrendezvényünkre, 2009. június 27-én a Bucka Nagygyűlésre, akkor a közlekedésről hazudni fog az embereknek a szemünk láttára és a fülünk hallatára! Azt mondta a 450 fős Bucka Nagygyűlésen, hogy sosem hallott 2. számú Bucka buszról, miközben 2-szer bejártuk vele a területet és többször egyeztettünk róla! Sosem gondoltuk volna, hogy 40 perces nyitó beszédet tart a legnagyobb melegbe csak, hogy a rendezvény hallgatósága unja meg és menjen haza! Azt, hogy ilyenre képes sosem gondoltuk volna! De ott és akkor szembesültünk ezzel és őszinte megdöbbenéssel töltött mindannyiunkat el!

 

KÉP

 

Sosem gondoltuk volna, hogy a Bucka Nagygyűlés időpontjával majdnem egyezően 2009. június 25-én a Boglya járat kiharcolásának támogatása helyett Polgármester és testülete megtámadja Szigetszentmiklós egyetlen Szabadtéri és Szabadidő Központját. Sosem gondoltuk volna, hogy a város közlekedési káoszának és problémáinak megoldása helyett neki az lesz a fontos, hogy a majálisoknak és egyéb nagy városi rendezvényeknek otthont adó Kéktó helyén Panzió, Só barlang és 16 lyukú minigolfpálya legyen egy átriummal. Sosem gondoltuk volna, hogy képes szembe menni 40 ezer ember érdekével és fizetősé tenni egy olyan helyet, amely korábban élményeknek adott otthont és arról volt híres, hogy ingyenes! Sosem gondoltuk volna, hogy ki tudja mennyiért csináltatnak egy olyan tervet, mely szerint a Kéktónak, azért mert és idézzünk: „A Római part látogatottságának csökkenése okán Szigetszentmiklósra jönnek a turisták” (miért jönnének?), hogy a Kéktónak a versenytársai a „Dunaharaszti Szabadidő Központ” (amely ekkor még el sem készült), valamint a „Százhalombattai Szabadidő Központ” (amelytől meg csak a Nagy Duna választ el) el kell pusztulnia. Sosem gondoltuk volna, hogy a Polgármester és testülete egy alátámasztatlan és örült tervvel képes lett volna elvenni a kikapcsolódási lehetőségét több ezer embernek! Ugye megértik, hogy tüntetést szerveztünk a Kéktó megmentése érdekében? Ha elolvassák a 2009 június 25-ei és a 2009 augusztus 29-ei előterjesztéseket ugye megértik, hogy ezt nem hagyhattuk és ugye megértik, hogy a város állapota és közlekedési káosza mellett felháborítónak tartottuk, hogy egy Polgármester egy testület ilyenre képes?

 

Mert Tisztelt Hivatalok kérjük tájékoztassanak arról, ha rosszul gondoljuk, de mi úgy tudjuk egy Polgármesternek, egy testületnek az a feladata, hogy szolgálja a közjót! A Szabadidő Központ elpusztítása, a város közlekedési káosza, pedig nem közjó, hanem köz rossz!

 

FOLYTATÁS

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5713420615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása