Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Komoly kérdések komoly hivatalokhoz: Helyes az, ha egy város, egy térség, egy régió közlekedési káoszban van?

1 rész

2017. december 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Miniszterelnökség!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

és

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

Nem tudjuk, hogy Önök tudják-e és ismerik-e milyen közlekedési viszonyok vannak és állnak fenn úgy a Csepel szigeten, mint azon belül Szigetszentmiklóson és térségében. Nem tudjuk, hogy tudják-e, de a kialakult állapot és helyzet mindenképpen élhetetlen, miközben évtizedesek a teljesítetlen hitegetések és remény sem látszik arra, hogy valaha is megváltozik, miközben egyes állapotok az életveszélyes szintet súrolják és ütik.

 

Csepel szigetről kijutni szinte már-már lehetetlen. Reggelente nagyobb dugó áll befele, mint a legforgalmasabb Budapest belvárosi úton. De ugyanez a helyzet este és hazafele.

 

KÉP

 

Persze vonzó Budapest közelsége, de sajnos elfelejtették egyesek, hogy embereket nem csak fogadni kell, hanem meg kell teremteni fogadásukra a feltételeket!

 

Ma nincs olyan főként észak Csepel szigeti település, amelynek ez az állapot ne jelentene súlyos problémát, miközben mindent, mindenfele súlyosan beépítettek így valójában fejleszteni csak kisajátításokkal, ingatlanvásárlásokkal, kötött pályás közlekedési fejlesztéssel vagy alagútépítéssel lehetne! Persze tudjuk azt, hogy ez utóbbi elég furcsán hangzik, de ha az Alföld közepére az autópályának lehetett találni alagútépítésre alkalmas helyet, akkor oda ahova a hely szűke miatt valóban kellhet talán mégsem lehetetlen!

 

Nem tudjuk, hogy tudják-e, hogy 2017-ben Szigetszentmiklós Gyártelepen egy intézményközpont nyílt meg! Egy intézmény központ, amely bár hiányzott a térségnek, hiszen a bíróság, az ügyészség és a kormányablak is kellett, valamint a rendőrségnek új és korszerűbb hely, de a környező utak a kiszolgálására nincsenek felkészülve!

 

KÉP

 

Olyan helyre engedték be, amely határa két településnek, ahol a Szakorvosi Rendelőintézet, a Ráckevei HÉV, a Csonka János Műszaki Szakközépiskola, a Volánbusz Szigethalmi nagy állomása és a hatalmas átmenő forgalom miatt így is túltelített a közlekedés. Olyan helyre, ahol immáron több, mint 2 évtizedes ígéret a Gyártelepi felüljáró, amely már számtalan választási ciklust élt át bármiféle az elhozatala érdekébe tett intézkedés nélkül! Pedig nagyon kell!

 

KÉP

 

Nagyon kell Tökölnek, nagyon kell Szigethalomnak, nagyon kell Halászteleknek, nagyon kell Szigetszentmiklósnak és a teljes térségnek, több százezer embernek!

 

Nem tudjuk, hogy tudják-e, hogy a Csepel sziget közlekedését nagy részben két útra építették fel, amelynek nagy forgalmat kellene bírnia, de nem bír. Az egyik az M0-ás autópálya, amihez el is kellene tudni jutni és aminek ekkora forgalmat el is kellene tudnia vinni, de nem lehet eljutni és ekkora forgalmat nem bír. A másik a II. Rákóczi Ferenc út, amely egészen Csepeltől Halásztelken át Gyártelepig húzódik és amely mindig tele!

 

Nem tudjuk, hogy tudják-e, hogy Csepel szigetről északra egy, keletre 4, nyugatra 1 kijárat van, míg délre egy sincsen! Hogy a sziget úgy működik, mint egy zsák! Egy zsák, melynek minél többen vannak a hasában, a kijáratnál annál szűkebb! Nem tudjuk, hogy mindezt így tervezték-e! Hogy a sziget és több százezer ember otthona, környezete élhetetlen legyen! Ugye nem? Ugye lesz előre mozdulási lehetősége ennek a több százezer embernek? Ugye a Tisztelt Hivatalok segítenek végre ennek a térségnek?

 

Folytatás

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7713420589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása