Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka-tó "kármentesítés" 2: Vízcsere miközben a szennyezés bármikor mindent visszafertőzhet?

2017. november 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Elképedve áll a Buckai Szövetség Egyesület és a Bucka népe a Bucka-tón zajló újabb látszat munka előtt. Első keretben a tó, melyet galvániszappal, kohó salakkal, CSESZÜ akkumulátorral és egyéb ipari, valamint kommunális hulladékkal szennyeztek el 4,770 milliárd forint Uniós pénzt kapott arra, hogy a szennyezést elvigye és a területet kitakarítsa! Az már nagyon sok képpel bizonyítható, hogy ez a kármentesítés nem történt meg csak talajforgatás volt és az el nem végzett rekultivációért valaki vagy valakik zsebre tették ezt a hatalmas összeget!

 

Ma a 2-es fázisban tisztítószivattyúval átszivattyúznák a tó vízfelszínét és talajvíz felső rétegét! De mit ér ez, ha a szennyezés nem a tóban volt, hanem tőle keletre a régi két kis tót, az egy közepes tót betemetve és annak vízfelszínét érintve! Minek kell tó és víz felső réteg átszivattyúzás, ha az ipari szennyezés még mindig ott van és bármikor vissza fertőzhet? Miért nem előbb a valódi rekultiváció és a szennyezés valódi elvitele? Miért nem kerítik elő azt, vagy azokat, aki vagy akik a 4,770 milliárdot eltették? Ha itt marad a szennyezés, akkor csinálhatunk bármit lehet, hogy látványos, de nem ér semmit!

 

2017 November 23-án ezt a tisztító árkokat megtaláltuk elégé előrehaladott állapotban! Hamarosan munka indul meg, de már elnézést kérünk érte szerintünk azon kívül, hogy pénzt költenek rá nem lesz semmi értelme, mert a lényeg még mindig nem lesz kezelve!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9613382423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása