Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Magánterületen megkérdezés és hozzjárulás nélkül kivágott fa után a tuskó marad?

2017. október 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Pár napja számolt be a Buckai Szövetség Egyesület arról a megdöbbentő eseményről, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a Bucka egyik legkritikusabb pontján fát vágatott ki az ingatlantulajdonos megkérdezése és hozzájárulása nélkül. A hely, amelyet a mindenkori Önkormányzat évtizedek óta sem rendezet, miközben több 20 - 27 éve a testületben ülő személy van képviselőként jelen azt a képet hozta, hogy a Boglya utca ezen szakaszán még az út is az ingatlantulajdonos tulajdona, amelyet bármikor lezárhat és azon kerítést húzhat. Mégis önkényeskedtek vele szembe és életveszélyesen láncfűrésszel lett megfenyegetve, amikor rákérdezett az eseményekre, most pedig jól láthatóan a tuskó ott maradt.

 

Felettébb furcsa az az esemény, amely mostanában zajlik a Buckában. Az egyik helyen (Csépi út) egy kerítés cserét az ingatlantulajdonosnak a saját telkén a régi vonalában nem engedélyez az Önkormányzat a másik telken (Boglya utca), pedig mindenféle megkérdezés nélkül fát vágat. Ráadásul az utóbbiban volt még egy életveszélyes fenyegetéssel fűszerezett inzultus.

 

A fakivágás persze lehet, hogy azért következett be, mert a fa (amely már ott van pár éve, évtizede) a közlekedőknek útban van. De ha útban van miért nem szóltak a tulajdonosnak? S, ha útban van, akkor hogy lehet az, hogy a tuskó meg ottmaradt? Az nincs útban? Esetleg ahhoz más, speciális szakismeret kell? Éppen nem elérhető egy olyan ember vagy nincs se távol, se közel? Ne adja Úristen erődemonstráció volt? Azt akarták bebizonyítani, hogy az Önkormányzat még egy ilyet is megtehet? Lesz másik két fa ültetve, ahogy előírja a helyi szabályozásról szóló rendelet? Vagy ide kivételesen nem szólnak eme előírások? A lakossággal szemben bármit lehet? Ha pedig a lakosság úgy dönt, hogy akkor csináljunk az Önkormányzat tulajdonán valami hasonlót, akkor meglesz rángatva? Önkormányzatnak szabad? Lakosságnak nem szabad?

 

Az eddigi megdöbbentő események után kíváncsian várjuk a fejleményeket és a magyarázatot is, hogy hogyan történhetet meg mindez és minek nézik a lakosságot, a Buckai embereket?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2512948915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása