Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kis-Duna Szigetszentmiklós: Megállapította a Katasztrófavédelem a környezetszennyező kifolyók szabálytalan létét és kötelezettséget is elrendelt az ÉCSVCS-nek!

2017. szeptember 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Levelet kapott a Buckai Szövetség Egyesület a Katasztrófavédelemtől a 2017 Szeptember 6-án lezajlott helyszíni ellenőrzés miatt. A Katasztrófavédelem megállapította, hogy „a település csapadékvize az Ádám J. sétány és a Tebe sor kereszteződésénél, valamint az Ádám J. sétány 92. számú ingatlanja mögötti bevezetésénél tisztítatlanul, olaj- és homokfogó közbeiktatása nélkül jut a Kis-Dunába”, valamint további intézkedéseket rendelt el.

 

2017 Július 1-én a Buckai Szövetség Egyesület feljelentést tett az ÉCSVCS Kft ellen miután több éve érdemben nem válaszol arra a kérdésre, hogy Önkormányzati cégként a kapott közpénzt pontosan mire is költi el. Az ÉCSVCS Kft azt mondja és nevében a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, amely a tulajdonosa azt írja, hogy a vállalkozásnak a Szigetszentmiklós városi csapadékvíz elvezetés a feladata, profilja és tevékenységét is ebben végzi el! Ha megnézik ezeket a képeket, akkor elgondolkodhatnak azon, hogy ez igaz-e! Szerintünk ilyen és rendszeres elöntések mellett az, hogy Szigetszentmiklóson a két lakótelep csapadékvízének szűretlen Kis-Dunába eresztésén kívül van csapadékvíz elvezetése erősen kérdőre vonható és el nem hihető! Így megint az a kérdés, hogy a kapott közpénz mire megy el?! Mire ment el 110 millió forint 2016-ban? S mivel nem válaszol érdembe erre a kérdésre, ezért szerintünk fennáll a költségvetési csalás megalapozott gyanújának esete!

 

Szintén csapadékvíz elvezetés és szintén az ÉCSVCS Kft kompetenciája a két lakótelep csapadékvizének szűretlen beeresztése a Kis-Dunába! Környezetvédelmi előírások szerint ilyen kifolyók esetében szűrőt kell építeni a kifolyókra, hogy se kőolajipari termék, se egyéb szennyezés ne jusson a környezetbe, pláne a Natura 2000-es minősítésű és kiemelten védett Kis-Dunába! Erre annak idején még a Középdunavölgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Hatóság is felhívta a figyelmet! De itt ilyen szűrő nem fellelhető!

 

A kapott Katasztrófavédelmi levélben, melyet Önök itt olvashatnak el: (levél) értelmezésünk szerint a Katasztrófavédelem megállapította, hogy a vizilétesítmény vizjogi üzemeltetési engedély nélkül működik, ezért felhívta ennek beszerzésére az ÉCSVCS Kft figyelmét. Továbbá felhívta arra is, hogy milyen kritériumoknak és hogyan kell e tekintetben megfelelni! Az ÉCSVCS Kft-nek mindezt 2017 december 28-ig kell teljesítenie! Ha nem teszi, akkor meg lesz büntetve!

 

Itt jegyeznénk meg, hogy kifolyók esetében az ÉCSVCS Kft tudomásunk szerint nem mérte be, hogy vannak-e, akik szennyvizet engednek be ebbe a rendszerbe! Egyébként mi olyan információkat kaptunk, hogy vannak ilyenek! Ez a környezetszennyezés és természetkárosítás persze nem olyan súlyos, mint a Dél-Pesti szennyvíztelep Kis-Dunát szennyező esete, de csak azért nem, mert az a fokú környezetszennyezést Szigetszentmiklós Lakihegyen keresztül beszámolók szerint a Nagy Dunába teszi meg és fizeti ezért a bírságokat!

 

Érdekesség, hogy egyes szervek a Katasztrófavédelmen kívül nem véltek felfedezni bűncselekményt sem a környezet és természetkárosítás, sem a költségvetési csalás esetében! Mitöbb volt olyan hivatal is, aki azt írta, hogy azért nem áll meg a környezetszennyezés, mert a kifolyónál burjánzik a növény! Nos egyrészről burjánzik a Dél-Pesti szennyvíztelepnél is, ahol például e-colit mutattak ki és burjánzik Csernobilban is, ahol még a bolha is sugárzik! Ha a Kedves Hivatalok egészségesnek vélik (már amelyikek annak vélik) azoknak ajánljuk, hogy tessenek oda költözni!

 

A költségvetési csalás, környezet és természetkárosítás feljelentésünket az ÉCSVCS Kft esetében a továbbiakban is fenntartjuk! Számunkra a fellelhető bizonyítékok alapján ez elégé megalapozottnak tűnik!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6712904518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása