Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Működik a Szigetszentmiklósi oszd meg és uralkodj!

2017. szeptember 13. - Buckai Szövetség Egyesület

Régi római hatalmi technika volt még az ókor idején az elv, amely azt mondta, hogy: Oszd meg és uralkodj! Így ellentéteket szültek azok között, akik veszélyesek lehettek rájuk, akik szétkalapálták egymást, így Róma a két meggyengült kakaskódon nevető harmadikként uralkodhatott! Úgy tűnik ezt a technikát nem felejtette el mindenki és valaki vagy valakik alkalmazzák még ma is! Egy biztos! Szigetszentmiklóson 2017-ben is van még oszd meg és uralkodj!

Szigetszentmiklós városa több nagy és elmaradott városrészből áll, amelyek többsége fejletlen és visszamaradott infrastrukturálisan. A városnak nincs egyetlen egymással párhuzamos útja sem és több helyen jól látható a káosz, s az, hogy a probléma a lakosokon és a civileken kívül senkit sem érdekel.

A feltörő fekália ár, a járdátlan és keskeny utca, a túltelített busz, a ki vagy haza jutni lehetetlenség és a sok helyen nyomon követhető Balkáni állapot az amely ezt a várost jellemzi! De az is igaz, hogy ennyire elmaradott dolgokra lehet pályázati pénzeket kapni, lelni! A pályázati pénzek miatt persze, aki kapja arra irigyek lesznek, pedig higgyék el nincs köszönet abban, amit Szigetszentmiklós város Önkormányzata pályázati szinten hoz el! Mégis irigyek rá, mintha mennyi jót kapna a pályázattal megsegített terület.

Pályáztunk például Bucka csatornára! Ezt meglehetett volna csinálni normálisan, de ehelyett házrepesztést, vastörmelékekkel telített építési hulladékot, kerítés bedöntést, ház és utca elárasztást, folyton meghibásodó és mindig bűzlő szennyvízfordítót vagy szennyvízfordító mellé épített játszóteret hoztak el! Biztos jó volt nekünk Buckaiaknak ez? Örülne bárki is annak, hogy egy beruházásba neki ilyet hoznának el?

De pályáztunk a súlyosan szennyezett Bucka-tó rekultivációra is! 4,7 milliárdért viszont csak talajforgatást kaptunk! A szemetet a hulladékot nem vitték el, durvák még ma is a szennyező értékek! Ráadásul mivel megmozgatták a borzalmas dolgok meglazultak és az állapot még rosszabb lett! Talajvizet rendszeresen ívók feltűnően megbetegednek vagy bőrbetegséget kapnak el! Habzik a víz és mar, amely nem biztos az, amiről bárki álmodik vagy amit bárki érdemel.

És ez csak a Bucka! Lakihegyen szintén szörnyű problémák vannak, ahogy az Üdülő soron és Felső tagon! Mindenhol elhintik, hogy a másik kap és sokkal többet, mint az adott területen élők, azaz mint mi! Ilyenkor pedig az egyén nem az elmaradottságért nem az Önkormányzatra fog haragudni, hanem arra a másik területre, hogy az miért kap többet mint mi! Nem számít, hogy nem igaz! Nem számít, hogy ott is ugyanúgy szenvednek, de addig se az Önkormányzat a téma!

Mert az Önkormányzat nagyon fél attól, hogy a sok mostoha gyermek városrész egyszer egymásra találhat! Retteg attól, hogy egyszer az elégedetlenség rá ég és az emberek rájönnek arra kinek és kiknek is köszönhetnek ekkora fejletlenséget és ennyi borzalmat! Kijelentik, hogy rövid idő alatt nem lehet 50 év bűnét helyre hozni, de azt elfelejtik, hogy a Polgármester 11 éve ugyanaz és több képviselő több, mint 20 éve, vagy több, mint 27 éve tehetne valamit, de nem tett a városért, a körzetéért, az itt élő emberekért soha és semmit, miközben azoktól újra és újra a bizalmat kéri!

Ha okosak a Szigetszentmiklósiak azt teszik, amitől retteg a mostani Önkormányzat! Ha okosak a Szigetszentmiklósiak az elmaradott városrészek összefognak!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3212827082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása