Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csepel sziget és közlekedése - Újra tervezünk - A Tököli repülőtér és környezete

2017. szeptember 08. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület miközben hamarosan újra a Csepel-sziget közlekedésének újra tervezésébe kezd és egy nagy nyilvánosság előtt folyamatosan vitára bocsátott, így folyamatosan bővülő, átalakuló, lépésekben megvalósítható dokumentumot alkot, aközben bemutat Csepel sziget tekintetében pár olyan sarokpontot, mely a sziget és térségünk szempontjából is meghatározó és fontos! Az első ilyen a sok vitát kiváltó Tököli repülőtér, valamint annak környezete, mérete.

A Tököli reptér bár történelmi jelentőségű, mégis az egyre bővülő Csepel-szigeten úgy tűnik egyre inkább útban van és egyre több embernek! A közlekedést szeretnék javítani méretének, területének és kifutó pályájának csökkentésével. Sokan úgy gondolják, hogy Halásztelek és Tököl vagy Észak és Dél Csepel sziget között a közlekedés sokkal jobb és élhetőbb lenne a megszűntetésével. Talán kisebbek lennének a dugók és bármely ember hamarabb és könnyebben hazaérne a szigeten.

Ugyanakkor egy pár tény, amely mindenképpen hozzá kell tartozzon a Tököli reptérhez. Egyrészről az egyik legközelebbi aszfaltpályás reptér Ferihegy közelében, s miközben Ferihegyen a kifutópályák közül az egyik 3.010 méter, a másik 3.707 méter, addig az itteni kifutópálya 2.500 métert tesz ki. Ferihegy környékén mégegy ilyen van elvileg és ez a Kiskunlacházi. Ha Ferihegy beáll, mert egy gép bajba kerül vagy bármi más egyéb probléma van, akkor ez a két reptér alternatíva azoknak a gépeknek, akik nem tudnak tovább szállni máshova úgy az országon belül, mint más országba. Ezt az alternatívát így össztársadalmi szempontból is célszerű fenntartani! Így a terveket Csepel szigeti közlekedés terén úgy kell megalkotni, bármennyire is nehéz, hogy érvényesüljön egy elv, a jusson is maradjon is. Fontos, hogy mi Csepel szigetiek tudjunk közlekedni, de fontos, hogy a gépeknek legyen lehetőségük és alternatívájuk!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7412812558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása