Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Mi lesz veled Ó Pest megye 8-as? - Egy választó elmélkedése

2017. szeptember 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Választás! Már-már szinte itt van a nyakunkon és újra a sorsunkról dönthetünk egy újabb négy évre! Választópolgárként arra törekednénk, hogy válasszuk ki a legjobbat és azt, aki a leghitelesebben képvisel bennünket! De van ilyen? Ha félre tesszük az ideológiákat létezik az, aki hitelesen képvisel embereket? Létezik olyan, aki felszólal bármilyen pártból a parlamentben és olykor azt lehet hallani tőle: „Az én körzetem!” ? Mi nem látunk ilyet! És nem látunk Pest megye 8-asban sem!

 

Pest megye 8-as körzete közép Magyarországon helyezkedik el! Központi része a Csepel sziget északi Fővároson kívüli része, de kinyúlik a Csepel szigettől keletre Dunavarsány és Majosháza, valamint Csepel szigettől nyugatra Százhalombatta tekintetében és vonatkozásában! És itt kezdődik az első probléma! 3 különböző közlekedési és két külön közigazgatási egység tartozik választási szempontból egy csomagba! A Csepel sziget egyik legnagyobb problémája például a túlzsúfoltság, a nehéz megközelíthetőség és az erre tekintettel sem levő közlekedés, míg tőlünk keletre Dunavarsányba és Majosházán csak azért érthetik meg, mert Bíróság és Szakorvosi Rendelőintézet tekintetében ide tartoznak! De nekik más a közlekedés és más a probléma! Százhalombatta meg bár a Duna összeköt merőben más fejlettségi szinten, közlekedhetőségben, rendezettségben és ügyintézési központban érintett! Dolgait teljesen másképpen és másként érheti el! Ki képviselhet hát ennyi félét és ennyire hitelesen?

 

Bóna Zoltán (FIDESZ-KDNP) szerintünk biztosan nem! Különböző közvetítések során szinte azt sem lehet észrevenni, hogy bent van a parlamentben! Első parlamenti felszólalása Sopron és a hűségfalvakról szólt és ha nem akarunk nagyon bántóak lenni, akkor is csak azt mondhatjuk, hogy biztosan eltévedt! Ciklusa során képtelen volt kiharcolni egy Gyártelepi felüljárót (igaz több évtizedes probléma és az előzőek sem sikerült), de mégcsak felszólalni se mellette! Miközben azt ígérte, hogy RSD meg Kisduna egyetlen lépése nem volt érte és ölbe tett kézzel nézi, ahogy a Dél-Pesti szennyvíztelepről a fertő áradat árad bele! A Szigetszentmiklósi Járásközpont nem az ő érdeme! Így is úgy is meglett volna, ha ott van, ha nincsen!

 

S az az igazság, hogy ha végig gondoljuk majdnem 4 év alatt értünk Pest megye 8-asokért nem csinált az égadta világon semmit!

 

Talán ennél mégiscsak többet érdemlünk!

 

Megjelent a körzetben Lupa János (JOBBIK) is. De róla mi Miklósiak, pedig a szomszéd városban élünk nem sokat tudunk! Nem tudjuk azt, hogy erre a körzetre milyen az elképzelése! Hogy képes átlátni, átérezni általános és üres országos lózungok nélkül. Tudja-e mi az a körzet? Tudja-e hogy nyúljon hozzá? Bele mer-e vágni hosszú távú dolgokba vagy olyanba, amelyek túl nyúlnak a körzeten?

 

S itt meg is állt a történet, hiszen nem is ismerünk egyenlőre más jelöltet, de különböző pártok, gyűlések folyamatosan összejönnek és elmélkednek! Elmélkednek a világon és mondjuk demokratikus ellenzékhez tartozóként meghívnak biztonságtechnikai szakértő címszóval egy szélső jobbost! És megdöbbennek, hogy hogy véthettek ekkora hibát, amikor szembesülnek a különböző fajok elleni kommunikációkkal. Vagy mások meghívnak egy doktor nevű valakit, akinek szép a dízájnja, de amit előad, ahhoz képest a nulla is értéket képvisel. Nem értik, hogy nagyparasztok szántóföldjére új erdő miért nem kell! Nem értik, hogy miért hívják fel a még meglévő értékek megőrzésére a figyelmet! Nem értik, hogy egy középiskola elkotrása egy úttal talán mégsem kéne, pláne ha az az iskola a legnagyobb középiskola, ami létezik a szigeten! Nem értik, hogy az ártérbe és egy repülőtér kifutópályája elé villamos pálya miért nem kell, ahogy azt sem, hogy van aki átlát a mézes-mázos mégis borzalmakkal telített javaslaton, amelynek egyetlen pozitívuma, hogy ízléses a megjelenése! Nem értik mi ezzel a probléma! S nem értik, hogy azok, akik igazi lokálpatrióták miért akadnak ki és miért fakadnak ki, amikor ilyet nyomnak és éljeneznek!

 

Különböző politikában különböző szakemberek arról beszélnek, hogy építs egy körforgalmat, újíts fel egy-két központi kisutcát, mert azt látják az emberek! Több és nagyobb projekt nem kell, mert nagy meló és nem hoz sok pluszt a népszerűségben! Tényleg itt tartunk? Tényleg kardinális dolgok kezelésére, megoldására, áthidalására képtelenek lettünk? Mert, ha igen, akkor áshatjuk a gödröt, hiszen annyi nekünk! Akkor beáll a teljes Csepel sziget, köztük Pest megye 8-as és kirakhatjuk a táblát: Megtelt! Akkor nem lesz se egy tiszta Dunapartunk, se egy pici és zöld parkunk, se élhető környezetünk és normális életünk! Akkor csak annyi értéket értünk el, mint amennyit a halottnak adott csók ad! Nem tudjuk, hogy ki és hogyan gondolkozik a különböző ideológiákon túl, de talán mi kicsi választópolgárok és valódi porszemek többre valóak vagyunk és Pest megye 8-asaiként is kiállást és többet érdemlünk!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7012797482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása