Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A képviselő testület és a szelektív hulladékgyűjtőnek nevezett szörnyűségek.

2017. szeptember 01. - Buckai Szövetség Egyesület

2009-et írtunk amikor a Bucka-tó Csépi úti bejáratához a szelektív hulladék gyűjtő az ő minden borzalmával települt. A Buckai Szövetség Egyesület már akkor megmondta, hogy nem lesz ez jó így, mert sokan nem tudják kezelni, így kialakult egy egységesített szemétdomb, egy rossz látvány és patkányinvázió, amely egy leendő Szabadidő központ bejáratánál nem mutat jól! És eltelt 9 év mire bebizonyította mind a Buckai mind a város többi részén elterülő gyűjtő sziget, hogy nem ez így egyáltalán nem lesz rendben! Hogy a szigetek szemétdombok és nem pedig rendre tanító és jó szelektáló helyek!

 

2017 Augusztus 30-án  a képviselő testületi ülésen központi témává vált Szigetszentmiklóson a szelektív hulladékgyűjtők, az illegális szemétlerakatok kérdése, miután a képen is látható szörnyűség volt felfedezhető. Bár sajnos a vita személyeskedéstől sem volt mentes az egyértelmű, hogy két jól belátható szelektív hulladékgyűjtőn kívül ilyen látványra senkinek sincs szüksége!

 

A képviselők és a Polgármester, valamint az ARIES Kft ügyvezetője is elmondták személyes tapasztalatukat, így azt is, hogy olykor az ipari mennyiségű illegális szemetelés után feljelentést tettek, de ezeket általában a rendőrség nagy bánatukra lesöpörte! Megtudható lett, hogy az illegális szemetelőről aki tud készíthet kép és videó felvételeket és ezeket bizonyítékként is felhasználhatja! De vajon, akik ilyet csinálnak azok mekkora része kapható kamerára? Vajon megoldás-e az utcák és hulladék gyűjtők tisztán tartására és a képen látható szörnyűségek megszüntetésére? Vajon mi lesz a jó lesz valamire és a telkükön szemét hegyeket felhalmozó emberekkel, akik ezzel nemcsak fertőt, de fokozottan tűzveszélyes környezetet is teremtenek? S, ha Miklósi Önkormányzatban lesz tényleges akarat, akkor ezt hogyan oldja meg? Hogyan neveli helyes magatartásra az itt lakókat, az itt élőket?

 

Egyesek szerint egyébként nagyon fontos lenne a helyes magatartásra nevelés tekintettel arra, hogy a szelektív hulladék gyűjtő szigetek megszüntetésével szerintük az illegális lerakat helyek fognak elszaporodni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8612795418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b.anett9 2017.09.03. 10:01:30

"Hogyan neveli helyes magatartásra az itt lakókat, az itt élőket?"

Rosszul van megközelítve a kérdés, mert azok akarnak megszabadulni a szeméttől valahogy, akiknél nincs szemétszállítás valamilyen oknál fogva: pl. ingatlan tulajdon vita, nagyon külterület, nyaraló vagy csak szimplán nincs pénze esetleg páran abból élnek, hogy olcsóbban elszállítják emberektől a szemetet fű alatt, majd leborítják azt valahol és melyik a köztudatban a legjobb hely? A szelektív gyűjtők környéke.

Buckai Szövetség Egyesület 2017.09.24. 23:08:49

Kedves Anett!

Ebben Önnek igaza van, de akkor azt kell átgondolnunk, hogy mit tehetünk ez ellen.
süti beállítások módosítása