Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Az egyetlen villamos, amely elképzelhető a Csepel szigeten

2017. augusztus 31. - Buckai Szövetség Egyesület

Időről-időre olykor innen-onnan előkerülnek önmagukat szakembernek nevező személyek, akik előállnak olyan tervekkel, amely ha megvalósulna Csepel sziget teljes lakosságára rémisztően hatna.

2016-ban valakik csak az Olimpiára koncentrálva legyalulták volna a Ráckevei HÉV-et Erzsébetig, a Csepeli HÉV-et pedig sehol el nem férő, fontos és meghatározó Csepel szigeti utakat forgalma miatt megbénító villamossal váltották volna fel nem törődve a forgalommal, a túlzsúfoltsággal és a szigeten élőkkel.

2017-ben egy Halásztelekről indult vitára is alkalmatlan rémterv terjedt el, amely többek között előadásai során előadottan villamost tervezne a Halásztelki ártérbe és a Tököli repülőtér kifutó pályája elé.

Vannak persze civilek, civil és szakmai összefogások, amelyek különböző a Csepel szigetet fejlesztő tervekkel rendelkeznek úgy Szövetség részvételével, mint a Szövetség nélkül, de ezek nem azok! Ezek méltán olyan tervek, amelyeket azonnal le kell söpörni az asztalról, kitörölni az emlékezetből és a Jó Isten mentse a szigetet meg attól, hogy valaha is előkerüljenek vagy komolyan foglalkozzanak vele!

 

A Csepel szigeten persze a villamos elhozatala nem elképzelhetetlen. Ez a villamos két vonalról jöhet, amely így tehát nem tartana fel forgalmat, közlekedést és a szigeten is segítene. Az egyik ág és jelenleg az egyetlen, amely most még meg is valósítható a 3-as villamos meghosszabbítása a Gubacsi hídon át és behozatala Csepel központjába. Erre van is terv, ahogy Önök is látják a képeken, illetve mi is megosztjuk újra az erre vonatkozó pdf-et. A másik a valaha elkészülő Galvani hídon át menne. Amely egy bizonyos részen megálna mielőtt a szigetet átszelve Pestről átkelne Budára. Ezen a ponton lehetne a HÉV-nek egy új megállója, hogy az átszállást minimális megállás mellett lehessen biztosítani.

 

Ez segítene a szigeten és mindazokon, akik itt élnek!

 

Azoknak, pedig akik valaha tervet készítenek velünk együtt vagy tőlünk függetlenül a következőt üzenjük: Amikor elképzelik, hogy fejlesztenek a szigeten azt úgy képzeljék el, hogy az valóban fejlesztést és nem valami másnak az elpusztítását hozza el, ahogy kérjük, hogy irracionalitást sem!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr812793582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása