Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Körbe fertőzve! - Ezt érdemli Szigetszentmiklós népe?

2017. augusztus 26. - Buckai Szövetség Egyesület

Elképedve olvassa a Buckai Szövetség Egyesület a Dél-Pesti szennyvíztisztító és a Népjóléti árok történetét, melyet a nagyérdemű Baranyi Krisztina (ferencvárosi EGYÜTT) képviselő Asszony révén ismert és tudott meg! Elképedve, mert azt a szennyezést telibe a mi városunk, Csepel-sziget legnagyobb Fővároson kívüli városa, Szigetszentmiklós kapja meg. Ha, pedig ismerjük, hogy Szigetszentmiklós is mennyire szennyezi az itt élő környezetet az az érzetünk támad, hogy bizony mi körbe vagyunk fertőzve!

 

13 ezer köbméter szűretlen szennyvíz folyik be esőzések idején a Kis-Dunába hallható két videón a rémtörténet (1. videó, 2. videó), melyen az ember elképed, hogy miért is nem tesznek ellene! Ez a terület ugyanis egyedi élővilággal rendelkezik, kiemelten védett Natura 2000-es terület. Mégis ezt hogy lehet hagyni és egyáltalán hogyan fordulhat elő?

 

Amikor, pedig lakosként, civilként fordultunk a Szigetszentmiklósi Önkormányzathoz, akkor Szabó József Imre (KAPOCS-2310) kérdésére azt a választ kaptuk, hogy a probléma immáron régóta ismert! Ezt Önök az alábbi videón az 1 óra 39 perctől tekinthetik meg! Régóta ismert és mégsem tesznek ellene? Nem bűn ez az itt élők ellen?

 

Aztán megtudja az ember, hogy esőzés mentes időszakban is mik kerülnek elő bemérési mintákból! Megtudja, hogy az RSD voltaképpen súlyosan szennyezettnek tekinthető, valamint, hogy kimutatnak belőle olyan baktériumokat, mint amilyen az e.coli. Az e.coliról sok helyen és sokféleképpen lehet és lehetett hallani, de legismertebb esete talán egy Skóciai eset, melynek ismeretében az ember őszintén felkapja a fejét és nagyon is megrémül.

 

Ha ehhez pedig hozzátesszük, hogy Szigetszentmiklós is mit tesz, akkor az ember végkép a haját tépi! Önök már tőlünk és általunk ismerik a Határ úti fekália ár történetét. A történetet mellyel immáron 7 éve jelentkezünk minden esőzés idején! A történetet, ahol a kis kapacitású, 10 ezer emberre tervezett, de 40 ezer embert kiszolgálni kénytelen központi csatornavezetékből buzgár rendszerben feltőr az ár, s benne az emberi ürülék! A történetet, amely büdös, fertőző, s melyben más hibást (szerintük illegális rákötések okozzák) keresnek vagy majd valamikorra elhárítást ígérnek! A történetet, ahol az ár után nem egyszer késve érkeznek a fertőtlenítések! Általában, amikor mi szólunk! Ez legutoljára is így volt!

 

S, ha ez nem lenne elég, akkor nem régóta már ismerhető az is, hogy Szigetszentmiklós két nagy lakótelepének csapadékvize, benne olajjal és illegális szennyvíz rákötésekkel a Tebe sornál szűretlenül érkezik a Kis-Dunába és ilyen kifolyó nemcsak a Tebe sornál, hanem további 3 - 4 helyen van! És ebben az esetben a szűretlen Csepel Autógyári a Bucka alatt a Kis-Dunáig menő, de lezárandó csatorna vezetékről még nem is beszéltünk!

 

Szigetszentmiklóson ebben az a „vicces”, hogy lenne egy önkormányzati vállalkozás, aki felelős ezért, de annak nem látszik a valós tevékenysége! Mintegy 110 millió forintot költött el saját bevallása szerint tavaly a tevékenységére, de mai napig senki se tudja, hogy pontosan mire! Ugyanis Szigetszentmiklósnak egyáltalán nincs valós csapadékvíz elvezetése!

 

Kapunk, tehát a Népjóléti árkon keresztül fertőt a nyakunkba északról! Fürdünk a fekália árban minden esőzés esetén a Határ úton, s a város ereszti bele a szűretlen szmötyit a Kis-Dunába nehogy magához térhessen! Tavaszi kajakozás idején hiába az RSD csatorna (nyomásos, szivattyús, áramot zabálós és kinlódtatós) 4 méteres sávba úszik a Szigetszentmiklósi partszakaszon az emberi ürülék, a valódi kaki és van egy cég, aki papíron a csapadékvíz elvezetésért felveszi a pénzt, de tevékenységéből még soha és senki nem látott semmit! És eresztünk mi is kakit a szennyvíztelepünkből szűretlenül Lakihegyen keresztül, de az már kivételesen nem a Kis-Dunába, hanem a Nagy Dunába érkezik és fizetjük érte a büntit is! Szigetszentmiklóst nagyjából így lehet jellemezni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr912780430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása