Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós A közérdekű adatigénylésekre nincs válasz! Miért nincsen?

2017. augusztus 25. - Buckai Szövetség Egyesület

 Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Jegyző Asszony!

Tisztelt Bucka Csatornamű és Viziközmű

Társulat!

Tisztelt Elnök Úr!

 

A Buckai Szövetség Egyesület, mint Szigetszentmiklós Alsóbucka városrész érdekvédelmi szervezete az elmúlt években számtalan kérdéssel fordult Önök felé és adatigénylésekkel! Az ezekre érkezett írások 99 %-ban alkalmatlanok voltak arra, hogy válasznak nevezzük őket és a kényesebb témák közérdekű adatigényléseit buta, alaptalan és átgondolatlan indokokkal utasították el, mutogattak másra vagy megengedték maguknak azt a luxust, hogy ne is válaszoljanak, amely teljesen szabálytalan és törvénytelen!

 

Ráadásul mindezek gyanakvásra adnak okot! Gyanakvásra, hogy vajon miért nem válaszolnak és vajon mit is takargatnak!

 

Éppen ezért most adunk egy új esélyt! Jelen levelünktől számított 30 napon belül kérjük az alábbi iratokat, adatokat vagy azokba a betekintést! Hozzá tesszük azt is, hogy ha nem kapunk választ, akkor bírósághoz fordulva fogjuk megkérni!

 

1.   A Bucka-tó és a vándorló földek:

 

Szigetszentmiklóson az már nem kérdés, hogy a Bucka-tó nincs kitakarítva, pedig 4,7 milliárd forintnyi Uniós pénzt költöttek erre! A nincs kitakarítva az tény! De az még nem tudható, hogy ki a felelős ezért! Ugyanakkor mi ezzel a beruházással kapcsolatban kértünk egy adatot, amelyet Önök teljesen alaptalan módon megtagadtak! A visszatemetett és nem rekultivált szemetet ugyanis egy ormótlan domb keretében virágföld minőségű földdel sikerült fedni! Nekünk az volt a kérdésünk ebben, hogy ez a föld honnan jött? Ki finanszírozta? Miért kellett? Hol vannak a számlái? Hol vannak a szállító levelei? Mi lett azzal a területtel, ahonnan elkerült ez? Hiányzik-e onnan?

 

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat nevében Önök azt válaszolták, hogy az ezzel kapcsolatos számlák, iratok a kivitelező vállalkozás magáncéges irataiban és számvitelében szerepelnek, amely ennek okán nem kiadható adat mivel céges titoknak minősül! Csakhogy ez a válasz nem igaz! A Bucka-tó látszat rekultivációja mivel Uniós pénzből és közpénzből történt ezért az ezzel kapcsolatos minden adat közadat! Egyértelmű, hogy az a cég, aki a földet vitte ebből a pénzből lett finanszírozva vagy ha mégsem, akkor állami szerv vagy az Önkormányzat finanszírozta közpénzből, így ennek mindene közadat! Senkit nem érdekel, hogy hol hogyan és miként számolták el! Az érdekel minket, hogy hol vannak a számlák? Kik csinálták? Milyen pénzből? Mennyiért és az ezzel kapcsolatos dokumentációk hol lelhetőek fel?

 

Egyébként az ezzel kapcsolatos iratmegtagadás teljesen érthetetlen!

 

2.   Többször kértük és kérdeztük a Bucka Csatornamű és Viziközmű Társulat Alapszabályát, amelyben benne van, hogy a Viziközmű Társulat ügyintézője megalázhatja az időseket és betegeket! Hol van az, hogy egyesületünk elnökét démonizálhatja és ha bárki szóba áll egyesületünk elnökével, akkor a segítség megtagadható tőle? Erről mostmár nem titok videó felvételen is nyilatkoznak az érintettek! A honlapon fellelhető változatban ilyen nem szerepel! Válaszra nem méltattak! Ráadásul az elkövető, hogy tettét leplezze alaptalan koholmányokkal feljelentett bennünket, amely miatt, mint hamis vád miatt a törvény előtt felelnie kell, melynek vége börtön is lehet az aljas indokra különösen tekintettel.

 

Hol van hát Kedves Viziközmű Társulat azon irat, amely az alkalmazottat felhatalmazza erre? Mint közadatot miért nem adják ki, ha egyáltalán létezik ilyen? Ha nem létezik, akkor miért nem méltatnak még válaszra sem? Miért nem írnak legalább csak annyit, hogy az Alapszabálynak ilyen változata nincs és nem tudják azt, hogy az alkalmazott miért teszi, ha teszi! Mi persze bizonyítani tudjuk tanukkal is, hogy ezt teszi!

 

3.   A Bucka csatorna elszámolás számszakilag nem stimmel! Nem jönnek ki a számok és eltérés van a visszajáró pénzek valamint a felkínált pénzek között! Az elszámolásokban két fontos tényezőt, amely a számításra alapot adott nem fejtenek ki és csak oda dobott számként jelenik meg! Ebből az egyik szám a  Viziközmű Társulat 44 milliója, a másik adat az OTP 321 milliója!

 

Miért nem látszanak az alátámasztó dokumentációk? Hol, hogyan és mikor lehet ezeket megtekinteni, mint alátámasztó dokumentumot? Azok nélkül ugyanis joggal az az érzete keletkezhet bárkinek, hogy csak oda dobot számok, amelynek semmilyen alapja sincsen! Miért van az, hogy a Bucka csatornával kapcsolatban bármilyen közadatot kértünk vagy válaszra méltatást sem kaptunk vagy csak egymásra mutogatást! A Közmű Társulat az Önkormányzathoz küldött az Önkormányzat pedig a Társulathoz! Mi ez az egymásra mutogatás? Miért nem lehet kiadni közérdekű adatot? Közérdekű adatnak hol akadálya az, hogy adott személy csak a területen él és nem ingatlantulajdonos? Mikor vezették be azt, hogy egy ember nem tudhat meg közérdekű adatokat arról, ami, mint ahogy a Bucka csatorna beruházás is befolyást gyakorol az életvitelére?

 

4.   Szintén a Bucka csatornával kapcsolatban iratjegyzéket kértünk!

 

Kérésünk a törvényes határidőt meghaladóan történt, de választ semmilyen formában sem kaptunk! Miért nem? Nincs egy kiemelt Uniós pénzből, állami támogatásból, Önkormányzati pénzből és lakosok befizetéséből megvalósuló vállalkozásnak nyilvántartása? Van benne valami olyan dolog, amit jobb, ha nem lát senki, illetve senki sem láthat? Felkészületlenség, neveletlenség vagy takargatni való a meg nem adott válasz és információ oka? Tényleg csak majd bíróság hatására lehet kikérni?

 

5.   A Bucka csatorna elszámolásában az ECI Magyarország Kft anyagából kiderül, hogy a Buckai lakosságra ráhárították a szennyvíztelep bővítési költségét is.

 

Miért nem válaszolnak, mint közérdekű adatra, hogy miért? Miért nem adnak ki olyan dokumentációkat, hogy a szennyvíztelep pontosan hogyan és milyen költségvetésből valósult meg? Tudni szeretnénk, hogy mi, azaz a Buckaiak pénzéből ment-e, mert ha igen, akkor az a miénk és bérleti díjat kérünk! Vagy, ha bérleti díjat nem adnak, akkor az erre felhasznált pénzünket vissza!

 

Hol van az a dokumentáció, amely ezt az iratot megerősíti vagy megcáfolja?

 

6.   A Bucka csatorna elszámolására 2017 július 11-én került sor legalábbis döntés szinten! Utána minden illetékes, aki megkérdézhető egy kivételével szabadságra ment! Annak az egynek az elérésében, aki csak hétfőn délután van jelen sincs igazán köszönet! Beszámolók szerint az átvett nyilatkozatokról nem adott átvételi elismervényt és most nem tudni, hogy már ad-e. Ha pedig nem, akkor nagy talány mikor és mivel bizonyítsa az érintett, hogy eleget tett ez irányú kötelezettségének.

 

De miért ilyenkorra volt az elszámolás időzítve? Miért szabadságok elé? Miért nem volt elérhető érdemi személy, aki segíthetne az embereknek? Miért nem adták ki azt a közérdekű adatot, hogy a lakosok mikor számíthatnak a visszajáró pénzeikre? És mikor kapják meg? Idén karácsonyra itt lesznek a pénzek? Vagy jövő tavasszal? 1 hónapot vagy 5 évet kell rá várni? Miért hagytak mindenkit kétségek között? És ügyelet ebben a kérdésben miért nem volt?

 

7.   A Bucka csatorna nemcsak elszámolásában, de kivitelezésében is igen problémás eset, hiszen elárasztások, házrepesztések, kerítésbedöntések, vastörmellékkel telített építési hulladékkal való feltöltések jellemezték amerre csak ment! Mi mivel tudjuk, hogy többnyire csak verbálisan fogadtak hiba bejelentéseket kértünk hiba jegyzéket! Miért nem kaptuk soha meg? Egy ekkora beruházásnál nem volt ilyen? Hogyan valósultak meg, akkor a garanciális helyre állítások és teljesítések? Azért nem kaptuk meg, mert nincsen? Azért nem kaptuk meg, mert ha megkapnánk érdekes dolgok derülnének ki belőle vagy azért, mert nem szeretnek minket és ez egy kicsinyes bosszú része, hogy akadályozzák tevékenységünket? Ugye nem?

 

A közérdekű adatokat mihamarabb várjuk! Reméljük érdemleges és nem mellébeszélő, a dolgokat elbagatelizálló vagy értékében semmire való minőségben kaphatjuk meg!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2017. Augusztus 25

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3312777868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása