Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Feljelentés Környezetkárosítás, Természetkárosítás és költségvetési csalás miatt az ÉCSVCS Kft és további ismeretlen tettesek ellen!

2017. július 01. - Buckai Szövetség Egyesület

FELJELENTÉS

 

                                                                                                                                           Csizek Csaba

                                                             Buckai Szövetség Egyesület

                                                            2310 Szigetszentmiklós, Alsóbucka I. ker 23

                                                          levelezési cím: 1214 Budapest, Erdősor utca 115 III. em 7

                                                                                                                                   06-70-70-15-911

 

           Országos Rendőr-főkapitányság

                   1139 Budapest, Teve utca 4-6

                                              

Tárgy:

Feljelentés Környezetkárosítás, Természetkárosítás és költségvetési csalás miatt az ÉCSVCS Kft és további ismeretlen tettesek ellen!

 

Tisztelt Rendőrség!

A Buckai Szövetség Egyesület, mint társadalmi szervezet nevében ezúton szeretnék feljelentést tenni az ÉCSVCS Kft és ismeretlen tettesek ellen a Btk. 241 § paragrafusába ütköző Környezetkárosítás, a Btk. 242 § paragrafusába ütköző Természetkárosítás, valamint a Btk. 396 § paragrafusába ütköző költségvetési csalás bűntette miatt!

 Indoklás:

Az ÉCSVCS Kft, mint Szigetszentmiklósi Önkormányzati vállalkozás 2013 óta, mióta csatorna és vezetékes víz hálózatot a törvényi előírások változása miatt átadta a Fővárosi Vízműveknek saját, az Önkormányzati üléseken is bevallott tevékenysége alapján a város csapadékvíz elvezetésének megoldását csinálja. Szigetszentmiklóson azonban a csapadékvíz elvezetés nincs kezelve. A Buckai Szövetség Egyesületnek tudomására jutott, hogy csak a József Attila lakótelep és a Szent Miklósi lakótelep lehulló csapadékvize egy közvetlen hálózaton keresztül és szűretlenül, miközben kőolaj ipari származékokat is tartalmaz több ágon a Kisdunába, mint egyedi élővilággal rendelkező fokozottan védett vízbe folyik bele! (Btk. 241 §, Btk. 242 §) Mi úgy tudjuk, hogy szűrő nélkül ilyet nem is lehetne! Az egyik ilyen leágazás Szigetszentmiklóson az Ádám Jenő sétány mentén a Tebe sornál lelhető fel, melyet az alábbi képen Önök is megtekinthetnek, de tájékoztatjuk Önöket, hogy több ilyen van:

(fenti kép)

Bemutatni kívánjuk továbbá azt is, hogy a csapadékvíz elvezetés a városban annyira megoldatlan, hogy csak a Határ út esetében esetében fekália ár lepi el várost 2010 óta! Azóta viták folynak róla, de emberi ürülék folyik minden esőzésnél az utcán és 7 éve nincs megoldva! Fokozottan fennáll a fertőzés veszély!

És ez a városnak csak az egyik pontja! Számtalan további képünk van, melyek alapján megállapítható, hogy csapadékvíz elvezetés Szigetszentmiklóson nincs! Ennek hatására, amikor az ÉCSVCS Kft azt mondja, hogy ő ezt csinálja és ezért felelős, akkor egyszerűen hazudik! Mivel, pedig erre kapja az Önkormányzati forrásokat és pénzt ezért nem tudjuk, hogy a rendelkezésre álló pénzösszegeket mire is költi! Mivel a tapasztalatok azok, hogy az előirányzottakra nem, ezért szerintünk megalapozott a költségvetési csalás gyanúja és bűntette!

Feljelentésünkkel nem az a célunk, hogy az ÉCSVCS Kft rendelkezésre álló vagy nem álló jó hírnevét megsértsük! Persze ha rendelkezik ilyennel! Feljelentésünk célja az, hogy a környezet és természetkárosításokat egyszer és mindenkorra leállítassuk, a fertőáradatot felszámoltassuk és megoldassuk azt, hogy Szigetszentmiklós az esőzések idején ne legyen víz alatt! Megoldjuk, tehát azt, hogy legyen csapadékvíz elvezetése a városnak!

Célunk továbbá, hogy a csapadékvíz elvezetésére biztosított források valóban a csapadékvíz elvezetésére menjenek el és ne pedig másra, ismeretlen helyekre!

Felkérjük továbbá a nyomozó szerveket, hogy az eljárás során a Szigetszentmiklósi alágakat (Szigetszentmiklósi katasztrófavédelem, rendőrség, bíróság, ügyészség) jelen eljárásból kihagyni szíveskedjenek! Ezt azért kérjük, hogy vizsgálat eredménye megkérdőjelezhetetlen és mindenképpen elfogulatlan legyen!

Köszönjük segítségüket és vizsgálatok során bármikor és szívesen állunk a rendelkezésükre!

Budapest, 2017.07.01

 

                                                                                       Csizek Csaba

                                                                           Buckai Szövetség Egyesület

                                                                                            elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8012633713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása