Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kicsit több, mint egy évvel a Csepeli HÉV megmenekülése után még mindig nem tudni mi lesz a vonal végleges sorsa!

2017. június 17. - Buckai Szövetség Egyesület

2016-ban szinte teljes Csepel sziget a Csepeli Hév megmentésétől, továbbá a Csepeli HÉV-vel kapcsolatos rémes ötletektől zenget! Hír volt és ötlet volt, hogy a HÉV vonalak közül ez az egyetlen nem marad tovább HÉV vonal, hanem sokkal lassabb és a környező részeken el nem férő villamos lesz! Szerencsére sikerült lesöpörni ezt a rémes ötletet!

Napjainkban azonban senki sem tudja mi lesz vele! Működik, Hála Istennek működik, de szerteágazóak a róla szóló hírek! Egyesek azt mondják, hogy megvárják míg elcsitulnak a villamos elhozatal és vonal megszüntetés miatt felháborodott hangok, mások változatlan formáról beszélnek és maximum az Erdősorig történő meghosszabbításról, de vannak akik már az 5-ös metró részeként gondolkoznak!

Az 5-ös metró lenne a legjobb ötlet, de látható milyen a hozzáállása a metrókhoz a jelenlegi vezetésnek, így ma nem tűnik úgy, hogy kötélnek állnának! A villamos Csepelnek kell! De nem a HÉV helyére, hanem keletről a 3-as villamos behozatalával, mely a közlekedést nagy mértékben könnyítené meg ezen a vidéken! A helyben hagyás semmiképpen sem fogadható el, mivel mint minden vonalra erre is ráférnek a korszerűsítések! Olyanok, mint például amit a többi vonalra ígértek, hogy eljöhetne a STRABAG RAIL, melyet sokan az alacsony padlós piros vonatokként ismertek meg!

Ráadásul a Csepeli HÉV-nek van potenciális fejlesztési lehetősége. Északon Boráros tértől a föld alatt a Kálvin térre, délen az Auchan szigeten, Halásztelken keresztül Szigetszentmiklós Gyártelepre. Ezért ez vonal potenciális, megmaradása és fejlődése, pedig minden Csepel szigeti érdeke!

Érdekesség egyébként, hogy a vonal sorsáról még a Csepeli polgármester sem tud vagy legalábbis nem nyilatkozik! Nem mintha a saját körein kívül szóba állna bárkivel is! Tavaly nekünk sem sikerült a vonallal kapcsolatban szóra bírnunk! Ugyanakkor a HÉV-re árvus szemekkel figyelünk, mert rajta mi Szigetszentmiklósiak, mi Buckaiak is utazunk, tehát minket is érint!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7312601671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása