Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklósi Önkormányzat: " Minden a lakosság hibája! "

2017. április 14. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület gyakran elképedve áll azon események előtt, amelyeket csak az él meg, aki beül a Szigetszentmiklósi Önkormányzat képviselő testületi ülésére! Elképedve, mert az ember azt gondolná, hogy olyan emberek közé került, akik pénzüket, hatalmukat, lehetőségeiket az embereknek, a lakosságnak köszönhetik így akiknek ezáltal a lakosságért, a lakosság mellett illene kiállni és értük tenni! Ugyanakkor pont nem ezt lehet tapasztalni! A testület szerint minden hibáért a lakosság a felelős!

 

Így „a lakosság a felelős a Határ úti fekália áradatért”, mert sok illegális rákötés van az egyébként állítólag zárt hálózatra. Eszükbe se jut az, hogy ami 10 – 11 ezer emberre lett megtervezve az 40 ezer embert nem bír el. Ahogy az sem jutott eszükbe, hogy csillapítót nem építünk zsalukőből, mert kifejezetten tilos, de nekik mégis sikerült megtenni! Persze az eredmény az lett, hogy jó sokat költötték rá és az eredmény, az állapot semmivel sem lett jobb, mint előtte volt!

 

Az Önkormányzat szerint „a lakosság a felelős az utcák eláradásáért is minden esőzés idején”, mert a lakosság miért temette be a lövészárok mélységű vizes árkokat az utcán. Az eszükbe se jut, hogy ők, de legfőképpen az építési osztályuk olyan építési engedélyeket adtak ki, amely alapján nem fér be a kertbe az autó. Ha nem fér be, akkor az utcán kell parkolni! Ha az utcán kell parkolni és ott a vizes árok, akkor mégis hol fognak az autók állni? Az út közepén? Az sem jutott eszükbe, hogy sok utcán nincs járda, de az útszélén ott a vizes árok, akkor hol fognak a gyalogosok menni? Szlalomozzanak az úttesten, hátha elüti őket valaki? Tudnak egyáltalán az Önkormányzatban gondolkodni? Nem mellesleg a víz elvezetésre szerte az országban és a világon is létezik sokkal korszerűbb rendszer, amely nem vesz el lehetőségeket, s nem hoz létre lehetetlen helyzeteket, de a Szigetszentmiklósi Önkormányzatba természetesen ez se merült fel!

 

Érdekesség, hogy „a lakosság hibája, ha nincs vezetékes víz a kertjébe” az Önkormányzat szerint persze. El sem tudják képzelni, hogy léteznek olyan emberek, idősek betegek, akiknek úgy és annyiból kell megélni, hogy csoda, hogy megtudják venni a kenyeret és a gyógyszereket nemhogy az ország legdrágább és legsilányabb minőségű szolgáltatását, mint például a Bucka csatornát. És akkor persze nem beszéltünk azokról, akiknek a vezetékes víz bekötését az Önkormányzat lehetetlenítette el egy súlyosan ipari környezetszennyezéssel terhelt területen. Az sem számít, hogy mindenkit megillet az egészséges vízhez való jog az Alaptörvény szerint! Olyannyira nem számít, hogy egy tavalyi Önkormányzati határozat alapján lassan-lassan leszerelik a köztéri kutakat és csak 15-öt hagynak meg a több, mint 150-ből. A többit még karban sem tartják! Az Önkormányzat szerint, aki nem csatlakozott a vezetékes vízhez annak erre nincs is szüksége! Nem számítanak a körülmények!

 

Megdöbbentő ugyanakkor, hogy „a lakosság a hibás például a Buckai utak szélességéért és állapotáért” is! Miközben az Önkormányzat ismerte a körülményeket, de mégis futószalagon adta ki az építési osztálya az építési engedélyeket, ahelyett, hogy elkezdte volna orvosolni a problémát, amíg csak lehetett!

 

Azt persze nem tudjuk, hogy mi a lakosság hogyan leszünk hibásak azért, mert például a Bucka-tót nem takarították ki, de mindenbizonnyal a mi „okos”, „szép” és „intelligens” testületünk ezt is kifogja találni, ahogy megannyi minden mást is!

 

Felmerül azonban a kérdés, hogy a lakosság ennyire ellenség, akkor miért kérnek tőlük bizalmat? Miért dolgoznak olyan emberekkel, olyan emberekért, olyan területen és olyan területért, amit egyébként utálnak? Miért nem adják át a stafétát azoknak, akik ezt a város szeretik is és fejlesztenék oldaltól, politikai ideológiától és mindentől függetlenül?

 

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8812426031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása