Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Végre ismét beszédtéma az 5-ös metró, azaz a Csepeli, Ráckevei HÉV összekapcsolása és bevitele első körben Kálvin térig

2017. március 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Ismét előveszik az ötös metró, azaz a Csepeli, a Ráckevei és a Szentendrei HÉV Főváros alatt történő összekapcsolásának 1974 óta létező ötletét tudta meg a tegnapi nap estéjén a Blikkbe megjelent cikk alapján a Buckai Szövetség Egyesület.

Egy évvel azután, hogy a Csepeli HÉV eltörlésének, villamossá züllesztésének ötletével, a Ráckevei Hév vonalának Pesterzsébetig történő visszabontásával rémisztgettek embereket olybá tűnik visszatértek a közlekedésfejlesztési stratégiák a régi mederbe, a régi tervekhez, amelyek bár lassan, de térségünknek, a Csepel-szigetnek jelentős mértékben fejlesztést és közlekedési könnyebbséget hozhat el.

A megjelent írások szerint jelen eset hozzávetőlegesen 100 milliárd forintból megvalósítható első szakaszon gondolkozik. Ami azt jelenti, hogy a két déli HÉV vonalat Kálvin térig elvinné és bekapcsolná a belvárosi hálózatba. Ezt sokakkal együtt egyébként mi is javasoltuk, ahogy a 3-mas metró felújítása mellett azt is, hogy azt a vonalat vigyék ki a repülőtérre délre.

Ha megvalósulnak a tervek és esetlegesen kivitelezés is lesz belőle, akkor elhárul az eddigi olyan hiányosság is, hogy a HÉV-ek déli vonalai elégé a peremvidékeken voltak és nem voltak annyira bekapcsolva a Főváros belvárosi vérkeringésébe! Ez főleg igaz volt a Közvágóhídig közlekedő Ráckevei HÉV-re.

A Buckai Szövetség Egyesület bízik benne, hogy döntéshozókat, legyenek azok bármilyen ideológiában hívők, és irányultságúak immáron semmi se viszi el ettől a tervtől és ettől az ötlettől! S reméljük, hogy ha bár nem is egyszerre, de azért kis lépések politikájába és fokozatosan a Csepeli, a Ráckevei a Szentendrei HÉV főváros alatti összeköttetése megtörténhet, ahogy a Csepeli HÉV kis lépésekben történő déli meghosszabbítása is!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6712326301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása